Έντυπη Έκδοση

Siemens: αναμένεται η κατάθεση Βερελή - Λιάπη

Δύο εβδομάδες συνεδριάσεων απομένουν έως ότου η Εξεταστική Επιτροπή για τη Siemens διακόψει τις εργασίες της για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Η ομόφωνη απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια χθεσινού γεύματος, το οποίο είχαν 14 από τους 19 βουλευτές που μετέχουν στην επιτροπή (έλειπαν οι Π. Οικονόμου, Ανδ. Μακρυπίδης, Π. Καμμένος, Μαρία Κόλλια-Τσαρούχα και Στ. Καλαφάτης).

Τη σχετική πρόταση υπέβαλε ο πρόεδρος της επιτροπής Σ. Βαλυράκης, που εισηγήθηκε οι συνεδριάσεις να διακοπούν την Παρασκευή 16 Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία θα ολοκληρωθούν και οι εργασίες της Ολομέλειας του Σώματος, και να επαναληφθούν στα τέλη Αυγούστου.

Αν και δεν υπήρξαν σημαντικές ειδήσεις από το γεύμα, κοινή ήταν η αίσθηση ότι το επικείμενο ταξίδι στη Γερμανία όπου επρόκειτο να εξεταστούν οι διαχειριστές των «μαύρων ταμείων» καθώς και ο Μ. Χριστοφοράκος μετατίθεται μετά το καλοκαίρι, ενώ αβέβαιο παραμένει αν τελικά πραγματοποιηθεί. Στο ενδεχόμενο αναβολής συνέβαλε και η πρόσφατη επικοινωνία που είχε ο κ. Βαλυράκης με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Siemens-Ελλάς Π. Ξυνή, ο οποίος επανέλαβε τα γνωστά περί προθυμίας συνεργασίας, αλλά επί της ουσίας δεν προσκόμισε στοιχεία που θα βοηθούσαν στη διερεύνηση του σκανδάλου.

Κατά τα λοιπά, μέσα στις επόμενες ημέρες θα λάβουν τις επιστολές με τις οποίες θα ζητείται το άνοιγμα των λογαριασμών τους οι δέκα πρώην υπουργοί και υφυπουργοί που έχουν υπογράψει ή υλοποιήσει συμβάσεις με τη γερμανική εταιρεία.

Ωστόσο, όλοι οι βουλευτές ζήτησαν να ανοίξουν ανεξαιρέτως όλοι οι λογαριασμοί των πρώην κυβερνητικών στελεχών που σχετίστηκαν με τη Siemens από το 1997.

Στις ημέρες που απέμειναν, αναμένεται να περάσουν την πόρτα της Βουλής οι πρώην υπουργοί Χρ. Βερελής και Μ. Λιάπης. Και οι δύο θα ενημερώσουν την επιτροπή για τις συμβάσεις του ΟΣΕ.

Σήμερα πρόκειται να καταθέσουν ο πρώην επικεφαλής της επιτροπής «για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος» Γ. Ζορμπάς και ο Φ. Γιουνγκ, πρώην γενικός διευθυντής της Siemens-Ελλάς το διάστημα όπου διευθύνων σύμβουλος ήταν ο Μ. Χριστοφοράκος.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Υπόθεση Siemens
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
ΠΑΣΟΚ
Ξέσπασμα Ρέππα κατά Παπακωνσταντίνου
Ασφαλιστικό
Ασφαλιστικό: «πράσινο φως» από το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής
40 χρόνια ασφάλισης και 60 χρόνων από το 2015
«Πράσινη Βίβλος» με αύξηση ορίων συνταξιοδότησης για τα κράτη-μέλη
ΓΣΕΕ: Μη θίγετε ώριμα δικαιώματα
Να καταψηφίσουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
Τουρκικές παραβιάσεις
Νέες προκλήσεις από τους γείτονες στο Αιγαίο
Θ. Πάγκαλος
Πάγκαλος μαινόμενος κατά ΚΚΕ και ΣΥΝ
Οργιο διορισμών στην «Αγρογή» από την κυβέρνηση της Ν.Δ.!
Υπόθεση Siemens
Siemens: αναμένεται η κατάθεση Βερελή - Λιάπη
Σχέδιο Καλλικράτης
Αποχή για «Καλλικράτη» στο Βελβεντό
Νέα Δημοκρατία
Με δύο υπαρχηγούς αρχίζει την ανασύνταξη ο Σαμαράς
Κ. Παπούλιας
Ευρωπαϊκή διάκριση στον Πρόεδρο
Άλλες ειδήσεις
Αποσύρεται ο Αν. Φούρας
Διμέτωπος από Κουβέλη κατά ΝΔ και κυβέρνησης