Έντυπη Έκδοση

ΓΙΑΤΙ ΦΥΛΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

Μουσεία Θεός φυλάξοι

Η «οικία Τραυλού» στην Ελευσίνα, απ' όπου έκαναν φτερά 60 αρχαία
«Θεός φυλάξοι τα μουσεία μας» προσεύχονται κάθε βράδυ οι αρχαιολόγοι, όσοι έχουν την υπευθυνότητα μουσείων και αρχαιολογικών χώρων σε όλη τη χώρα και αντιμετωπίζουν το πρόβλημα έλλειψης φυλακτικού προσωπικού από την Ακρόπολη μέχρι τον πιο μακρινό περιφραγμένο αρχαιολογικό χώρο.

Πλήρες θέμα...

 • Λογοτεχνία

  • Σάλουα Αλ Νάιμι Στην Ελλάδα η Σύρα ποιήτρια και συγγραφέας Προκαλεί η Σεχραζάτ του έρωτα
   «Για μένα το Ισλάμ προκαλεί τα σώματα να ανθήσουν, να αναπτυχθούν», λέει η Σάλουα Αλ Νάιμι «Ανήκω σ' έναν ελεύθερο αραβικό πολιτισμό. Γεννήθηκα στη Συρία. Μόνο η γλώσσα μου με συνόδευσε στην αλλαγή των συνόρων, των κορμιών, των χωρών... Πάνω απ' όλα μ' ενδιαφέρει η αραβική μου παιδεία και γλώσσα.
 • Θέατρο

  • Η ΜΑΡΙΑ ΛΑΪΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΠΑΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΤΗΣ «ΕΝΑ... ΔΥΟ... ΤΡΙΑ» ΣΤΙΣ «ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ» ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ Το άρρητο της μοναξιάς και του θανάτου
   Το έργο βασίζεται στο ρίξιμο μιας πασιέντζας (Γιάννης Κότσιφας, Ενκε Φεζολάρι, Γιώργος Ντούσης) Η Μαρία Λαϊνά είναι πρωτίστως ποιήτρια. Ακόμη και όταν γράφει θέατρο. «Δεν γίνεται ποίηση χωρίς εμμονή στη λεπτομέρεια. Πάρτε τη Σαπφώ για παράδειγμα ή τον Καβάφη. Τίποτα περιττό ή άσκοπο στα ποιήματά τους».
 • Εικαστικά

  • Το μεγάλο της ζωής μας ταξίδι
   Μετά το αίθριο του Μπενάκη, η έκθεση «Navigating in the dark» της γλύπτριας Καλλιόπης Λεμού ταξιδεύει στην Κρήτη. Στο τζαμί Ιμπραήμ Χαν στη Φορτέτζα Ρεθύμνου εγκαινιάζεται, αύριο, το δεύτερο μέρος της, με γλυπτά μεγάλων διαστάσεων.
  • ΑΠΟ 14 ΜΑΪΟΥ ΕΩΣ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Οι ωραίες και τα τέρατα
   Τσάρλι λε Μιντού «ARRRGH! Τέρατα και Σημεία στη Μόδα». Ενας αινιγματικός και παιχνιδιάρικος τίτλος... προσγειώνεται από τις 14 Μαΐου έως τις 31 Ιουλίου στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς. Εκπροσωπεί μια εικαστική έκθεση για τη μόδα. Κι όχι μόνον αυτό.
  • 2+2 για το βραβείο Τέρνερ
   Δύο άντρες, δύο γυναίκες. Δύο Σκοτσέζοι, δύο Εγγλέζοι. Δύο ζωγράφοι, ένας γλύπτης και μία βίντεο καλλιτέχνις. Οι φετινοί υποψήφιοι για το κορυφαίο εικαστικό βραβείο Τέρνερ τα πάνε καλά με τους συνδυασμούς. Ας δούμε όμως και το έργο τους που διακρίνεται.
 • ΜΜΕ

  • ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΡ Το ποτήρι των προστίμων ξεχείλισε
   Αρκετές αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης έχουν δημιουργήσει σειρά αντιδράσεων για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η συγκεκριμένη Ανεξάρτητη Αρχή. Τελευταία όμως η κατάσταση έχει παραγίνει με τα πρόστιμα και τις συστάσεις σε σατιρικές εκπομπές και ειδικά όταν υπάρχουν αναφορές σε πολιτικά πρόσωπα.
  • Αφιερώματα σε Σάντα, Βέγγο
   Επιτέλους στην ΕΡΤ άρχισαν να κάνουν πιο ολοκληρωμένη χρήση τόσο του διαδικτυακού τόπου τους όσο και του σπάνιου αρχειακού υλικού που διαθέτει η δημόσια ραδιοτηλεόραση.
  • «Με το δεξί»
   «Με το δεξί» στην Ηλεία, για τη δυσκολότερη αποστολή της τηλεοπτικής εκπομπής μέχρι σήμερα: την κατασκευή ενός σπιτιού στη Βάλμη Ηλείας, προκειμένου να στεγαστεί η οικογένεια Διαμαντοπούλου που έχει δέκα παιδιά.
  • Διαδικτυακή πρόσβαση
   Τη δυνατότητα σε εκατομμύρια χρήστες του Διαδικτύου να έχουν πρόσβαση στην τηλεοπτική κληρονομιά και την ιστορία της Ευρώπης μέσα από την τηλεοπτική εικόνα, όπως την παρέχουν τα μεγαλύτερα οπτικοακουστικά αρχεία και οι τηλεοπτικοί οργανισμοί, αναδεικνύει ο δικτυακός τόπος www.euscreen.eu, που αποτελεί το ορατό αποτέλεσμα του ευρωπαϊκού προγράμματος EUscreen (ολοκληρώνεται το 2012), και ο οποίος παρουσιάστηκε χθες από το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο.