Έντυπη Έκδοση

Τι ελκύει τους άνδρες σε μία γυναίκα και τι τις γυναίκες σε έναν άνδρα;

Το παζλ του σεξ έρχονται να συμπληρώσουν ειδικοί επιστήμονες και να αποσαφηνίσουν επιστημονικά πια τι είναι αυτό που έλκει τα δύο φύλα. Και σε αυτό που κατέληξαν είναι πως τελικά υπάρχουν στερεότυπα γύρω από το σεξ και την έλξη, που αποδεικνύονται πιο ισχυρά, από ό,τι ίσως θα περιμέναμε.

 Τι και αν τα τελευταία χρόνια οι γυναίκες φαίνονται να «λιώνουν» για άνδρες πιο ...«μετροσέξουαλ». Τι και αν οι άνδρες συζητάνε μόνο για τα «μάτια» μιας γυναίκας. Αυτό που αποδεικνύεται, τελικά, είναι πως τα χαρακτηριστικά τα οποία έλκουν και τα δύο φύλα δεν έχουν διαφοροποιηθεί ιδιαίτερα με το πέρασμα των χρόνων.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Michigan στράφηκαν στο γυναικείο φύλο και διαπίστωσαν ότι για τις γυναίκες τα αρρενωπά χαρακτηριστικά, με έμφαση στο τετράγωνο πιγούνι και τα καλοσχηματισμένα και έντονα φρύδια, είναι εκείνα που τις «τραβούν» σε ένα άνδρα.

Επιπλέον, αποδεικνύεται πως οι κυρίες θέλουν ό,τι επιθυμούν οι «ανταγωνίστριές» τους, αφού, σύμφωνα με ψυχολόγους από το Πανεπιστήμιο Aberdeen, διαπίστωσαν ότι μια γυναίκα μπορεί να εκδηλώσει ενδιαφέρον για έναν άνδρα που μέχρι τότε αγνοούσε εάν καταλάβει ότι εκείνος συγκεντρώνει τα βλέμματα των άλλων γυναικών.

Ωστόσο, οι γυναίκες αποδεικνύεται πως δεν μένουν στην εξωτερική εμφάνιση αλλά έλκονται περισσότερο από τους άνδρες που τις κάνουν να γελούν. Την ίδια ώρα, οι άνδρες κολακεύονται και έλκονται από τις γυναίκες που γελούν με τα αστεία τους, σύμφωνα με ερευνητές του καναδικού Πανεπιστημίου McMaster.

Από την άλλη, οι γαλαντόμοι κερδίζουν και τις περισσότερες γυναίκες, συγκριτικά με τους μίζερους.

Παράλληλα, σωστοί αποδεικνύονται και όσοι υποστηρίζουν ότι οι περισσότερες γυναίκες «ψάχνουν το μπαμπά τους». Ψυχολόγοι του Πανεπιστημίου Durham υποστηρίζουν ότι όσες έχουν καλή σχέση με τον πατέρα τους τείνουν να έλκονται από τους άνδρες που του μοιάζουν.

Στην... αντίπερα όχθη, οι γυναίκες με πιο λεπτή μέση σε σχέση με τους γοφούς τους θεωρούνται ιδιαίτερα ελκυστικές. Συγκεκριμένα, το ιδανικό είναι μια αναλογία μέσης-γοφών γύρω στο 0,7 (π.χ. περίμετρος μέσης 60 εκ. και γοφών 85 εκ.), η οποία εκλαμβάνεται ως «απόδειξη» της γονιμότητάς της.

Αν και τα νέα δεν είναι τόσο θετικά για τις μεσογειακές γυναίκες, το ανοιχτόχρωμο δέρμα είναι εκείνο που ελκύει περισσότερο τους κυρίους.

Ο λόγος βρίσκεται στην υποσυνείδητη σύνδεση του λευκότερου δέρματος με την αγνότητα και την καλοσύνη.

Οι γυναίκες, ωστόσο, προτιμούν τους μελαχρινούς άνδρες, συνδέοντας το σκούρο χρώμα με την αρρενωπότητα.

Τώρα, όσοι νομίζατε ότι τα γεμάτα γυναικεία χείλη γυναικών σχετίζονται με τη σεξουαλικότητά της, μάλλον θα διαψευστείτε. Ψυχολόγοι του Πανεπιστημίου του Louisville διαπίστωσαν ότι οι άνδρες όντως έλκονται από γυναίκες με σαρκώδη χείλη, τα οποία, όμως, εκλαμβάνονται ως δείγμα ζεστασιάς και δεκτικότητας.

Υπάρχουν, βέβαια, και οι αόρατοι παράγοντες έλξης. Οι γνωστές, πλέον, φερομόνες, οι άοσμες χημικές ουσίες που εκκρίνονται από το πρόσωπο, τις μασχάλες και τα γεννητικά όργανα, μπορούν να σαγηνεύσουν τα αρσενικά.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Επιστημονικές έρευνες και μελέτες
Υγεία
Αναπαραγωγή και σεξουαλική συμπεριφορά
Σχετικά θέματα: Υγεία
Ο καλύτερος φίλος... για την υγεία σας!
Ο έλεγχος σώζει τα μάτια σας!
Πώς να αυξήσετε το μητρικό γάλα
Οι αντικαρκινικές ιδιότητες του... γάμου!
Εστίες μικροβίων οι γυναικείες τσάντες!
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Αρχαιολογία
Η Κάρλα έστειλε καράβια στην Τροία
Βιβλίο
Ο περιπλανώμενος
Ενας ευγενής και άκακος άνθρωπος
Πώς φωτογράφισα τον Αλβαρο Μούτις
«Ετσι κι αλλιώς είμαι απλώς περαστικός»
Θέατρο
«Δεν έχω φιλήσει κατουρημένες ποδιές»
Μουσική
Πολιτισμός ενάντια στη βαρβαρότητα
Μυθιστορήματα
Τους χώρισε ο υπερρεαλισμός, τους ένωσε ο Ερωτας
Ντοκιμαντέρ
Στο μυαλό του Μίκαελ Χάνεκε
Υγεία
Ο καλύτερος φίλος... για την υγεία σας!
Ο έλεγχος σώζει τα μάτια σας!
Πώς να αυξήσετε το μητρικό γάλα
Τι ελκύει τους άνδρες σε μία γυναίκα και τι τις γυναίκες σε έναν άνδρα;
Οι αντικαρκινικές ιδιότητες του... γάμου!
Εστίες μικροβίων οι γυναικείες τσάντες!