Έντυπη Έκδοση

* ΑΛΤΑΦΑΪΓ

Δεν έρχεται ο Ρεν - Αξιολόγηση τον Σεπτέμβριο

Ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν διέψευσε χθες κατηγορηματικά δημοσιεύματα αθηναϊκών εφημερίδων («Τα Νέα»), σύμφωνα με τα οποία ο Φινλανδός επίτροπος προτίθεται να μεταβεί στην Αθήνα, περί τα τέλη Ιουλίου, για να ζητήσει μεταξύ άλλων από την κυβέρνηση τη λήψη πρόσθετων μέτρων εντός του 2010.

Ερωτηθείς σχετικά, ο Αμαντέο Αλταφάιγ δήλωσε ότι «ο επίτροπος δεν προτίθεται σε αυτό το στάδιο να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Ελλάδα και δεν έχει σκοπό να ζητήσει τη λήψη πρόσθετων μέτρων». Πρόκειται για «αβάσιμες φήμες», είπε, αναφερόμενος στα εν λόγω δημοσιεύματα.

Ο εκπρόσωπος του επιτρόπου επισήμανε ότι «υπάρχει ένα πρόγραμμα προσαρμογής, το οποίο εφαρμόζεται ικανοποιητικά και σύμφωνα με όσα έχουν συμφωνηθεί» στο πλαίσιο του Μνημονίου μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας (Κομισιόν, ΕΚΤ και ΔΝΤ). Και πρόσθεσε ότι «η Επιτροπή δεν έχει την πρόθεση να ζητήσει τροποποιήσεις στο πρόγραμμα αυτό»...

Στο Eurogroup της Δευτέρας

Η πορεία της ελληνικής οικονομίας στ' αχνάρια του Μνημονίου θα συζητηθεί την ερχόμενη Δευτέρα από τους υπουργούς Οικονομίας της ευρωζώνης, με βάση την ενδιάμεση έκθεση της τρόικας. Πάντως, όπως διευκρίνισε ο Αμαντέο Αλταφάιγ, δεν αναμένεται ουσιαστική συζήτηση. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα ενημερώσει τους ομολόγους του και θα ακολουθήσει ανταλλαγή απόψεων. Η καθοριστική συζήτηση, όμως, θα γίνει στα τέλη Σεπτεμβρίου, με βάση την τριμηνιαία έκθεση που θα υποβάλει η τρόικα, η οποία θα βρεθεί στην Ελλάδα την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου. Από την έκθεση αυτή θα εξαρτηθεί και η χορήγηση της δεύτερης δόσης του δανείου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Κομισιόν
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
ΙΟΒΕ για Μνημόνιο
Στουρνάρας: μέτρα στιλ Μνημονίου μέχρι το 2020
Έλλειμμα
Στα 7,9 δισ. ευρώ το έλλειμμα φέτος, έναντι 13,5 πέρυσι
Γ. Παπακωνσταντίνου
«Θέλουμε συγκράτηση των μισθών με διαπραγμάτευση των εταίρων»
Τουρισμός
208 εκατ. κόστισαν τα επεισόδια Απριλίου-Μαΐου
Κομισιόν
Δεν έρχεται ο Ρεν - Αξιολόγηση τον Σεπτέμβριο
Κτηνοτρόφοι
Σε κινητοποιήσεις επιβίωσης και οι κτηνοτρόφοι
Αυτοκίνητο
Βουτιά στις πωλήσεις των αυτοκινήτων 40% τον Ιούνιο
Αγρότες
35 λεπτά ζητούν οι ροδακινοπαραγωγοί
Εκπτώσεις
Προεκπτώσεις... δέλεαρ, σφιγμένοι οι καταναλωτές
Φυσικό αέριο
Η Βουλγαρία μάς εντάσσει στον μίνι Nabucco της
Και η ΔΕΗ σπεύδει να επωφεληθεί από το φτηνότερο «ιδιωτικό» αέριο
Άλλες ειδήσεις
Φήμες για πτώχευση της Ουκρανίας