Έντυπη Έκδοση

Γαλλία: Κλείστε στα σπίτια τους ανηλίκους

Σάλο αντιδράσεων από την Αριστερά προκάλεσε η πρόταση του υπουργού Εσωτερικών Μπρις Ορτεφέ για απαγόρευση της κυκλοφορίας τη νύχτα σε ανηλίκους κάτω των 13 ετών, οι οποίοι έχουν κατά το παρελθόν διαπράξει παραπτώματα.

Τα συνδικάτα των αστυνομικών, δικαστικοί και μέλη της δεξιάς πλειοψηφίας εκφράζουν σκεπτικισμό, κρίνοντας ότι το μέτρο «δεν είναι εφαρμόσιμο». Η σοσιαλίστρια ηγέτις Μαρτίν Ομπρί δήλωσε «κοροϊδεύουν τον κόσμο. Είναι το 23ο μέτρο που λανσάρει η κυβέρνηση για την ασφάλεια από το 2002 που η Δεξιά επανήλθε στην εξουσία με υπουργό Εσωτερικών τον Σαρκοζί».

Η πρόεδρος του Συνδικάτου Δικαστικών Εμανουέλα Περέ θεωρεί την υπουργική πρόταση «παντελώς ανεφάρμοστη», εκτιμώντας ότι αυτή εγγράφεται σε μια πολιτική καταπίεσης. Αλλοι δικαστές έκριναν ότι πρόκειται για δημαγωγία. «Πώς να αναγνωρίσει κανείς στο δρόμο τα παιδιά παραβάτες»; Βουλευτές της δεξιάς πλειοψηφίας επισημαίνουν ότι «οι ανήλικοι δεν έχουν απαραίτητα την ταυτότητά τους μαζί τους και οι αστυνομικοί που περιπολούν και δεν γνωρίζουν τους κατοίκους, δεν θα μπορούν να επισημάνουν εύκολα ποιοι είναι ανήλικοι κάτω των 13 ετών και παραβάτες».

Αναλυτές των ΜΜΕ εκτιμούν ότι σε μια στιγμή που ο Νικολά Σαρκοζί υφίσταται κάθετη πτώση της δημοτικότητάς του επιδιώκει να προσελκύσει ψηφοφόρους της ακροδεξιάς, λανσάροντας τη μεγάλη δημόσια συζήτηση για την εθνική ταυτότητα και μέτρα για την ασφάλεια .

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Γαλλία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Διεθνή της έντυπης έκδοσης
Απαγωγές CIA
Η πρώτη καταδίκη της CIA!
ΗΠΑ
«Προειδοποίηση» στον Ομπάμα
Ο ετεροθαλής αδελφός και ο βίαιος πατέρας του Ομπάμα
ΠΟΕ
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου για το Ιντερνετ
Ιράν
Ιράν: 30ή επέτειος κατάληψης της πρεσβείας των ΗΠΑ με αντικυβερνητικές διαδηλώσεις
Κίνα
Στη φυλακή η «νονά»
Ισραήλ
Μεσανατολικό στην... Κατιούσα
Γενοκτονία Αρμενίων
Η «γενοκτονία» της Ιστορίας
Γαλλία
Γαλλία: Κλείστε στα σπίτια τους ανηλίκους
Αφρική
Αλμπίνοι: το «σαφάρι» της φρίκης!
Τουρκία
«Βροχή» επιστολών, για την ανατροπή Ερντογάν από τον στρατό
Άλλες ειδήσεις
Ιμάμης στο Μιλάνο