Έντυπη Έκδοση

ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΕΔΑΦΟΥΣ

Βολιδοσκόπησαν πριν τις βολίδες

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται ακόμη το 4ο άτομο που ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με το δράστη

Τη βεβαιότητα πως θα βρουν κι άλλο υλικό που σχετίζεται με τους δράστες της διπλής δολοφονίας και σε άλλα βίντεο, πριν από τη δολοφονία των δύο νέων, εκφράζουν τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου. Μάλιστα έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για να συλλέξουν όποιο αρχείο έχει κρατηθεί τις τελευταίες 40 ημέρες, δηλαδή από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και μετά.

Το βίντεο που απεικονίζει έναν από τους δράστες της επίθεσης με τους δύο νεκρούς χρυσαυγίτες Το βίντεο που απεικονίζει έναν από τους δράστες της επίθεσης με τους δύο νεκρούς χρυσαυγίτες Το οπτικό υλικό από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του κτηρίου, όπου στεγάζεται η τοπική οργάνωση Βορείων Προαστίων της Χρυσής Αυγής, δεν έδωσε στους αστυνομικούς πληροφορίες μόνο για 7 κρίσιμα δευτερόλεπτα, αλλά και την πληροφορία πως οι δράστες είχαν περάσει νωρίτερα από το συγκεκριμένο σημείο.

20 λεπτά πριν

Στο βίντεο εμφανίζεται, 15 με 20 λεπτά νωρίτερα, μια μοτοσικλέτα, μεγάλου κυβισμού, ίδιας μάρκας και τύπου, να περνά με χαμηλή ταχύτητα από το συγκεκριμένο σημείο. Σε αυτήν -λέγεται- πως επιβαίνουν δύο άτομα: ο οδηγός και ο συνοδηγός, ο οποίος φέρεται να φορά λευκό κράνος και να στρέφει το κεφάλι του προς την είσοδο των γραφείων.

Η μοτοσικλέτα που είχε κλαπεί στις 28 Ιουνίου από την Καλλιθέα και, κατά την ΕΛ.ΑΣ., χρησιμοποίησαν οι δράστες Η μοτοσικλέτα που είχε κλαπεί στις 28 Ιουνίου από την Καλλιθέα και, κατά την ΕΛ.ΑΣ., χρησιμοποίησαν οι δράστες Η συγκεκριμένη μοτοσικλέτα στη συνέχεια περνά και από το Αστυνομικό Τμήμα του Νέου Ηρακλείου, που βρίσκεται σε απόσταση 50 μέτρων από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Οι αστυνομικοί, που συντονίζουν τις έρευνες, θεωρούν πως η εν λόγω μοτοσικλέτα είναι εκείνη που ξεφορτώθηκαν στη συνέχεια οι δράστες κοντά στο ρέμα Χελιδονούς, που βρίσκεται δίπλα στο χωματόδρομο της οδού Κρεστένων, σε απόσταση περίπου 200 μέτρων από τη συμβολή της με την οδό Δεκελείας, στην Κηφισιά Αττικής.

Θεωρούν, δε, πως δεν επέλεξαν τυχαία το συγκεκριμένο χρόνο δράσης, δεδομένου ότι τότε γίνεται η αλλαγή βάρδιας των μοτοσικλετιστών της ομάδας «ΔΙΑΣ». Για τους λόγους αυτούς ζητούν τα βίντεο των προηγούμενων ημερών, τα οποία προσδιορίζουν χρονικά μετά τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα, προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν ύποπτες καταγεγραμμένες κινήσεις στην περιοχή στο πλαίσιο της προεργασίας της επίθεσης.

Μετά τις ανακοινώσεις των βαλλιστικών αποτελεσμάτων, σύμφωνα με τα οποία και ο 13ος κάλυκας των 9 χιλιοστών προέρχεται από το ίδιο πιστόλι, τύπου Zastava, που πυροβόλησε και τις άλλες 12 φορές, η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε χθες στη δημοσιότητα πέντε φωτογραφίες από το βίντεο, που απεικονίζουν έναν από τους δράστες της επίθεσης.

Οπως αναφέρεται, είναι αδύνατος, ύψους 1,70- 1,75 μ., φορά τζιν παντελόνι, σκούρο μπλε, λευκά παπούτσια, τζόκεϊ ή κράνος μοτοσικλετιστή λευκού χρώματος και έχει μαύρο σακίδιο στην πλάτη.

Από το υλικό αυτό, που μόνο διαφωτιστικό δεν λέγεται, και από τις μαρτυρίες δύο ανδρών και μιας γυναίκας, οι αστυνομικοί προσπαθούν να σκιτσάρουν το «πορτρέτο» του δράστη, χωρίς ωστόσο να μπορούν να υπολογίζουν στο τέταρτο θύμα της επίθεσης, που ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με το δράστη, περνώντας από μπροστά του σε απόσταση μόλις 2,5 μέτρων και βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση σοκ.

Από την Αστυνομία δεν δόθηκαν όμως στη δημοσιότητα μόνο οι συγκεκριμένες πέντε φωτογραφίες, αλλά και 12 εικόνες της μοτοσικλέτας που είχε κλαπεί ξημερώματα της 28ης Ιουνίου από την Καλλιθέα και οι Αρχές θεωρούν ότι είναι εκείνη των δραστών.

Οπως διευκρινίζεται, η μοτοσικλέτα όταν βρέθηκε δεν είχε πινακίδα κυκλοφορίας, κι αυτή που απεικονίζεται είναι για να βοηθηθούν οι πολίτες που καλούνται να δώσουν πληροφορίες στις Αρχές για το συγκεκριμένο όχημα.

Επιπλέον, ανακοινώνεται ότι στο σημείο του ντεπόζιτου η μοτοσικλέτα έφερε προσαρμοσμένη δερμάτινη επένδυση μπεζ χρώματος, με σχέδια ακαθόριστου σχήματος, ερυθρού-μπλε χρώματος, ενώ στον ανεμοθώρακά της έφερε την έντυπη ένδειξη «46».

«Αθάνατοι» χωρίς κραυγές και συνθήματα

Βουβός ήταν ο πόνος στις κηδείες του 22χρονου Μάνου Καπελώνη και του 27χρονου Γιώργου Φουντούλη. Σε συγγενικό περιβάλλον, δίχως την παρουσία της Χρυσής Αυγής, τελέστηκαν οι κηδείες των δύο νέων που έπεσαν νεκροί μπροστά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, την περασμένη Παρασκευή.

Οι φίλοι τους εμφανίστηκαν χωρίς διακριτικά της Χρυσής Αυγής, δεν φώναξαν συνθήματα, παρά μόνο τη λέξη «Αθάνατοι». Δεν υπήρξαν πολιτικές παρουσίες. Επίσης, διακριτική ήταν η αστυνομική παρουσία.

Σε στενό οικογενειακό κύκλο κηδεύτηκε στις 11 το πρωί ο Μάνος Καπελώνης, στο Κοιμητήριο της Υπαπαντής στην Αρτέμιδα. Η νεκρώσιμη ακολουθία του Γιώργου Φουντούλη τελέστηκε στις 3 το μεσημέρι, στο ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ηράκλειο.

Μετά το αίτημα της οικογένειάς του, αντί για στεφάνια τα χρήματα δόθηκαν για την ενίσχυση του Σικιαριδείου Ιδρύματος, όπου φιλοξενείται η αδελφή του.

Επίσης κατόπιν αιτήματος των οικογενειών, οι φίλοι των νεκρών εμφανίστηκαν για το «τελευταίο αντίο» απλώς, ως φίλοι. Δεν φόρεσαν τη μαύρη μπλούζα ή οποιοδήποτε διακριτικό της Χρυσής Αυγής. Μέλη των δύο οικογενειών ενημέρωσαν τους δημοσιογράφους ότι δεν επιθυμούν κάλυψη, ζητώντας να μην παραστούν. Γύρω από τα δύο νεκροταφεία υπήρχαν αστυνομικοί με σκοπό να τους προστατεύσουν από την παρουσία πολιτικών προσώπων και τηλεοπτικών συνεργείων.

Ο θείος του Γ. Φουντούλη μίλησε το πρωί στους δημοσιογράφους, υποστηρίζοντας ότι «δεν ήταν φασίστες. Πήγαν επειδή τους έκλεψαν τα όνειρα».

Βελτίωση του Αλέξανδρου

Βελτίωση εμφανίζει η κατάσταση της υγείας του τραυματία Αλέξανδρου Γέροντα, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» και χαρακτηρίζεται από τους γιατρούς «αιμοδυναμικά σταθερός». Μέσα στο επόμενο 24ωρο αναμένεται η διασωλήνωσή του. Φανάρια με κεριά, λουλούδια και σημειώματα εξακολουθούν να αφήνουν καθημερινά αρκετοί νέοι στο σημείο δολοφονίας, στη Λεωφόρο Ηρακλείου.

Συλλαλητήριο συμπαράστασης από Γερμανούς ακροδεξιούς

Συλλαλητήριο συμπαράστασης για τους δύο δολοφονημένους χρυσαυγίτες οργάνωσε το ακροδεξιό γερμανικό κόμμα NPD στην πόλη Φιρθ της Βαυαρίας, όπου το Σάββατο το βράδυ συγκεντρώθηκαν περίπου 30 οπαδοί του. Το μεσημέρι του Σαββάτου ο νεοναζί από το Φιρθ και μέλος του «Ελεύθερου Δικτύου Νότου» (FNS) Ματίας Φίσερ ανακοίνωσε «αυθόρμητο συλλαλητήριο» για τις εννέα με δέκα το βράδυ.

 Ως τόπος ορίστηκε η αγορά της πόλης, αλλά λίγο πριν από τις εννιά περισσότεροι από εκατό αντιναζιστές διεκδίκησαν το χώρο, οπότε δεν ήταν πλέον δυνατή η διεξαγωγή του συλλαλητηρίου εκεί. Οι δυνάμεις της αστυνομίας προσπάθησαν να κρατήσουν σε απόσταση τις δύο ομάδες και προστάτευσαν τους νεοναζί που αποχωρούσαν. Ακολούθησε συμπλοκή των αντιφασιστών με τις αστυνομικές δυνάμεις, στην οποία τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί.

Στο Ααχεν το ίδιο βράδυ αρκετοί νεοναζί επιτέθηκαν σε διαδήλωση αλληλεγγύης κατά του ρατσισμού. Σύμφωνα με αντιφασίστες που συμμετείχαν στη διαδήλωση, οι νεοναζί ξεδίπλωσαν πανό του FNS με το έμβλημα της Χρυσής Αυγής.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Οργανώσεις/Επιθέσεις/Συμμορίες
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Αστυνομικές-Δικαστικές έρευνες
Αυτοκτονίες/Θάνατοι/Δυστυχήματα
Σχετικά θέματα: Αστυνομικό ρεπορτάζ
«Αθάνατοι» χωρίς κραυγές και συνθήματα
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
ΕΣΥ
Μόνο οι χειρολαβές λείπουν
Ιδιώτες με χρυσά κουτάλια στο φτωχό ΕΣΥ
Μουσεία και Αρχαιολογικοί χώροι
Mall-ών λαβέ στην Ακαδημία Πλάτωνος
Αστυνομικό ρεπορτάζ
«Αθάνατοι» χωρίς κραυγές και συνθήματα
Βολιδοσκόπησαν πριν τις βολίδες
Ακροδεξιά
Συλλαλητήριο συμπαράστασης από Γερμανούς ακροδεξιούς
Διαχείριση απορριμμάτων
Κατάληψη στις «Λίμνες», όταν ο αντιδήμαρχος Πύργου ήταν στο σκαμνί επειδή τις ρύπαινε
Ορυχεία
Eldorado και στις Σάπες
ΕΥΑΘ
Μπουτάρης, Ευρωπαίοι υπέρ δημόσιου νερού
ΟΒΣΘ
«Μαδάνε επαγγελματίες που χρωστάνε εισφορές»
Διαθεσιμότητα
Περιμένουν δείγμα γραφής από το ΣτΕ για τη διαθεσιμότητα
Αγροτεμάχια
Ηράκλεια οργή για τους φόρους στα αγροτεμάχια
Ανθρώπινα
«Πόρτα Ανοιχτή»
«Δον Κιχώτης»
Συνεντεύξεις
«Η νοσταλγία ενός ρεμπέτη» στο Μεταξουργείο
Αγροτικά θέματα
Εισβολή στη δίκη των 92 για το «Καζαντζάκης»
Άλλες ειδήσεις
Παραίτηση Μηταράκη ζητούν οι ΑΝ.ΕΛ.