Έντυπη Έκδοση

ΛΙΣΤΑ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΓΙΑ 40 ΑΜΑΡΤΩΛΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

Οργιο διορισμών στην «Αγρογή» από την κυβέρνηση της Ν.Δ.!

Καταγγελίες Πάγκαλου για πάρτι προσλήψεων στην εταιρεία «Αγρογή» του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, την οποία η κυβέρνηση κατήργησε και κατήγγειλε τις συμβάσεις 269 εργαζομένων που προσλήφθηκαν στις αρχές Αυγούστου του 2009 (δύο μήνες μετά έγιναν οι εκλογές) έφεραν στα πρόθυρα νευρικής κρίσης τη Ρηγίλλης.

Στις αποκαλύψεις Πάγκαλου η επίσημη Ν.Δ. αυτή τη φορά προτίμησε τη σιωπή. Αντί αυτής απάντησε ο τότε αρμόδιος υπουργός Σ. Χατζηγάκης Στις αποκαλύψεις Πάγκαλου η επίσημη Ν.Δ. αυτή τη φορά προτίμησε τη σιωπή. Αντί αυτής απάντησε ο τότε αρμόδιος υπουργός Σ. Χατζηγάκης Σε μια στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς επιχειρεί να φτιάξει μια «νέα Ν.Δ.» προχωρώντας σε «λίφτινγκ» του κόμματος και ενώ ετοιμάζεται να παρουσιάσει στο «Ζάππειο» αύριο την πρότασή του για μια «στρατηγική απαλλαγής από το Μνημόνιο», το αμαρτωλό παρελθόν της διακυβέρνησης Καραμανλή έρχεται να λειτουργήσει και πάλι ως βαρίδι, καθώς:

* Περίπου 40 βουλευτές και πρώην υπουργοί της Ν.Δ. (Αχιλλέας Καραμανλής, Γ. Σουφλιάς, Ευρ. Στυλιανίδης, Β. Μαγγίνας, Σ. Τσιτουρίδης, Ν. Τσιαρτσώνης κ.ά.) εμφανίζονται στις λίστες του αντιπροέδρου της κυβέρνησης να έχουν διορίσει, σε έναν φορέα που το αντικείμενό του ήταν η ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων, θυγατέρες και συνεργάτες που είναι από μηχανικοί μέχρι γυμναστές, ιδιοκτήτες μπαρ κ.λπ.

* Ανάμεσα σ' αυτούς που προώθησαν τους δικούς τους είναι και στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, όπως ο εκπρόσωπος του κόμματος Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Ακης Γεροντόπουλος, οι τομεάρχες Γκιουλέκας, Καράογλου, Χαλκίδης, Κουκοδήμος, Κασαπίδης κ.ά.

Στροφή 90 μοιρών

Οι αποκαλύψεις του Θ. Πάγκαλου (στο Mega) οδήγησαν σε στροφή αν όχι 180, 90 μοιρών τη Ν.Δ. Ενώ στις 30 Ιουνίου ο Αντώνης Σαμαράς δέχθηκε στη Ρηγίλλης εκπροσώπους της «Αγρογής» και με εντολή του οι τομεάρχες Βρούτσης, Κασαπίδης και Κόλλιας και ο Π. Παναγιωτόπουλος κατήγγειλαν κομματικές διώξεις και κατάλυση συνταγματικών θεσμών, χθες η επίσημη Ν.Δ. προτίμησε τη σιωπή. Πέταξε το μπαλάκι στον τότε αρμόδιο υπουργό Σωτήρη Χατζηγάκη. Στις εξηγήσεις που έδωσε ο τελευταίος:

* Επιχείρησε να πείσει ότι δεν έγινε τίποτε παράνομο ή παράτυπο στις προσλήψεις και ότι «το νόμιμο είναι και ηθικό». «Ποιος ήξερε στις 4 Αυγούστου ότι θα γίνονταν εκλογές;», αναρωτήθηκε χθες το βράδυ (Mega). Το ήξερε σίγουρα ο τότε πανίσχυρος άνδρας της κυβέρνησης Καραμανλή, που διόρισε και συγγενείς του, Γιώργος Σουφλιάς, ο οποίος είναι στενός φίλος και του Σωτήρη Χατζηγάκη, όπως και πολλοί άλλοι που ήδη είχαν ξεκινήσει την προεκλογική τους καμπάνια.

* Μίλησε για «μαζικούς διωγμούς 269 παιδιών, φτωχών, των 700 ευρώ», όταν η σημερινή υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Μπατζελή βρήκε μισθούς που έφταναν ακόμη και τα 1.700 ευρώ. «Επειδή, ήδη, "έκοψα το φαΐ" από πολλούς, όταν ήμουν υπουργός Γεωργίας, έχω σήμερα αυτές τις επιθέσεις, τη στιγμή που ο κόσμος και ο τόπος φλέγονται από πολύ μεγάλα και σημαντικά ζητήματα. Και πάλι ρωτώ: Γιατί;», πρόσθεσε ο κ. Χατζηγάκης.

* Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κατήργησε την «Αγρογή» για να δίνει τη δουλειά σε ιδιωτικές εταιρείες και έκανε προσωπική επίθεση στον Θ. Πάγκαλο. Τον κατηγόρησε ότι και εκείνος διόρισε την κόρη του στη Βουλή το 2004. «Εδώ έχω την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως», είπε. «Πληροφορούμαι ότι θέλει να προωθήσει τη σύζυγό του για δήμαρχο στην Αττική. Αυτό δεν είναι ανήθικο, με τη λογική αυτή; Με τη λογική τη δική μου δεν είναι. Αλλά με τη λογική τη δική τους, που επιχειρούν αυτό το "πογκρόμ" των διώξεων, δεν είναι ανήθικο; Δυστυχώς, φτάσαμε σε μια "εποχή Κουτσόγιωργα"».

Παγκάλου ευαγγέλιον

«Ακούστε τώρα τις εξειδικεύσεις αυτών των εξειδικευμένων επιστημόνων για την ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων», ανέφερε ο Θ. Πάγκαλος. «Γυμναστές και γυμνάστριες, φιλόλογοι, οικονομολόγοι, ανθρωπολόγοι, ένας ναυπηγός, τεχνολόγοι τροφίμων, κοσμετολόγοι είναι αυτοί που ασχολούνται με τα καλλυντικά. Μακιγιέρ, δασοπόνοι, τουριστικά επαγγέλματα, απόφοιτοι Λυκείου δεκάδες, δεκάδες φοιτητές, κι ένας ιδιοκτήτης μπαρ στα Τρίκαλα».

Ιδού η ονοματολογία που ανέφερε: «Περιμένετε ντε. Βεργίνη Σοφία, κόρη του κυρίου Βεργίνη, βουλευτή της Ν.Δ, Τσιαρτσώνη Θεανώ, κόρη του πρώην υπουργού Μακεδονίας-Θράκης, κυρίου Τσιαρτσώνη. Σκιαδάς Χρήστος, γιος του γενικού γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Χαλκίδη Βασιλική, κόρη του βουλευτή Ημαθίας της Ν.Δ., του κυρίου Χαλκίδη. Μπίκαζης Ιωάννης, ανιψιός του κ. Μαγγίνα. Σουφλιά Βαΐτσα, Σουφλιάς Κωνσταντίνος, δεν χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω, ε; Τρίκας Γεώργιος, οδηγός του κ. Χατζηγάκη, γυμναστής και εισαγωγέας καφέ, έγινε αμέσως διευθυντής αυτός μόλις προσελήφθη. Παταβούκα Αργυρώ, κουμπάρα του κυρίου Χατζηγάκη, πέρα από τη σχέση με τον κ. Παταβούκα. Αδάμος Φώτης, ιδιοκτήτης του μπαρ BACARA στα Τρίκαλα, κομματάρχης του κ. Χατζηγάκη. Σταμπέλος Κωνσταντίνος, στέλεχος... Αυτός σημειωτέον πληρώνεται γιατί βρίσκεται στην Κρήτη, έχει σταλεί στην Κρήτη από την "Αγρογή", ενώ το μπαρ είναι ανοιχτό και τον έχουνε δει στο μπαρ. Είναι στο μπαρ κάθε βράδυ. Σταμπέλος Κωνσταντίνος, στέλεχος του κυρίου Χατζηγάκη. Κόπανου Χριστίνα, κόρη της ιδιαιτέρας γραμματέως του κυρίου Χατζηγάκη. Φρεγιαδάκης Χρίστος, βαφτιστήρι του κυρίου Μαρκογιαννάκη. Χαλβατζή Θεοπούλα, αδερφή του διευθυντή του γραφείου του πρώην υπουργού κ. Στυλιανίδη. Σπαθή Χριστίνα, κόρη του κυρίου Σπαθή, δασολόγου, εμπειρογνώμονα αγροτικής ανάπτυξης στη Ρηγίλλης.

Κι άλλα ονόματα

Κωνσταντάκης Μάρκος, ανιψιός του διευθύνοντος συμβούλου της «Αγρογής» του κυρίου Χανιωτάκη. Κι άλλος ανιψιός του κυρίου Χανιωτάκη, Χανιωτάκης Αντώνης. Εδώ είναι ο κατάλογος σημειωμένος στα περιθώρια από τον κύριο Χανιωτάκη με το χέρι του, όπου αναφέρονται βουλευτές και ποιον προτείνουν να προσληφθεί. Βρέθηκαν λοιπόν... Βαγιωνάς, Γεροντόπουλος, Γκιουλέκας, Δαϊλάκης, Δερμετζόπουλος, Ιωαννίδης, Καλαντζής, Καλαφάτης, Καραμανλής Αχιλλέας, Καράογλου Θεόδωρος, Καρασμάνης, Καρυπίδης, Καρπούζας, Κασαπίδης, Κελέντζης, Κιλτίδης, τέσσερις, Κόλλια-Τσαρούχα, Κουκοδήμος, Κωνσταντινίδης, Κωνσταντόπουλος, Λεονταρίδης, Μουζάλη, Ορφανός δύο, Παναγιωτόπουλος, Παπαδόπουλος δύο, Μιχαήλ Παπαδόπουλος, Ράπτη, Σαλαγκούδης, Σουφλιάς, Στυλιανίδης, Τζαμτζής, Τζήμας, Τζιτζικώστας, Ταβλαρίδης, Τσιτουρίδης, Φουντουκίδου, Χαλκίδης Μιχαήλ 2, Χριστοφιλογιάννης».

Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης διέψευσε ότι διόρισε το βαφτιστήρι του και κάλεσε τον Πάγκαλο να του ζητήσει συγγνώμη. Ο Μ. Χαλκίδης επιβεβαίωσε ότι διόρισε την κόρη του, αλλά κατηγόρησε και αυτός τον Θ. Πάγκαλο ότι έκανε το ίδιο με τη δική του κόρη.

«Ο φορέας θα καταργηθεί και οι 269 εργαζόμενοι θα απολυθούν γιατί προσελήφθησαν παράτυπα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΠΑΣΟΚ
Σχετικά θέματα: Θ. Πάγκαλος
Πάγκαλος μαινόμενος κατά ΚΚΕ και ΣΥΝ
Για το ίδιο θέμα
Στον ΟΠΕΚΕΠΕ η «Αγρογή» λέει η Κ. Μπατζελή
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
ΠΑΣΟΚ
Ξέσπασμα Ρέππα κατά Παπακωνσταντίνου
Ασφαλιστικό
Ασφαλιστικό: «πράσινο φως» από το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής
40 χρόνια ασφάλισης και 60 χρόνων από το 2015
«Πράσινη Βίβλος» με αύξηση ορίων συνταξιοδότησης για τα κράτη-μέλη
ΓΣΕΕ: Μη θίγετε ώριμα δικαιώματα
Να καταψηφίσουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
Τουρκικές παραβιάσεις
Νέες προκλήσεις από τους γείτονες στο Αιγαίο
Θ. Πάγκαλος
Πάγκαλος μαινόμενος κατά ΚΚΕ και ΣΥΝ
Οργιο διορισμών στην «Αγρογή» από την κυβέρνηση της Ν.Δ.!
Υπόθεση Siemens
Siemens: αναμένεται η κατάθεση Βερελή - Λιάπη
Σχέδιο Καλλικράτης
Αποχή για «Καλλικράτη» στο Βελβεντό
Νέα Δημοκρατία
Με δύο υπαρχηγούς αρχίζει την ανασύνταξη ο Σαμαράς
Κ. Παπούλιας
Ευρωπαϊκή διάκριση στον Πρόεδρο
Άλλες ειδήσεις
Αποσύρεται ο Αν. Φούρας
Διμέτωπος από Κουβέλη κατά ΝΔ και κυβέρνησης