Έντυπη Έκδοση

ΟΤΑΝ ΣΒΗΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΑΝΑΡΙΑ

Η Οδύσσεια μιας μάνας και ιερόδουλης

«Δεν μπορείς να πεις ότι επέστρεψα. Γιατί δεν φεύγεις ποτέ. Εγω έφυγα για 15 χρόνια. Και ξαναγύρισα τώρα στα γεράματα».

Πλήρες θέμα...

 • Δικαστικό ρεπορτάζ

  • ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΠΑΤΗΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΕΝΕΚΕ «Ο θάνατος του γιου μου μας σκότωσε όλους»
   Ακόμη περιμένουν την έγκριση του υπ. Υγείας για να μπορέσει να χειρουργηθεί η 13χρονη κόρη του Τρία χρόνια μετά την «ορφανή» έκρηξη στα Κ. Πατήσια, ο Μοχάμεντ Νατζάφι ακόμα δεν έχει μάθει ποιοι ευθύνονται για το θάνατο του γιου του ΟΜοχάμεντ Νατζάφι δεν μιλάει ελληνικά. Οταν όμως αναφέρεται στον άδικο και τραγικό χαμό του γιου του, στο βαρύτατο τραυματισμό της -10χρονης τότε- κόρης του, αλλά και στα όσα μεσολάβησαν από την 28η Μαρτίου 2010, όταν εξερράγη ο «ορφανός» εκρηκτικός μηχανισμός στα Κάτω Πατήσια, δεν χρειάζεται κανείς να ξέρει φαρσί για να καταλάβει.
 • Υπουργείο Οικονομικών

  • ΩΣ ΕΔΡΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΘΕΝΟΥΣ ΝΗΣΟΥΣ, ΤΙΣ ΒΕΡΜΟΥΔΕΣ, ΤΗ ΛΙΒΕΡΙΑ, ΤΟΝ ΜΑΥΡΙΚΙΟ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΪΜΑΝ ΚΑΙ ΜΑΡΣΑΛ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΝΑΜΑ... Ο χάρτης των offshore στην Ελλάδα
   Πολλές offshore εταιρείες δραστηριοποιούνται στο real estate κυρίως στη Μύκονο Οι καταχωρισμένες offshore στα μητρώα των εφοριών είναι 6.500 σύμφωνα με στοιχεία που διαθέτει το υπουργείο Οικονομικών και τα οποία έχει κοινοποιήσει στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές. Ωστόσο, ο συνολικός αριθμός των offshore που έχουν δηλωθεί στη χώρα μας φθάνει τις 21.065, εκ των οποίων ενεργές είναι 16.580.
  • Σούρλας κατά των εξωχώριων
   Τέσσερις προτάσεις για το χτύπημα των εξωχώριων (offshore) εταιρειών, που «ρίχνουν βαριά τη σκιά τους σε αυτή τη χρονική περίοδο της μεγάλης κρίσης, όταν ορισμένοι πλουτίζουν και οι πολλοί πένονται» κάνει ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, Γ. Σούρλας. Συγκεκριμένα ζητεί:
 • ΟΠΕΚΕΠΕ

  • 1946 - ΕΛΛΑΔΑ - 2013 Οι μνηστήρες της σύγχρονης... UNRRA
   «Μάχη» έδωσε η συγκεκριμένη εταιρεία για να κερδίσει τους διαγωνισμούς που διενεργούσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Φέτα, ρύζι, ζυμαρικά, γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ, τα μοίραζε για χρόνια ΜΕΤΑ τον πόλεμο, φορτηγά της UNRRA μοίραζαν τρόφιμα και ρούχα στους κατοίκους. Οι εικόνες αυτές έχουν επιστρέψει λόγω της κρίσης στους δρόμους των πόλεων. Μήλον της Εριδος αποτελούν τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ενωσης για προμήθεια ειδών διατροφής για τους απόρους και οι εταιρείες διαγκωνίζονται για το ποια θα πάρει το μεγαλύτερο κομμάτι.
 • Φοροδιαφυγή

  • ΚΥΚΛΩΜΑ ΕΜΠΟΡΩΝ «ΛΗΣΤΕΥΕ» ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΦΠΑ Τιμολόγια-«μαϊμού» σαν φέιγ βολάν σε όλη την Ελλάδα
   Οι σοδειές σε σιτάρι και ντομάτα διπλασιάζονταν από τα εικονικά τιμολόγια Τιμολόγια-«μαϊμού» αγοράς αγροτικών προϊόντων (πατάτας, ντομάτας, σιταριού, κριθαριού, καλαμποκιού, τριφυλλιού) αξίας 1,4 εκατ. ευρώ μοίρασε κύκλωμα επιτήδειων εμπόρων -σαν φέιγ βολάν- σε αγρότες σε όλη την Ελλάδα από το 2009 έως το 2010, «ληστεύοντας» με τον τρόπο αυτό τα δημόσια ταμεία μέσω της επιστροφής ΦΠΑ ύψους 11%.
  • Οργωσαν βουνά και πεδιάδες
   Πρώτο πεδίο δράσης των μελών του κυκλώματος (στους οποίους έχουν ήδη επιβληθεί βαρύτατα πρόστιμα) αποτέλεσε η Κορινθία, μιας και εκεί είχε δηλωθεί ως έδρα η περιώνυμη χονδρική επιχείρηση αγροτικών προϊόντων.
 • Γερμανία

  • Η Deutsche Bank ξεπλένει χρήμα και ο Σόιμπλε υπόσχεται νόμους
   Παράδεισος για τους Γερμανούς η Σιγκαπούρη Η Γερμανία θα πιέσει την Ευρωπαϊκή Ενωση να λάβει νομικά μέτρα κατά των φορολογικών παραδείσων, «χωρίς να περιμένει μέχρι να θεσπίσει τους σχετικούς κανόνες και το τελευταίο νησί της Καραϊβικής», δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή.
 • Βρετανία

  • Πιέσεις σε Κάμερον για τις υπεράκτιες εταιρείες
   Αντιδράσεις στο Λονδίνο για τις εξωχώριες εταιρείες Πιέσεις να λάβει μέτρα εναντίον της τεράστιας βιομηχανίας των υπεράκτιων (offshore) εταιρειών στις Παρθένους Νήσους δέχεται ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, την ώρα που στο πλαίσιο της υπόθεσης «OffshoreLeaks» αποκαλύπτεται ότι δύο από τις μεγαλύτερες γαλλικές τράπεζες διευκόλυναν τους πελάτες τους να συστήσουν offshore εταιρείες σε φορολογικούς παραδείσους.
 • ΕΟΠΥΥ

  • Η αλήθεια για τις αμοιβές των φυσιοθεραπευτών από τον ΕΟΠΥΥ
   Επειδή μεγάλη αναστάτωση και διαμαρτυρίες προκλήθηκαν από το ρεπορτάζ για τους φυσιοθεραπευτές και τα ποσά που ορισμένοι διεκδικούν από τον ΕΟΠΥΥ και φθάνουν ακόμη και τις 20.000 μηνιαίως, να διευκρινίσουμε: είναι σαφές ότι οι δαπάνες αυτές δεν αφορούν όλο τον κλάδο αλλά ορισμένες περιπτώσεις. Βεβαίως, η πλειονότητα των επιτηδευματιών αυτών πλήττεται από την κρίση όπως οι περισσότεροι.
 • Ελεύθερο Ρεπορτάζ

  • «Εκαναν το μπορντέλο... κρεοπωλείο»
   Στους οίκους ανοχής της οδού Πιπίνου, τα απογεύματα, αλλοδαποί και Ελληνες μπαινοβγαίνουν αραιά και πού από τις πόρτες με τις αναμμένες λάμπες. Κάποτε παρέες νεαρών αγοριών γοητεύονταν από την απαγορευμένη ηδονή και έκαναν εφηβικές «τσάρκες» στη Φυλής, στο Μεταξουργείο και στον Κολωνό. «Εδώ και ένα χρόνο η πελατεία έπεσε στο μισό», λένε άνθρωποι του χώρου.
 • Άλλες ειδήσεις

  • Η ταυτότητα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος για τους Απόρους
   Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάθε Οκτώβριο δημοσιεύει Κανονισμό με τον οποίο εγκρίνει το ετήσιο σχέδιο κατανομής στα κράτη-μέλη των πόρων που θα καταλογιστούν στο επόμενο οικονομικό έτος για τη χορήγηση τροφίμων από τα αποθέματα παρέμβασης στους απόρους της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
  • Η UNRRA στην Ελλάδα
   **Η UNRRA (United Nations Relief and Rehabilitation Administration) ιδρύθηκε το 1943 από περίπου 40 κράτη, με αντικειμενικό σκοπό να βοηθήσει οικονομικά τις χώρες που είχαν πληγεί από τις δυνάμεις του Αξονα. Εκπρόσωποί της εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα από τον Απρίλη του 1945 ώς τον Μάιο του 1947 και εισήγαγαν στη χώρα μας τρόφιμα αξίας 171,9 εκατομμυρίων δολαρίων.