Έντυπη Έκδοση

Οι δημότες για την πόλη τους

Δήμος Νίκαιας - Ρέντη

Δήμητρα Χατζημάρκου, έχει κατάστημα με είδη ένδυσης και υπόδησης στου Ρέντη

«Θέλω βρεφονηπιακούς σταθμούς για τα παιδιά»

«Θα ήθελα περισσότερους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Είναι πολλά τα παιδιά, είναι πολλές και οι αιτήσεις. Εκανα και εγώ φέτος, αλλά δεν υπήρχαν θέσεις, δεν μπόρεσα να το βάλω, και έτσι έχω το παιδί συνέχεια μαζί μου στη δουλειά. Αυτό είναι πρόβλημα.

Ενα δεύτερο ζήτημα, είναι ότι η πόλη μας δεν έχει αγορά. Δεν είναι όπως στη Νίκαια, όπου υπάρχει ένας δρόμος όλο καταστήματα, ή στο Μοσχάτο. Τα ενοίκια εδώ είναι υψηλά, τα καταστήματα όπως θα είδατε δεν είναι πολλά. Πιστεύω πως κάτι πρέπει να γίνει, να δημιουργηθεί αγορά, να ανοίξουν μαγαζιά, να τονωθεί το τοπικό εμπόριο.

Επίσης, νομίζω ότι χρειάζονται περισσότερες περιπολίες αστυνομικών γιατί έχουμε καθημερινά περιστατικά εγκληματικότητας. Κάποιος μπήκε στο μαγαζί και μου έκλεψε ένα παπούτσι. Δεν τον πρόλαβα, μέχρι να σηκωθώ, είχε φύγει... Παίρνουν συνέχεια τσάντες στο δρόμο. Θα βοηθούσε επίσης να έδινε ο δήμος δουλειά σε ντόπιους, γιατί απ' ό,τι έχω μάθει έχει πάρει πολλούς Πακιστανούς.

Τη συνένωση τη φοβάμαι. Ο Δήμος Νίκαιας είναι χρεωμένος, ενώ ο δικός μας όχι. Είχε γίνει "επανάσταση" στου Ρέντη για να μη γίνει αυτή η συνένωση, αλλά δεν το κατάφεραν».

Μαρία Ζιώλγα, έχει κατάστημα με ηλεκτρικές συσκευές στη Νίκαια

«Μας καίει το θέμα της καθαριότητας»

«Ενα από τα βασικά προβλήματα είναι η έλλειψη καθαριότητας. Οι κάδοι έχουν πιάσει δύο πιθαμές μάκα, δεν έχουν καθαριστεί ποτέ. Τα σκουπίδια είναι σωρηδόν. Τα κλαδιά έξω από το μαγαζί είναι τρίτη βδομάδα στο πεζοδρόμιο. Θα ξεραθούν, θα σαπίσουν εδώ. Τα δέντρα ψηλώνουν, τα μαγαζιά μας δεν φαίνονται από την απέναντι πλευρά της Πέτρου Ράλλη. Πήραμε μια σκάλα και αρχίσαμε να τα κουρεύουμε αφού δεν φάνηκε κανείς να τα κλαδέψει.

Εδώ απ' έξω έχουν συμβεί πολλά τροχαία. Το πράσινο (σ.σ. θάμνοι και δέντρα) στη νησίδα της λεωφόρου ψηλώνει και φουντώνει τόσο που, ειδικά άμα σκοτεινιάσει λίγο, ούτε ο πεζός έχει ορατότητα για να περάσει απέναντι ούτε αυτός που έρχεται με το αυτοκίνητο. Εχουν πεθάνει άνθρωποι μπροστά μας.

Αυτές τις ημέρες όλοι οι υποψήφιοι πέρασαν από εδώ... Χειραψίες, χειροφιλήματα, χαρές... και μετά, δεν μας ξέρει κανείς...

Πάνω απ' όλα, μας καίει το ζήτημα της καθαριότητας. Είναι βρώμικη πόλη. Μια βόλτα να κάνετε, κοντά στους κάδους, δεν θα μπορέσετε να πλησιάσετε.

Οσο για τη συνένωση, ίσως βοηθήσει. Λένε ότι ο Δήμος Ρέντη, επειδή έχει βιομηχανική ζώνη, έχει έσοδα πολλά από τα δημοτικά τέλη.

Μακάρι να βγει, όποιος βγει να βοηθήσει όλον τον κόσμο. Δηλαδή να έχεις κάπου να απευθυνθείς και να εισακουστεί το αίτημά σου».

Υποψήφιοι δήμαρχοι

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ (ΠΑΣΟΚ, Δημοκρατική Αριστερά, Οικολόγοι Πράσινοι)

Νυν δήμαρχος Ρέντη (εκλέγεται από το 1994). Επιστημονικός συνεργάτης στο Εργαστήριο Αντισεισμικής Τεχνολογίας του ΕΜΠ. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου για το Περιβάλλον στους Δήμους Πειραιά και Δυτ. Αττικής (1999-2000) και πρόεδρος του Συνδέσμου για τον Ελαιώνα (1999-2002).

ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΠΕΝΕΤΑΤΟΣ (ΚΚΕ)

Νυν δήμαρχος Νίκαιας (εκλέγεται από το 2002). Εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Σπούδασε ηλεκτρολόγος μηχανικός στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Μέλος του ΚΚΕ από το 1975. Συμμετέχει στη Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών. Είχε ενεργό δράση στην ΕΛΜΕ του Πειραιά.

ΔΡΑΚΟΥΛΗΣ (ΚΟΥΛΗΣ) ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ (Ν.Δ.)

Σπούδασε μηχανολογία, διοίκηση και επαγγελματικό management στην Αθήνα. Είναι εκλεγμένος νομαρχιακός σύμβουλος Πειραιά. Ηταν για 12 χρόνια δημοτικός σύμβουλος Νίκαιας και υποψήφιος δήμαρχος το 1990. Διετέλεσε αν. νομάρχης Πειραιά (2001-2002).

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (ΣΥΡΙΖΑ)

Βιοτέχνης. Δημοτικός σύμβουλος Νίκαιας από το 2003-2009. Συμμετείχε σε επιτροπές για τη διάσωση του όρους Αιγάλεω, για ελεύθερες παραλίες στο Ελληνικό, για τα Λιπάσματα Δραπετσώνας. Πρόεδρος της Ενωσης Γονέων Νίκαιας από το 2003-2009. Μέλος του Δ.Σ του ερασιτέχνη Α.Ο. Ιωνικός Νίκαιας (2008-2009).

ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ (ανεξάρτητος)

Εργάζεται ως χημικός μηχανικός στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της ενεργειακής αξιοποίησης και ανακύκλωσης των απορριμμάτων και του ενεργειακού σχεδιασμού στους ΟΤΑ. Διετέλεσε δήμαρχος Νίκαιας από το 1978 έως το 1990 και δήμαρχος Πειραιά από το 1990 έως το 1998.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΡΩΝΙΤΗΣ (ανεξάρτητος)

Ηλεκτρονικός μηχανικός. Εργαζόταν στο Κέντρο Ερευνας και Τεχνολογίας της Αεροπορίας. Πρόεδρος Ομίλου UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων. Υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Β' Πειραιά το 2004 και το 2007. Αναπληρωτής νομάρχης Πειραιά το 1995-1998, νυν νομαρχιακός σύμβουλος.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές
Σχετικά θέματα: Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές
Δήμος Περιστερίου
Τουλάχιστον 72 ψηφοφόροι-φαντάσματα
Αθήνα: Ασφυξία στην ατμόσφαιρα και στα ταμεία
«Δεν θα ανακάμψει η χώρα, αν δεν ανακάμψει η Αθήνα»
Κακλαμάνης: Ψέματα και λάσπη στη «μαύρη βίβλο» του Καμίνη
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Πρόωρες εκλογές
Τρύπια τα σενάρια για διπλές κάλπες
Μανιτάκης: Συνταγματικά αδύνατο - Αλιβιζάτος: Μόνο λόγω... πολέμου
Κυβέρνηση
Φοβούνται το «θυμό» από την περαίωση
Οικονομική κρίση
ΔΝΤ: Στο «κόκκινο» για μια πενταετία η Ελλάδα, με τα δεκαετή ομόλογα στο 11,30%
ΠΑΣΟΚ
Μουδιασμένη ατμόσφαιρα
ΝΑΤΟ
Ελληνική αισιοδοξία για το νέο δόγμα
Υπουργείο Εθν. Άμυνας
Αντίσταση Βενιζέλου με το 4% για πλαφόν απολύσεων
Νέα Δημοκρατία
«Και εγώ την ίδια αγωνία θα είχα με τον Παπανδρέου»
Σαμαράς: Με αυτή την πολιτική δεν πάμε άλλο
ΣΥΡΙΖΑ
«Μετά τις εκλογές, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι στον ΣΥΡΙΖΑ...»
Ή αλλάζουμε ή συνεχίζουμε να βουλιάζουμε
ΚΚΕ
ΚΚΕ: Συλλαλητήριο στις 15
Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές
Δήμος Νίκαιας - Ρέντη
Δήμος Περιστερίου
Τουλάχιστον 72 ψηφοφόροι-φαντάσματα
Αθήνα: Ασφυξία στην ατμόσφαιρα και στα ταμεία
«Δεν θα ανακάμψει η χώρα, αν δεν ανακάμψει η Αθήνα»
Κακλαμάνης: Ψέματα και λάσπη στη «μαύρη βίβλο» του Καμίνη
Άλλες ειδήσεις
Νέο υπόμνημα από ΔΣΑ, ΤΕΕ για ακύρωση του Μνημονίου
Νέο επεισόδιο HELEXPO - ΔΕΘ
Αλαβάνος με πανό στο σπίτι της τρόικας