Έντυπη Έκδοση

ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΕ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΛΕΡΤΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΝΤΟΡΑ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑΣ

Τα δίνουν όλα για τον αέρα της νίκης

Δίνουν τα ρέστα τους για να αποκτήσουν τον αέρα του νικητή ενόψει του έκτακτου συνεδρίου της Ν.Δ. που θα γίνει το Σαββατοκύριακο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Αντώνης Σαμαράς.

Οσο για την αποχώρηση Αβραμόπουλου από την κούρσα, αν και δεν άφησε πίσω της έναν συντεταγμένο στρατό, οι υποστηρικτές του έχουν γίνει το μήλον της έριδος. Οχι με την έννοια της μαζικότητας της ψήφου που δεν υπήρχε, αλλά προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στο επικοινωνιακό παιχνίδι του εντυπωσιασμού.

Ο ίδιος ο Αβραμόπουλος επιμένει στην ουδετερότητά του. Ούτε στο συνέδριο θα πάρει θέση όπως εκτιμούν συνεργάτες του. Το πιο πιθανό όμως είναι να εκδηλωθεί υπέρ του διαφαινόμενου νικητή ή νικήτριας προκειμένου να διεκδικήσει ρόλο για την επόμενη μέρα.

Βρήκαν εταιρεία

Χθες η Ρηγίλλης έκλεισε και την εταιρεία που θα αναλάβει το εγχείρημα της ψηφοφορίας στις 29 Νοεμβρίου. Είναι θυγατρική της «Spot thomson», που είχε κάνει και την προεκλογική καμπάνια της Ν.Δ. ενώ ρόλο συμβούλου του κόμματος ανέλαβε η «Κάπα research». Το μεγάλο ερώτημα όμως είναι πόσοι τελικά θα πάνε στις κάλπες όταν κανείς από τους υποψηφίους δεν έχει γεννήσει την προσδοκία στους ακόμη πληγωμένους από την ταπεινωτική ήττα ψηφοφόρους της Ν.Δ.

Χθες 150 στελέχη από τη Χαλκιδική έκαναν έκκληση για στήριξη της υποψηφιότητας του Αντώνη Σαμαρά αφήνοντας αιχμές για την Ντόρα Μπακογιάννη. Υποστήριξαν ότι η Ν.Δ. έχει ανάγκη έναν πρόεδρο «που θα βαδίζει στα χνάρια του καραμανλισμού και της γνήσιας Κοινωνικής και Λαϊκής Δεξιάς, χωρίς μηχανισμούς και κομματικές παρέες», «έναν πολιτικό άνδρα που απέδειξε ότι έμεινε πιστός διαχρονικά στις αξίες της παράταξης αλλά και με προσωπικό και πολιτικό κόστος κράτησε ψηλά τις αξίες της εθνικής μας υπερηφάνειας και αξιοπρέπειας».

«Λήξαν το θέμα»

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου μετά τις αιχμές που άφησε για τον Αντ. Σαμαρά στην Κεντρική Επιτροπή της Ν.Δ. λέγοντας «μην προκαλείτε με το δάκρυ του εθνάρχη γιατί εντολή του εθνάρχη δεν ήταν "διασπάστε τη Ν.Δ., ρίξτε την κυβέρνηση"», χθες δήλωσε ότι γι' αυτόν το θέμα τελειώνει εδώ. «Δεν είμαι μπουρλοτιέρης της παράταξης» είπε (στον 9,89). «Ποιος διχάζει; Εγώ απάντησα σε αυτά που υποστήριζε σε πολλές συνεντεύξεις του ο κ. Σαμαράς την τελευταία εβδομάδα. Αποκατέστησα την αλήθεια και όλοι θα πορευτούμε με βάση τη διαδικασία που υπάρχει και με όρους μέλλοντος. Θεωρώ το θέμα λήξαν».

Εξέφρασε την ανησυχία του ότι υπάρχει κίνδυνος να μην προσέλθει πλήθος να ψηφίσει στις εκλογές για πρόεδρο και άφησε αιχμές για τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής Δ. Σιούφα. «Είχα πει ότι, εφόσον είχαμε πρόβλημα χαμηλής συσπείρωση στις εθνικές εκλογές, φοβάμαι ότι θα υπάρχει πρόβλημα και στη συμμετοχή», τόνισε. «Δεν βλέπω καμιά ουρά απ' έξω να περιμένει να ψηφίσει αρχηγό. Θα το εξηγήσει ο κ. Σιούφας που είναι και ο υπεύθυνος και ο αρμόδιος». Επίσης είπε ότι δεν πρόκειται να βάλει υποψηφιότητα για την προεδρία τώρα, το άφησε όμως ανοιχτό για το μέλλον. Προς το παρόν επιλέγει την τακτική των παρεμβάσεων.

Και η Μιχαλού...

«Το δάκρυ του Καραμανλή είναι δάκρυ όλων των Ελλήνων» είπε ο Μ. Γιακουμάτος που στηρίζει Ντόρα Μπακογιάννη (στο Κανάλι 1 του Πειραιά). «Πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι η πατρίδα δεν γίνεται εμπόριο. Πατριώτες είμαστε όλοι, πατριωτοσύνη και πατριδοκαπηλία είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει. Οποιος φέρνει ως επιχείρημα για να βγει αρχηγός ότι θα πάρει στο κόμμα τον Καρατζαφέρη, πλανάται οικτρά. Η κ. Μπακογιάννη θα νομιμοποιήσει τις τάσεις και θα δημιουργήσει ένα μεγάλο πολυσυλλεκτικό κόμμα από τις παρυφές της Δεξιάς μέχρι τις παρυφές της Αριστεράς, με βασική αρχή τον κοινωνικό φιλελευθερισμό, τον οποίο και ασπάζεται. Σε ένα τέτοιο κόμμα χωράει και ο Μίχαλος και η Μιχαλού και όλοι».

Αιχμές για την Ντόρα Μπακογιάννη άφησε ο βουλευτής Κ. Μαρκόπουλος που πρόσκειται στον Αντ. Σαμαρά. Υποστήριξε ότι ευθύνεται για τις πρόωρες εκλογές γιατί δεν εμπόδισε τον Καραμανλή αν και συμμετείχε στην κυβερνητική επιτροπή.

Η Ντόρα Μπακογιάννη θα μιλήσει σήμερα το απόγευμα σε εκδήλωση με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, μελών συλλόγων γονέων και κηδεμόνων όπως και μελών σχολικών επιτροπών που πρόσκεινται στη Ν.Δ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία
Σχετικά θέματα: Νέα Δημοκρατία
Σαμαράς: Οχι σε 10 αλλά ούτε σε 110 χρόνια λησμονιέται η Ιστορία
Πιέζεται να αποσυρθεί ο Ψωμιάδης
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Νέα Δημοκρατία
Σαμαράς: Οχι σε 10 αλλά ούτε σε 110 χρόνια λησμονιέται η Ιστορία
Τα δίνουν όλα για τον αέρα της νίκης
Πιέζεται να αποσυρθεί ο Ψωμιάδης
ΣΥΡΙΖΑ
Τσίπρας: Μόνο η φορολογία οδηγεί σε αναδιανομή πλούτου
Βουλή
Προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ
Αλέκα Παπαρήγα
Κραυγές στο Τείχος
Γενικές και ειδικές γραμματείες της νέας κυβέρνησης
Από την «εποχή Σημίτη» οι 5 στους 8 γραμματείς
Τέλη κυκλοφορίας
Τέλος στα τέλη
Υπουργείο Εθν. Αμυνας
Αλλαγές σε θητεία, προαγωγές, ιεραρχία
Αλλαγή κανόνων για εξοπλισμούς
Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
Και συμφωνία με «Thyssen» για τα Ναυπηγεία
Θεολογική Σχολή Χάλκης
Ψάχνει επιχειρήματα κατά Χάλκης η Αγκυρα, για ΗΠΑ
Εξωτερική πολιτική
Τις «κόκκινες γραμμές» έδειξε ο Παπούλιας στον Μπαν Κι Μουν
Ελληνοτουρκικές σχέσεις
Ερντογάν καλεί Γιώργο για διάλογο, μέσω Αγκυρας η ενημέρωση