Έντυπη Έκδοση

ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΔΙΜΗΝΟ ΠΑΓΩΜΑ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ COSCO ΟΙ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ

Νέα 48ωρη στον ΟΛΠ και σκυτάλη στον Ανωμερίτη

«Νεκρές» και για τις επόμενες δύο μέρες θα παραμείνουν οι γερανογέφυρες του ΣΕΜΠΟ Ν. Ικονίου. Αργά χθες το βράδυ και λίγο πριν λήξει η 48ωρη απεργία, οι 1.500 λιμενεργάτες έπειτα από πολύωρη συνεδρίαση των συνδικαλιστικών τους οργάνων -ΟΜΥΛΕ και Ενωση Λιμενεργατών ΟΛΠ- αποφάσισαν την πραγματοποίηση νέας 48ωρης και αποχή από κάθε υπερωριακή εργασία το Σαββατοκύριακο. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση τοποθετούσε στο «τιμόνι» του Οργανισμού τον πρώην ΥΕΝ Γιώργο Ανωμερίτη.

Ο πρώην ΥΕΝ, Γ. Ανωμερίτης, τοποθετείται στο «τιμόνι» του ΟΛΠ Ο πρώην ΥΕΝ, Γ. Ανωμερίτης, τοποθετείται στο «τιμόνι» του ΟΛΠ Τα διοικητικά συμβούλια της ΟΜΥΛΕ και της Ενωσης Λιμενεργατών δεν θεώρησαν ξεκάθαρες τις μέχρι σήμερα «εξηγήσεις», όπως είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Γεωργακόπουλος, της κυβέρνησης και της ΥΠΟΑΝ Λούκας Κατσέλη και προχώρησαν σε ομόφωνη απεργιακή κινητοποίηση.

Επιμένουν στο πάγωμα της σύμβασης

«Εμείς εδώ και μέρες ζητάμε από την κυβέρνηση το "πάγωμα" της Σύμβασης Παραχώρησης και κατ' επέκταση την εγκατάσταση της COSCO για δύο μήνες -μέχρι και την 15η Ιανουαρίου 2010- και δεν εισακουγόμεθα», τόνισε ο πρόεδρος των Λιμενεργατών του Οργανισμού Γιώργος Νουχουτίδης. Ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ Γ. Γεωργακόπουλος επισήμανε ότι αν και έχουν ζητήσει επανειλημμένα συνάντηση με την αρμόδια υπουργό Λούκα Κατσέλη δεν έχουν λάβει καμία απάντηση και εξηγεί ότι κατά τη διάρκεια του δίμηνου «παγώματος» οι Κινέζοι θα είναι εκτός ΣΕΜΠΟ και τα τιμολόγια των φορτοεκφορτώσεων θα «κόβει» ο ΟΛΠ που θα αποδώσει και τα χρήματα στη ΣΕΠ Α.Ε. (Θυγατρική της Cosco).

Πάντως και χθες το πρωί ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γιώργος Πεταλωτής απέκλεισε το ενδεχόμενο της πολιτικής επιστράτευσης των απεργών λιμενεργατών, ενώ τόνισε ότι «σκοπός της κυβέρνησης είναι να συνεχιστεί ο διάλογος μεταξύ όλων των πλευρών» έτσι ώστε να επέλθει εργασιακή ειρήνη.

Εναντίον της κυβέρνησης στράφηκε χθες ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος τονίζοντας ότι «η σύμβαση παραχώρησης είναι αδιαπραγμάτευτη καθώς αποτελεί διεθνή συμφωνία κυρωμένη από τη Βουλή των Ελλήνων, όμως η κυβέρνηση οφείλει να διερευνήσει τις γκρίζες ζώνες της συμφωνίας που επί της ουσίας δεν έχουν καμία σχέση με την Cosco και αφορούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα των εργαζομένων».

Συνάντηση με την ΥΠΟΑΝ Λούκα Κατσέλη ζήτησε χθες και η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου με τη συμμετοχή της διοίκησης του ΟΛΠ, των εκπροσώπων των εργαζομένων καθώς και των εκπροσώπων των χρηστών του ΣΕΜΠΟ Ν. Ικονίου.

Τέλος, να επισημανθεί ότι όπως τόνισε στην «Ε» ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ, η κυβέρνηση, και όχι η νέα διοίκηση του ΟΛΠ, θα πρέπει να δώσει τις επόμενες ημέρες ξεκάθαρες απαντήσεις τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις εργασιακές σχέσεις των 1.500 λιμενεργατών. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Λιμάνια και Ναυπηγεία
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
Φορολογία
Με τη δοκιμασμένη και άδικη συνταγή των έμμεσων φόρων
Επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης
Υπάρχουν και αδικίες λένε οι απόκληροι
ΣΒΒΕ: Δεν λύνεται με έκτακτα μέτρα...
Στοιχεία ΣΕΒ
Ο ελληνικός φορολογικός παραλογισμός
ΙΟΒΕ
Με διαφορά 10 μονάδων η βελτίωση οικονομικού κλίματος μετά τις εκλογές
Εκκλησιαστική περιουσία
Εκκλησία: Θέλουμε αλλά ρωτάμε και τον λογιστή
Ασφαλιστικό
Διόρθωση του ν. Αλογοσκούφη για το Επικουρικό τραπεζών
Αρειος Πάγος
8.000 ευρώ αποζημίωση από τράπεζα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων υπαλλήλου
Αυτοκινητοβιομηχανία
Opel: πυρ και μανία με GM, Γερμανία, Ρωσία, συνδικάτα
Απεργία λιμενεργατών
Νέα 48ωρη στον ΟΛΠ και σκυτάλη στον Ανωμερίτη
Τράπεζες
Κέρδη η Κύπρου, ζημιές η Ασπίς στο γ' τρίμηνο
Άλλες ειδήσεις
Αν ξέραμε πού ασφαλιζόμαστε
Εκθεση Logistics