Έντυπη Έκδοση

«Ανθρακας» η ΕΔΕ για τις παράνομες εγγραφές στα δημοτολόγια του Δήμου Αθηναίων

Κόλαφος θα περίμενε κάποιος να είναι το αποτέλεσμα της ΕΔΕ στον Δήμο Αθηναίων για την καραμπινάτη παράνομη εγγραφή πολιτών από άλλες χώρες -και κυρίως από τη Βουλγαρία- στα δημοτολόγια της Αθήνας.

Μετά την έκθεση των επιθεωρητών που διατάχθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών τις παραμονές των δημοτικών εκλογών περιμέναμε και τα αποτελέσματα των υπηρεσιών του δήμου.

Οι εκατοντάδες καταγγελλόμενες ανεξέλεγκτες εγγραφές χωρίς προσκόμιση από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο ταυτότητας και διεύθυνσης κατοικίας και οι δεκάδες που ελέγχθηκαν και βρέθηκαν παράνομες από την έκθεση παραμένουν μετέωρες και μάλλον οι υπεύθυνοι θα ακολουθήσουν τον γνωστό δρόμο της ατιμωρησίας που μας έμαθαν οι εξεταστικές της Βουλής.

Εταιρείες με υπευθύνους παρά τους διευθύνοντες συμβούλους του τ. δημάρχου, που τα ονόματά τους υπήρχαν στην έκθεση αλλά και οι σχέσεις τους κυρίως με τις θυγατρικές της Βουλγαρίας αναφέρθηκαν σε δημοσιεύματα («Ελευθεροτυπία», «Ποντίκι» κ.λπ.) και σε μαρτυρικές καταθέσεις, ξαφνικά έφυγαν από το πλάνο, ακόμα κι όταν προκύπτει ότι χάρη και σε αυτούς τους παράνομα εγγεγραμμένους είναι δυνατόν να εξασφάλισαν ψήφους οι σημερινοί δημοτικοί σύμβουλοι, ιδίως όταν σε τρία συγκεκριμένα εκλογικά τμήματα ψήφισαν όλοι αυτοί οι «δημότες».

Τελικά, αφού ολοκληρώθηκε ο υπηρεσιακός έλεγχος, «τιμωρήθηκε» με πρόστιμο στέρησης αποδοχών δύο ημερών ο αρμόδιος υπάλληλος του Δ.Α. για το παράπτωμα της αμελούς ή ατελούς εκπλήρωσης καθήκοντος.

Ο ίδιος στην απολογία του δήλωσε ότι έκανε ό,τι μπορούσε την ώρα που η προσέλευση των αλλοδαπών στον Δ.Α. ήταν αθρόα, ενώ τήρησε κατά τη γνώμη του την εγκύκλιο «κατά γράμμα». Στην Ελλάδα του 2011 μπορούν ακόμα να ψηφίζουν τα δέντρα, και μάλιστα μαζικά. Το σίγουρο είναι ότι τιμωρείται πάντα ο τελευταίος τροχός και με τρόπο που αγγίζει τα όρια του αστείου. Ψηφίστε, σκουπίστε, τελειώσατε λοιπόν!

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Ηλεκτρονική συνταγογράφηση
Ο φόβος φυλάει τα... φάρμακα
Ασφαλιστικά ταμεία
«Θύματα παραπληροφόρησης είναι οι γιατροί που απεργούν»
9 εκατ. ασφαλισμένοι στο νέο, ενιαίο ταμείο
Μεταναστευτική πολιτική
Ιθαγένεια στους μετανάΣτΕς με... ελληνόμετρο
Λιμνάζει το πρόβλημα των απεργών πείνας
Οι πολιτογραφήσεις αλλοδαπών στην Ευρώπη
Ο ξένος φυγείν αδύνατον
Ιστορία
Ο παππούς μας ο λαθρομετανάστης
Δημόσια υγεία
Μια τοξική βόμβα στο Λαύριο
Μεσογειακοί Αγώνες
Το ναυάγιο των Μεσογειακών
Οι Νηές δεν είναι «ιερό» τσιφλίκι
Ανθρώπων έργα & ημέρες
Είναι απλός, ο δικός μου ο σοσιαλισμός
Χωροχρονικά
Η γοητεία της αντιύλης
Άλλες ειδήσεις
«Ανθρακας» η ΕΔΕ για τις παράνομες εγγραφές στα δημοτολόγια του Δήμου Αθηναίων