Έντυπη Έκδοση

Και συμφωνία με «Thyssen» για τα Ναυπηγεία

Η συνέχιση της λειτουργίας των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά υπό το σημερινό καθεστώς και η επιλογή του νέου ιδιοκτήτη με διαδικασίες και αξιολόγηση από διεθνή χρηματοοικονομικό οίκο αποφασίστηκε χθες στη συνάντηση που είχαν οι υπουργοί Επικρατείας Χ. Παμπούκης, και Αμυνας Β. Βενιζέλος με τον εκτελεστικό πρόεδρο της γερμανικής «Thyssen Group» Χανς Ατζποντιέν.

Σύμφωνα με τα όσα είπε μετά τη συνάντηση ο κ. Βενιζέλος, διαμορφώθηκε ένα κοινά αποδεκτό πλαίσιο προκειμένου και να προχωρήσει το πρόγραμμα των υποβρυχίων και να βρεθεί μια βιώσιμη λύση.

Συμφωνήθηκε οι Γερμανοί να μην προχωρήσουν στην καταγγελία της σύμβασης του προγράμματος, να συνεχιστεί η λειτουργία των ναυπηγείων και να ξεκινήσουν το ταχύτερο οι εν πλω τελικές δοκιμές των τριών υποβρυχίων.

Επίσης, η γερμανική εταιρεία ανέλαβε την υποχρέωση να προτείνει «λύσεις με χρηματοοικονομικό και επιχειρηματικό βάθος», όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Βενιζέλος. Δηλαδή να συνεχίσει τις επαφές της με τους ενδιαφερόμενους αγοραστές και να καταρτίσει μια λίστα προτάσεων που θα αξιολογηθεί από έναν διεθνή οίκο.

Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση και ελέγχει τις διαδικασίες πώλησης των ναυπηγείων και μένει ουσιαστικά μακριά από την επιλογή του νέου ιδιοκτήτη, πράγμα που μέχρι σήμερα αποτελούσε βραχνά και για τα υπουργεία Οικονομικών αλλά και για το υπουργείο Αμυνας.

Αργά χθες το βράδυ ένας από τους ενδιαφερομένους για τα ναυπηγεία, ο κ. Σ. Εμμανουήλ, με γραπτή δήλωσή του εξέφρασε την επιθυμία του να αναλάβει τη διάσωση των ναυπηγείων εξασφαλίζοντας, όπως λέει, τις θέσεις εργασίας και την υλοποίηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα τουλάχιστον η πρόταση Εμμανουήλ δεν φαίνεται να ικανοποιούσε ούτε την κυβέρνηση ούτε τους εργαζομένους στα ναυπηγεία.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Εθνικής Αμυνας (ΥΠΕΘΑ)
Λιμάνια και Ναυπηγεία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Νέα Δημοκρατία
Σαμαράς: Οχι σε 10 αλλά ούτε σε 110 χρόνια λησμονιέται η Ιστορία
Τα δίνουν όλα για τον αέρα της νίκης
Πιέζεται να αποσυρθεί ο Ψωμιάδης
ΣΥΡΙΖΑ
Τσίπρας: Μόνο η φορολογία οδηγεί σε αναδιανομή πλούτου
Βουλή
Προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ
Αλέκα Παπαρήγα
Κραυγές στο Τείχος
Γενικές και ειδικές γραμματείες της νέας κυβέρνησης
Από την «εποχή Σημίτη» οι 5 στους 8 γραμματείς
Τέλη κυκλοφορίας
Τέλος στα τέλη
Υπουργείο Εθν. Αμυνας
Αλλαγές σε θητεία, προαγωγές, ιεραρχία
Αλλαγή κανόνων για εξοπλισμούς
Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
Και συμφωνία με «Thyssen» για τα Ναυπηγεία
Θεολογική Σχολή Χάλκης
Ψάχνει επιχειρήματα κατά Χάλκης η Αγκυρα, για ΗΠΑ
Εξωτερική πολιτική
Τις «κόκκινες γραμμές» έδειξε ο Παπούλιας στον Μπαν Κι Μουν
Ελληνοτουρκικές σχέσεις
Ερντογάν καλεί Γιώργο για διάλογο, μέσω Αγκυρας η ενημέρωση