Έντυπη Έκδοση

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΞΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

Τα τεκμήρια επιστρέφουν ως κρυμμένες παγίδες

Οπονοκέφαλος των τεκμηρίων διαβίωσης επιστρέφει για τους φορολογουμένους, οι οποίοι θα πρέπει να αποφύγουν τις κρυμμένες «παγίδες» των φορολογικών δηλώσεων. Η «Ε» σας βοηθά να αποφύγετε τα λάθη και τις εκπλήξεις στο εκκαθαριστικό σας, απαντώντας στις συχνότερες ερωτήσεις για τα τεκμήρια.

Πλήρες θέμα...

 • Τράπεζες

  • ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟ 80% Στα χαμηλά του '77 οι τράπεζες
   Η δραματική συρρίκνωση των συστημικών ομίλων αποτυπώνεται στις αρνητικές εξελίξεις και στο θεαματικό πέρασμα από την κερδοφορία στις ζημιές των δισ. Χωρίς σταματημό η χρηματιστηριακή «επιστροφή» των τραπεζών στο απώτερο παρελθόν. Η νέα χθεσινή «βουτιά» του τραπεζικού δείκτη προς τις 100 μονάδες, γυρίζει τον κλάδο 27 χρόνια πριν, στα χαμηλά επίπεδα του 1977. Στη δραματική συρρίκνωση της αποτίμησης των τραπεζών (και δη των συστημικών ομίλων) αποτυπώνονται οι αρνητικές εξελίξεις των τελευταίων ετών, το θεαματικό πέρασμα από την κερδοφορία στις ζημιές των δισ. ευρώ, στην αναδιάρθρωση που βρίσκει μικρότερο τον κλάδο.
 • Αγροτικά θέματα

  • ΔΕΚΑ ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ Το αγροτικό μαγαζί είναι ξεσκέπαστο
   Δεν είναι όλα ρόδινα στις νέες εναλλακτικές καλλιέργειες. Οι επαΐοντες θεωρούν ότι η όλη ιστορία είναι μια φούσκα Μια φορά κι έναν καιρό, οι Ελληνες γονείς ήθελαν διακαώς τα παιδιά τους να γίνουν γιατροί, δικηγόροι, άντε και δημοσιογράφοι. Με την κρίση, το ελληνικό όνειρο έγινε θρύψαλα και η γεωργία, που είχε μείνει στο ράφι, εκδικείται τα επαγγέλματα γραφείου ως πολύφερνη νύφη. Σήμερα, το λεξιλόγιο του life style έχουν αντικαταστήσει λέξεις που συνδέονται με την παραγωγή: μανιτάρια, σαλιγκάρια, ιπποφαές, αρώνια, αλόη, λεβάντα, ρόδι, μύρτιλο, στέβια.
 • Τηλεπικοινωνίες

  • Νέα εθελουσία στην Cosmote
   Μπαράζ εθελούσιων εξόδων στον όμιλο του ΟΤΕ. Μετά την εθελούσια έξοδο 1.516 ατόμων τον περασμένο Νοέμβριο από τη μητρική εταιρεία, νέο πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης ανακοίνωσε χθες η Cosmote.
 • Επιχειρήσεις

  • Ακριβότερο χρήμα τον Φεβρουάριο για τις επιχειρήσεις
   Πτώση εμφάνισαν τον Φεβρουάριο του 2013 τόσο το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων καταθέσεων όσο και το αντίστοιχο επιτόκιο των νέων δανείων, όμως κρίσιμες για την τρέχουσα οικονομική λειτουργία κατηγορίες νέων καταθέσεων και δανείων σημείωσαν άνοδο έναντι του Ιανουαρίου, υποδηλώνοντας τη διατήρηση του προβλήματος ρευστότητας στην οικονομία.
 • ΗΠΑ

  • Ο ΤΖΕΪΜΣ ΣΙΝΕΓΚΑΛ, ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟΥ COSTCO Ο τελευταίος ήρωας για τους φτωχούς
   Οι Ρεπουμπλικανοί πηγαίνουν στο Sam's Club και οι Δημοκρατικοί στην Costco, σε μια μάχη φτωχών που εξακολουθούν να πιστεύουν στους ήρωες του χρήματος και τη μάχη ανάμεσα στο καλό και στο κακό Θερμός υποστηρικτής του Ομπάμα και χρηματοδότης των Δημοκρατικών είναι ο μυστακοφόρος Τζέιμς Σίνεγκαλ Στη χώρα απ' όπου ξεκίνησαν οι μεγαλύτερες οικονομικές κρίσεις των τελευταίων εκατό ετών και που ένας στους τέσσερις κατοίκους της πιστεύουν ότι ο πρόεδρός της είναι ο Αντίχριστος, οι ήρωες είναι αναγκαίοι όσο ποτέ άλλοτε. Η Αμερική παλεύει να σταθεί στα πόδια της σε μια εποχή όπου το χρήμα στερεύει για τους πολλούς. Ολο και περισσότεροι μιλούν για μια χαμένη δεκαετία, καθώς ο μέσος Αμερικάνος είδε τα εισοδήματά του να φτάνουν τα επίπεδα των μέσων της δεκαετίας του '90.
  • Costco: η αγαπημένη εταιρεία του λαού
   Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, περιχαρής σπρώχνει το καρότσι ανάμεσα στα ράφια της Costco Washington Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς πως η Costco, που κατά βάση απευθύνεται στους Αμερικανούς με χαμηλά εισοδήματα, έχει αγιοποιηθεί στη συνείδηση της αμερικανικής Αριστεράς. Για πολλούς η Costco είναι ό,τι έχει απομείνει από το αμερικανικό όνειρο των λαϊκών στρωμάτων στις ΗΠΑ, που τα τελευταία χρόνια βλέπουν τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται χωρίς κάποιο αόρατο χέρι της αγοράς να τους ανακεφαλαιοποιεί.
  • Οι καλές μπίζνες του καπιταλιστή με το ανθρώπινο πρόσωπο
   Οι επενδυτές της Wall Street δεν συμμερίζονται τη δημόσια λατρεία για την Costco και τον Σίνεγκαλ Οπως είναι φυσικό, στις χολιγουντιανές ιστορίες επιτυχίας υπάρχουν και οι κακοί της υπόθεσης. Πίσω από τα τείχη της Wall Street οι επενδυτές δεν φαίνεται να συμμερίζονται τη δημόσια λατρεία για την Costco και τον ιδρυτή της. Οι επενδυτές της Νέας Υόρκης θεωρούν ότι για να πετύχει μια επιχείρηση λιανικής σ' αυτό το περιβάλλον κρίσης πρέπει να κάνει περικοπές στους μισθούς, ώστε να παρουσιάζει τα απαραίτητα κέρδη που θα κάνουν τους επενδυτές να νιώθουν ασφαλείς.
  • Κέρδη σε απάντηση της Wall Street
   Μετά τα θεωρούμενα καλά αποτελέσματα στην ανεργία, την καταναλωτική εμπιστοσύνη και την ανάπτυξη τους πρώτους μήνες του 2013, το σερί ενθαρρυντικών αποτελεσμάτων στις ΗΠΑ συνεχίστηκε και με τις λιανικές πωλήσεις, που σύμφωνα με το Census Bureau, αυξήθηκαν 1,1% τον Φεβρουάριο, από 0,2% τον Ιανουάριο.