Έντυπη Έκδοση

ΕΚΘΕΣΗ EUROSTAT

Στα όρια της φτώχειας το 36% των Ελλήνων

3,9 εκατ. Ελληνες ζουν κοντά στο όριο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού
Στα όρια της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού ήταν το 2013 το 35,7% των Ελλήνων, σύμφωνα με τη Eurostat. Το 2014 το ποσοστό θα υπερβεί το 37%. Μόνο την τελευταία 5ετία της κρίσης εμφανίστηκαν στη χώρα 900.000 νεόπτωχοι.

Πλήρες θέμα...

 • Δάνεια

  • Ατσαλοι και επικίνδυνοι ερασιτεχνισμοί Δένδια
   Πρακτικά η Πολιτεία ευνοεί τον ασυνεπή δανειολήπτη ή αυτόν που δεν μπορεί να πληρώσει και τιμωρεί αυτόν που μένει συνεπής στις υποχρεώσεις του Πολλή φασαρία για το τίποτε ή μάλλον για την πολιτική προβολή του ανδρός τελικά η περιβόητη «ρύθμιση Δένδια» για τα «κόκκινα» δάνεια.
  • ΕΙΠΑΝ - ΞΕΙΠΑΝ Μπάχαλο Δένδια στα «κόκκινα» δάνεια
   Φαίνεται πως στο Μαξίμου δεν γνώριζαν ότι ο κ. Δένδιας θα αναφερόταν κατά τρόπο κατηγορηματικό και στα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗ η κυβέρνηση για τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια, προκαλεί σύγχυση σε χιλιάδες δανειολήπτες. Ο Νίκος Δένδιας πήρε πίσω τις προχθεσινές δηλώσεις του για το θέμα, αφού πρώτα δέχθηκε επίθεση από άλλους υπουργούς.
  • ΣΥΡΙΖΑ: Τα δίνουν όλα στους τραπεζίτες
   Θα έχουν το ελεύθερο να προβαίνουν σε εκκαθάριση όσων επιχειρήσεων οι ίδιες κρίνουν σκόπιμο χωρίς κανένα κριτήριο Υπερεξουσίες στις τράπεζες, που θα έχουν το ελεύθερο να προβαίνουν σε εκκαθάριση όσων επιχειρήσεων οι ίδιες κρίνουν σκόπιμο, βλέπει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκης στη «ρύθμιση Δένδια» για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.
 • Ναυτιλία

  • Αλαλούμ με το «Πρέβελης» της ΑΝΕΚ στη Ρόδο
   Συνεχίζεται το αλαλούμ με το «Πρέβελης». Σε γραφειοκρατικές διαδικασίες αποδίδει το υπουργείο Ναυτιλίας την εμπλοκή που έχει δημιουργηθεί με το επιβατηγό-οχηματαγωγό «Πρέβελης», το οποίο διέκοψε τα δρομολόγιά του, στην άγονη γραμμή, από Πειραιά προς Κάρπαθο-Κάσο και Ρόδο, καθώς δεν είχε τη σχετική έγκριση από το υπουργείο.
  • ΜΕΤΑΞΥ ΜΕΙΩΜΕΝΗΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΥΨΗΛΩΝ ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ Το 6,5% του ΑΕΠ παράγει η ακτοπλοΐα
   Η ελληνική ακτοπλοΐα, αν και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη, κινδυνέυει να προσκρούσει σε ύφαλο. Η Ελλάδα, μαζί με την Ιταλία είναι τα κράτη-μέλη, με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση, καθώς η κάθε μία καλύπτει περίπου το 17-18% της συνολικής ακτοπλοϊκής διακίνησης επιβατών στην Ευρώπη, αν και στην Ελλάδα, λόγω της πληθώρας νησιών, οι ακτοπλοϊκές γραμμές είναι σαφώς περισσότερες, σε σχέση με την Ιταλία.
 • Ενέργεια

  • * NOBLE ENERGY Το σκέφτεται -λόγω κόστους- για χερσαίο σταθμό
   Τους φόβους και τις επιφυλάξεις πολλών, αλλά και της ίδιας της κυπριακής κυβέρνησης, ήρθε χθες να επιβεβαιώσει η εταιρεία Noble Energy, η οποία δραστηριοποιείται στην ισραηλινή και κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, δηλώνοντας στη Λευκωσία μέσω του επικεφαλής της επιχείρησης, Τζον Τόμιτς, ότι η δημιουργία στην Κύπρο χερσαίου τερματικού υγροποίησης φυσικού αερίου είναι μια δαπανηρή επιλογή, που προαπαιτεί την ανακάλυψη μεγάλων ποσοτήτων φυσικού αερίου.