Έντυπη Έκδοση

Ετσι μοίραζε τις μίζες ο Ρ. Σίκατσεκ

Λεπτομερείς καταγραφές των ποσών που σύμφωνα με τον Ρ. Σίκατσεκ (τον αρχικό ταμία στην Siemens Γερμανίας) κατέληγαν και σε πολιτικά κόμματα στη χώρα μας, υπάρχουν στην δικογραφία του Εφετείου, που έχει φθάσει και στην εξεταστική επιτροπή.

Από το 2007 ο Ρ. Σίκατσεκ ενώπιον της υπηρεσίας δίωξης οικονομικού εγκλήματος στη Γερμανία έχει αναλύσει με λεπτομέρειες πώς το «μαύρο» πολιτικό χρήμα κατέληγε στη χώρα μας. Η «Κ.Ε.» αποκαλύπτει το σχεδιάγραμμα-ντοκουμέντο από αυτή την κατάθεση, που πριν από τρία χρόνια οι αρμόδιοι δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν, για να βρεθούν οι τελικοί αποδέκτες!

Ετσι όταν επιδεικνύονται σχετικά έγγραφα στον κ. Σίκατσεκ, εκείνος αποκαλύπτει: «Πέραν των προμηθειών στη σύμβαση 8002 (περίπου 8% του κύκλου εργασιών, σύμφωνα με πληροφορίες του Χριστοφοράκου) προβλεπόταν το 2% του τζίρου της COM (τμήματος τηλεπικοινωνιών) για πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα. Ο τρόπος δράσης είχε ως ακολούθως: Ο κ. Χριστοφοράκος πήγαινε στον κ. Κουτσενρόιτερ με έναν φάκελο με την απαραίτητη αιτούμενη πληρωμή προμήθειας και την τράπεζα συνεργασίας με την παράκληση να μου τον μεταβιβάσει και να προβώ στη σχετική εντολή εμβάσματος. Η τράπεζα συνεργασίας ήταν πάντα η ΑΒΝ AMRO στο Μονακό, με κάτοχο του λογαριασμού την Placid Blue Corporation».

Ακολουθεί επίδειξη από τους Γερμανούς φύλλου, που είναι χειρόγραφο έγγραφο του Χριστοφοράκου, με την διεύθυνση της τράπεζας και ένα ποσό 1.699.660 ευρώ!

Αλλη σελίδα καταγράφει τον συνολικό τζίρο του κύκλου εργασιών στη χώρα μας σε 83.483.000 ευρώ, ενώ προκύπτει και το ποσοστό του 2%, που έχει δοθεί σε πολιτικά κόμματα, σύμφωνα με την προηγούμενη κατάθεση Σίκατσεκ! Στη συνέχεια επιβεβαιώνεται ότι χειρόγραφο χαρτί σημειώσεων του Χριστοφοράκου σημαίνει ότι έγινε παραγγελία για τον ΟΤΕ συνόλου 68.817.771 ευρώ και το 2%, 1.376.000 ευρώ, δόθηκαν σε πολιτικούς και μάλιστα αυτές οι πληρωμές έγιναν μετά το 2003!

Μεταξύ αυτών των πληρωμών από την Placid Blue καταγράφεται και το γνωστό έμβασμα των 200.000 ευρώ στον Μ. Κάτσικα και σε λογαριασμό του στην Ελβετία τον Οκτώβριο του 2003, όπως αποκάλυψε η «Ε». Σύμφωνα με πληροφορίες από τους ανακριτές αναζητώνται και οι παραλήπτες της άλλης υπεράκτιας εταιρείας , που βρέθηκε στις πληρωμές της Placid (Sandybury Investments LTD) και φαίνεται να σχετίζεται με τον επιχειρηματία Μ. Παπαδογιαννάκη.

Από τον πίνακα των πληρωμών προκύπτει και άλλη χειρόγραφη καταγραφή του Μ. Χριστοφοράκου του λογαριασμού της άλλης «μαύρης» εταιρείας πληρωμών της Fairways στην τράπεζα UBS, στην Ελβετία! Αυτή -σύμφωνα με τον Σίκατσεκ -«εστάλη από το Χριστοφοράκο σε αυτόν για να προβεί στις αντίστοιχες πληρωμές για το πρόγραμμα Ολυμπιακοί Αγώνες 2004».

Παραστατικό πληρωμής 300.000 ευρώ εμφανίζεται στη συνέχεια με άγνωστο αποδέκτη, φέρει όμως την ένδειξη G, Greece, δηλαδή, Ελλάδα. Ακολουθούν και άλλες πληρωμές περί το 2000, που σύμφωνα με τον Σίκατσεκ αποδίδονται στον Πρ. Μαυρίδη...

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Υπόθεση Siemens
Σχετικά θέματα: Σκάνδαλο Siemens
Τα μυστικά του σκληρού δίσκου
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Οικονομικό επιτελείο
Δάνεια με υπογραφή υπουργού
ΠΑΣΟΚ
Τρεις και η κακιά τους μέρα
Καθαρίζουν με το παρελθόν
Σοσιαλιστής της σαμπάνιας
Γκάλοπ για υποψήφιους σε δήμους - περιφέρειες
Σκάνδαλο Siemens
Τα μυστικά του σκληρού δίσκου
Ετσι μοίραζε τις μίζες ο Ρ. Σίκατσεκ
Βουλή
Βουλευτές: Ανοιγμα λογαριασμών με κλήρωση
Συνέντευξη: Κώστας Γαβράς
«Οι πολιτικοί μέχρι σήμερα δεν σκέφτονταν το δημόσιο συμφέρον»
Νέα Δημοκρατία
«Υπουργικά συμβούλια» στο γραφείο Καραμανλή
Συνέδριο ΣΥΝ
ΣΥΝέδριο κατήφειας και ενδοσκοπήσεων
Αιτήσεις διαζυγίου
Αιγαίο
Πτήσεις με ελληνική... έγκριση
Οι πειρατές της Μεσογείου
Το χρονικό της πειρατείας στο στόλο της δικαιοσύνης
Η αλληλεγγύη φτιάχνει πλοία
«θα πηγαίνω στη Γάζα μέχρι να αρθεί ο αποκλεισμός της από το Ισραήλ»
Αγκυρα, Τελ Αβίβ και στο βάθος Ιράν
Αποστάσεις της Αθήνας απ' το ισραηλινό ρεσάλτο
Πολιορκία μέχρις εσχάτων
Η Τουρκία κερδίζει, το Ισραήλ χάνει
Από το Εψιλον της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας
Mark Weisbrot
Συνέντευξη: Χανς Αϊχελ
«Η Ελλάδα μπήκε στην ΟΝΕ χωρίς «μαγειρέματα»»