Έντυπη Έκδοση

Ανευ ταμπέλας, πλήρες μηνύματος

Δεν διατηρώ τας καλυτέρας των σχέσεων με την εννοιολογική τέχνη και τα σχόλια επί σχολίων της συνήθως τα βαριέμαι αφόρητα.

Υπάρχουν, ωστόσο, και εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Βλέπε το έργο με τίτλο «Non-Sign ΙΙ» (σε μια πρόχειρη μετάφραση «Ανευ Ταμπέλας ΙΙ»), που εδώ και μερικές εβδομάδες κοσμεί τη μεθόριο Ηνωμένων Πολιτειών και Καναδά.

Μια σιδηροκατασκευή ύψους 9 μέτρων και πλάτους άλλων 16, που ειρωνεύεται με τρόπο αποτελεσματικό τον πολιτισμό των διαφημιστικών πινακίδων.

Το έργο υπογράφεται από το δημιουργικό γραφείο «Lead Pencil Studio» του Σιάτλ, που ανήκει στην Ανι Χαν και στον Ντάνιελ Μιχάιλο. Τους χρειάστηκαν πάνω-κάτω εννιά μήνες να το σκεφτούν και να το βάλουν σε μια σειρά και στη συνέχεια πήραν μπρος τα συνεργεία που το ύψωσαν εντός δύο εβδομάδων έξω από την πόλη Μπλέιν, πλάι στον αυτοκινητόδρομο για το Βανκούβερ. Σύμφωνα με το δημιουργικό δίδυμο, το «Non-Sign ΙΙ» συνδυάζει την αρχιτεκτονική με την τέχνη, εκπλήσσοντας και βάζοντας σε σκέψεις τον θεατή.

Το ενδιαφέρον της υποθέσεως; Η κατασκευή του «Non-Sign ΙΙ» χρηματοδοτήθηκε από την αμερικανική κυβέρνηση! Την ίδια ώρα στην Ελλάδα, ακόμη παλεύουμε με τις παράνομες πινακίδες και τις εξαιρετικά δυσάρεστες συνέπειές τους...

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Media
Με λέξεις-κλειδιά
Εικαστικά
Άλλα θέματα στην κατηγορία Media της έντυπης έκδοσης
Μάρκετινγκ
Ιταλία-Ελλάδα 1-0
Ραδιόφωνο
Ηταν μια φορά ο Jazz FM
Άλλες ειδήσεις
Ανευ ταμπέλας, πλήρες μηνύματος
3 ερωτήσεις