Έντυπη Έκδοση

«Μαδάνε επαγγελματίες που χρωστάνε εισφορές»

Καταγγελίες για εκμετάλλευση επαγγελματιών από επιτήδειους, σχετικά με τις ασφαλιστικές εισφορές και τις επαπειλούμενες κατασχέσεις, δέχτηκε η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (ΟΒΣΘ).

Οπως ανακοίνωσε, το τελευταίο διάστημα, κυρίως μέσω του Διαδικτύου, δικηγόροι και διάφορα γραφεία υπόσχονται στους επαγγελματίες ότι αντί αντιτίμου μπορούν να πετύχουν το διαχωρισμό του κλάδου της υγείας από εκείνον της σύνταξης, ή και ακόμη να μηνύσουν τον ΟΑΕΕ για παράνομο πλουτισμό.

Ο πρόεδρος της ΟΒΣΘ, Γιάννης Παπαργύρης, επισημαίνει ότι επικρατεί πανικός μεταξύ των επαγγελματιών, «ότι η περιουσία τους μπορεί να κατασχεθεί και να "βγει στο σφυρί", εξαιτίας οφειλών ακόμη και της τάξης των 5.001 ευρώ προς το ασφαλιστικό τους ταμείο».

«Αυτό έχει δημιουργήσει γόνιμο έδαφος για τη δραστηριοποίηση των εν λόγω γραφείων, τα οποία υπόσχονται ανέφικτες λύσεις», τονίζει και προσθέτει:

«Από την ώρα που εστάλησαν τα ειδοποιητήρια από τον ΟΑΕΕ, ξεκίνησε μια κατάσταση πανικού μεταξύ των επαγγελματιών. Ιδίως μετά τις φήμες ότι το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες 20 ημέρες να στέλνει τις επιστολές για κατασχέσεις, η ανασφάλεια έχει ενταθεί πολύ. Ετσι, μέσω κυρίως του Διαδικτύου, έχουν εμφανιστεί το τελευταίο διάστημα είτε δικηγόροι είτε διάφορα γραφεία που υπόσχονται στους επαγγελματίες ότι αντί αντιτίμου μπορούν να πετύχουν το διαχωρισμό του κλάδου της υγείας από εκείνον της σύνταξης ή και ακόμη να μηνύσουν τον ΟΑΕΕ για παράνομο πλουτισμό».

Ακόμα ζητά οι επαγγελματίες να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στις επιλογές τους, καθώς η νομική υπηρεσία της ΓΣΕΒΕΕ ενημέρωσε τη διοίκηση της ΟΒΣΘ ότι είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να υλοποιηθούν στην πράξη τα όσα υπόσχονται αυτά τα γραφεία.

«Μόνο η αλλαγή της ισχύουσας νομοθεσίας μπορεί να απαλλάξει τους συναδέλφους από τις κατασχέσεις και τη διακοπή της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης. Για εμάς, η μόνη λύση είναι να σταματήσει άμεσα η λειτουργία του ΚΕΑΟ», κατέληξε.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Θεσσαλονίκη
Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (ΟΒΣΘ)
Βιοτεχνίες
Επιχειρήσεις
Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ)
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
ΕΣΥ
Μόνο οι χειρολαβές λείπουν
Ιδιώτες με χρυσά κουτάλια στο φτωχό ΕΣΥ
Μουσεία και Αρχαιολογικοί χώροι
Mall-ών λαβέ στην Ακαδημία Πλάτωνος
Αστυνομικό ρεπορτάζ
«Αθάνατοι» χωρίς κραυγές και συνθήματα
Βολιδοσκόπησαν πριν τις βολίδες
Ακροδεξιά
Συλλαλητήριο συμπαράστασης από Γερμανούς ακροδεξιούς
Διαχείριση απορριμμάτων
Κατάληψη στις «Λίμνες», όταν ο αντιδήμαρχος Πύργου ήταν στο σκαμνί επειδή τις ρύπαινε
Ορυχεία
Eldorado και στις Σάπες
ΕΥΑΘ
Μπουτάρης, Ευρωπαίοι υπέρ δημόσιου νερού
ΟΒΣΘ
«Μαδάνε επαγγελματίες που χρωστάνε εισφορές»
Διαθεσιμότητα
Περιμένουν δείγμα γραφής από το ΣτΕ για τη διαθεσιμότητα
Αγροτεμάχια
Ηράκλεια οργή για τους φόρους στα αγροτεμάχια
Ανθρώπινα
«Πόρτα Ανοιχτή»
«Δον Κιχώτης»
Συνεντεύξεις
«Η νοσταλγία ενός ρεμπέτη» στο Μεταξουργείο
Αγροτικά θέματα
Εισβολή στη δίκη των 92 για το «Καζαντζάκης»
Άλλες ειδήσεις
Παραίτηση Μηταράκη ζητούν οι ΑΝ.ΕΛ.