Έντυπη Έκδοση

Γκόσπελ από το Σικάγο στου Γουδή

Το «μαύρο τραγούδι του θεού», το γκόσπελ, θα είναι κουρδισμένο σε χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Θα δοθούν δύο συναυλίες, μόνο λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, από ένα μεγάλο στο μέγεθος και στην αξία συγκρότημα, το αμερικανικό «Chicago Mass Choir».

Οι εμφανίσεις θα γίνουν στις 14 και στις 15 του μήνα (9.30 μ.μ.), στο Θέατρο Badminton. Μέρος των εσόδων θα δοθούν στο «Special Olympics Hellas», για την προετοιμασία των Ελλήνων αθλητών που θα συμμετάσχουν στους Παγκόσμιους Αγώνες του 2011.

«Αφεντικό» του 25μελούς γκρουπ είναι ο Τζέιμς Τσάμπερς, ο οποίος δημιούργησε το 1988 το χορωδιακό σχήμα για να ενισχύσει την απόδοση και διαχείριση της γκόσπελ μουσικής και να συνενώσει μουσικούς, συνθέτες και σολίστες. Είχε προηγηθεί, αρχές της δεκαετίας του '70, η ίδρυση της «Ecclesiastes Community Choir» (Εκκλησιαστική Κοινοτική Χορωδία). Μ' αυτήν αναδείχθηκε και έπεισε για την αξία του, παρουσιάζοντας έργα γκόσπελ παραπάνω από είκοσι χρόνια. Τη διεύθυνση της «Chicago Mass Choir» πλέον, από το 1994, την έχει αναλάβει η Φεράντα Νίρο-Ρόμπερτς, από τα ιδρυτικά στελέχη και σολίστ της Ecclesiastes Community Choir και συνάδελφος και φίλη του Τσέιμπερς.

Το 2000, η χορωδία «Chicago Mass Choir» κέρδισε το βραβείο του καλύτερου γκόσπελ δίσκου ακτίνας, με θεσμοθέτη τα Μουσικά Βραβεία του Σικάγο. Μόλις πέρασαν δύο χρόνια, δεν άργησε να έρθει ακόμη μία διάκριση: αυτή της Καλύτερης Χορωδίας του 2002. Το συγκρότημα έχει προταθεί για τρία βραβεία Γκράμι, πέντε βραβεία Stellar και ένα βραβείο Dove.

Τον Αύγουστο του 2007 συμμετείχε στο μιούζικαλ «Το πορφυρούν χρώμα», βασισμένο στην ομώνυμη ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ από το μυθιστόρημα της βραβευμένης με Πούλιτζερ Αλις Γουόκερ. Ρόλο σ' αυτή την ταινία κρατούσε η δημοφιλής Οπρα Γουίνφρι.

Στις συναυλίες του Badminton συμμετέχουν και οι δικοί μας Onirama.

*Τιμές εισιτηρίων προς 60 & 40 ευρώ (μαθ.) στην α' ζώνη, 50 & 30 ευρώ (μαθ.) στην β' ζώνη, 40 & 20 ευρώ (μαθ.) στη γ' ζώνη, 30 ευρώ στη δ' ζώνη και 20 ευρώ στην ε' ζώνη.

Προπωλήσεις εισιτηρίων: Public (Καραγεώργη Σερβίας 1, πλ. Συντάγματος), Fnac Αμαρουσίου (Α. Παπανδρέου 35, τηλ. 210-6300224) & Γλυφάδας (Σ. Καράγιωργα 4 & Λαζαράκη, τηλ. 210-8984300) και στα ταμεία Badminton (Αλσος Στρατού - Γουδή, τηλ. 211-1086024). Ηλεκτρονικά: www.ticket.net

Η συναυλία έχει την υποστήριξη της Ολυμπιακής Επιτροπής Παγκοσμίων Αγώνων «Special Olympics Hellas Αθήνα 2011» και της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Μουσική
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Συνέντευξη: Γιάννης Χουβαρδάς
Βλέπω γύρω μου τον μηδενισμό του θείου Βάνια
Εκθεση για τη δεκαετία του '60
Η δεκαετία που έδιωξε το φόβο
Μουσική
Γκόσπελ από το Σικάγο στου Γουδή
Συνέντευξη: Σωτήρης Δημητρίου
Πολύ θα ήθελα να γράψω καθαρή πορνογραφία
Διαδίκτυο
Πάρτε την πομπή των Παναθηναίων στα χέρια σας
Κινηματογράφος
Ο θεατής απέναντι σε νωπά τραύματα και ενοχές
Κριτική θεάτρου
Ο άγγελος της καταστροφής
Προσωπική ανθολογία στιγμών