Έντυπη Έκδοση

Γκάλοπ για υποψήφιους σε δήμους - περιφέρειες

Ο «Καλλικράτης» ψηφίστηκε, αντιδράσεις υπήρξαν, όχι τόσες όσες περίμενε η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, και στην Ιπποκράτους αρχίζουν να εξετάζουν πρόσωπα για τις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους.

Π. Φασούλας, Γ. Μίχας και Φώφη Γεννηματά θα είναι πιθανότατα ξανά στις κεντρικές επιλογές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την περιοχή της πρωτεύουσας. Π. Φασούλας, Γ. Μίχας και Φώφη Γεννηματά θα είναι πιθανότατα ξανά στις κεντρικές επιλογές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την περιοχή της πρωτεύουσας. Δημοψηφίσματα για την επιλογή των υποψηφίων κατά πάσα πιθανότητα δεν πρόκειται να γίνουν. Σύμφωνα με πληροφορίες τούτη την ώρα διεξάγονται γκάλοπ στις 13 περιφέρειες και σε καμιά δεκαπενταριά μεγάλους δήμους για να φανούν οι διαθέσεις της κοινωνίας. Στη συνέχεια οι νομαρχιακές οργανώσεις του κινήματος θα κάνουν προτάσεις και την τελική απόφαση θα πάρει το Εθνικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει αρχές Ιουλίου. Ειδικότερα:

*Για το δήμο της Αθήνας ακούγεται το όνομα της Φώφης Γεννηματά, η οποία πηγαίνει καλά στις δημοσκοπήσεις. Στο δήμο Πειραιά υποψήφιος θα είναι και πάλι, εφόσον το επιθυμεί, ο Π. Φασούλας.

*Στη Θεσσαλονίκη παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα. Υπάρχουν τα ονόματα του Γ. Μπουτάρη, του πρώην προέδρου των βιομηχάνων Ν. Ευθυμιάδη, του προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δ. Μπακατσέλου και ενός νέου επιχειρηματία, του Θ. Τζήκα. Εσχάτως κυκλοφορεί και η φήμη ότι θα ήθελε να δοκιμάσει εκ νέου την τύχη του ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σ. Βούγιας.

*Για την περιφέρεια της Αττικής -τη μεγαλύτερη της χώρας- αν το μέγαρο Μαξίμου καταλήξει σε αυτοδιοικητική υποψηφιότητα υπάρχουν οι περιπτώσεις του σημερινών νομαρχών Πειραιά και Αθήνας Γ. Μίχα και Γ. Σγουρού αντιστοίχως, με τον δεύτερο να δηλώνει ότι θα κατέβει είτε έχει την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ είτε όχι.

*Στην Αν. Μακεδονία-Θράκη θέλει να είναι υποψήφιος ο βουλευτής Δράμας Χρ. Αηδόνης. Στη Δ. Μακεδονία κυκλοφορούν τα ονόματα των βουλευτών Κοζάνης Α. Αθανασιάδη και Π. Κουκουλόπουλου, με τον τελευταίο πάντως να μην πετάει τη σκούφια του. Σκέψεις υπάρχουν και για τον πρώην υφυπουργό Λ. Λωτίδη.

*Για την περιφέρεια της Ηπείρου έχουν μπει στο παιχνίδι ο αντιπρόεδρος της Βουλής Β. Αργύρης και ο νομάρχης Πρέβεζας Β. Ιωάννου. *Στη Θεσσαλία ακούγονται ο βουλευτής Λάρισας Ε. Νασιώκας, ο βουλευτής Καρδίτσας Ν. Σαλαγιάννης, ο νομάρχης Μαγνησίας Α. Παπατόλιας και ο πρώην υφυπουργός Φ. Χατζημιχάλης.

*«Σφαγή» θα γίνει για την περιφέρεια της Δ. Ελλάδας. Ο νομάρχης Αχαΐας Δ. Κατσικόπουλος και ο νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θ. Σώκος διεκδικούν το χρίσμα. Ισως το ΠΑΣΟΚ πάει σε τρίτη λύση στο πρόσωπο του υφυπουργού Δικαιοσύνης Α. Κατσιφάρα.

*Στη Στερεά ακούγεται το όνομα του νομάρχη Βοιωτίας Κ. Περγαντά, ενώ στην Πελοπόννησο η Ιπποκράτους θα ήθελε τον πρώην υπουργό Σ. Μπένο, ο οποίος πάντως δεν δείχνει διατεθειμένος να επιστρέψει στην κεντρική πολιτική. Κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ προτείνουν και τον πρώην υπουργό της Ν.Δ. Π. Τατούλη.

*Στην Κρήτη τα φαβορί είναι ο υφυπουργός Οικονομίας Σ. Αρναουτάκης και η νομάρχισσα Ηρακλείου Ευαγγελία Σχοιναράκη.

*Τέλος, στο Βόρειο Αιγαίο συζητήσεις γίνονται για τη βουλευτίνα Χίου Ελπίδα Τσουρή και στο Νότιο Αιγαίο για το σημερινό νομάρχη Δωδεκανήσου Γ. Μαχαιρίδη.

Πάντως οι περισσότεροι βουλευτές που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τις περιφέρειες δηλώνουν ότι δεν θα είναι υποψήφιοι αν το ΠΑΣΟΚ αποφασίσει πως πρέπει να παραιτηθούν από τις έδρες τους.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Τοπική Αυτοδιοίκηση
ΠΑΣΟΚ
Σχετικά θέματα: ΠΑΣΟΚ
Τρεις και η κακιά τους μέρα
Καθαρίζουν με το παρελθόν
Σοσιαλιστής της σαμπάνιας
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Οικονομικό επιτελείο
Δάνεια με υπογραφή υπουργού
ΠΑΣΟΚ
Τρεις και η κακιά τους μέρα
Καθαρίζουν με το παρελθόν
Σοσιαλιστής της σαμπάνιας
Γκάλοπ για υποψήφιους σε δήμους - περιφέρειες
Σκάνδαλο Siemens
Τα μυστικά του σκληρού δίσκου
Ετσι μοίραζε τις μίζες ο Ρ. Σίκατσεκ
Βουλή
Βουλευτές: Ανοιγμα λογαριασμών με κλήρωση
Συνέντευξη: Κώστας Γαβράς
«Οι πολιτικοί μέχρι σήμερα δεν σκέφτονταν το δημόσιο συμφέρον»
Νέα Δημοκρατία
«Υπουργικά συμβούλια» στο γραφείο Καραμανλή
Συνέδριο ΣΥΝ
ΣΥΝέδριο κατήφειας και ενδοσκοπήσεων
Αιτήσεις διαζυγίου
Αιγαίο
Πτήσεις με ελληνική... έγκριση
Οι πειρατές της Μεσογείου
Το χρονικό της πειρατείας στο στόλο της δικαιοσύνης
Η αλληλεγγύη φτιάχνει πλοία
«θα πηγαίνω στη Γάζα μέχρι να αρθεί ο αποκλεισμός της από το Ισραήλ»
Αγκυρα, Τελ Αβίβ και στο βάθος Ιράν
Αποστάσεις της Αθήνας απ' το ισραηλινό ρεσάλτο
Πολιορκία μέχρις εσχάτων
Η Τουρκία κερδίζει, το Ισραήλ χάνει
Από το Εψιλον της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας
Mark Weisbrot
Συνέντευξη: Χανς Αϊχελ
«Η Ελλάδα μπήκε στην ΟΝΕ χωρίς «μαγειρέματα»»