Έντυπη Έκδοση

35 λεπτά ζητούν οι ροδακινοπαραγωγοί

Απόψε αναμένονται αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων των ροδακινοπαραγωγών. Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα κάλεσε τους εκπροσώπους των ροδακινοπαραγωγών από διάφορες περιοχές της χώρας (κυρίως της Μακεδονίας) να συγκεντρωθούν στις 7 μ.μ. στην Εδεσσα Πέλλας και να συμμετάσχουν σε ευρεία σύσκεψη κατά την οποία θα αποφασιστούν οι επόμενες ενέργειες του κλάδου.

Δεκάδες ροδακινοπαραγωγοί της Πέλλας πραγματοποίησαν χθες παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη νομαρχία Εδεσσας. Φωτογραφία από περσινή κινητοποίηση παραγωγών Δεκάδες ροδακινοπαραγωγοί της Πέλλας πραγματοποίησαν χθες παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη νομαρχία Εδεσσας. Φωτογραφία από περσινή κινητοποίηση παραγωγών Βασικό αίτημα είναι η εξασφάλιση της τιμής διάθεσης των προϊόντων τους στις βιομηχανίες: στα 0,35 ευρώ/κιλό για το ροδάκινο που προορίζεται για κομπόστα και 0,25 για εκείνο που προορίζεται για χυμό.

Στο μεταξύ χθες το πρωί δεκάδες ροδακινοπαραγωγοί της Πέλλας συγκεντρώθηκαν στον κόμβο του Μαυροβουνίου λίγο πριν από τη Σκύδρα και στη συνέχεια, σχηματίζοντας πομπή με τα αγροτικά αυτοκίνητά τους, κινήθηκαν προς την Εδεσσα όπου πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Νομαρχία. Από την πλευρά των βιομηχανιών «κυκλοφορούν» φήμες σύμφωνα με τις οποίες οι τιμές θα μείνουν καθηλωμένες στα περσινά επίπεδα των 0,17 (0,13+0,04) ευρώ το κιλό, με την πιο αισιόδοξη εκδοχή να θέλει την τιμή αυτή να αυξάνεται στα 0,20-0,22 ευρώ/κιλό.

Σε θέσεις μάχης οι μηλοπαραγωγοί

Στο μεταξύ, στο... «πόδι» βρίσκονται και οι μηλοπαραγωγοί της Καστοριάς, προετοιμαζόμενοι για τη συνάντηση που θα έχουν εκπρόσωποί τους με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή, την ερχόμενη Τετάρτη 14 Ιουλίου στην Αθήνα.

Ενόψει της συνάντησης έχουν αποφασίσει την παραμονή να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης της Καστοριάς.

Διεκδικούν την καταβολή αποζημιώσεων, συνολικού ύψους 6,2 εκατ. ευρώ, για καταστροφές που υπέστη η παραγωγή τους το 2009 από τις έντονες βροχοπτώσεις της άνοιξης.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Αγροτικά θέματα & αγροτική πολιτική
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
ΙΟΒΕ για Μνημόνιο
Στουρνάρας: μέτρα στιλ Μνημονίου μέχρι το 2020
Έλλειμμα
Στα 7,9 δισ. ευρώ το έλλειμμα φέτος, έναντι 13,5 πέρυσι
Γ. Παπακωνσταντίνου
«Θέλουμε συγκράτηση των μισθών με διαπραγμάτευση των εταίρων»
Τουρισμός
208 εκατ. κόστισαν τα επεισόδια Απριλίου-Μαΐου
Κομισιόν
Δεν έρχεται ο Ρεν - Αξιολόγηση τον Σεπτέμβριο
Κτηνοτρόφοι
Σε κινητοποιήσεις επιβίωσης και οι κτηνοτρόφοι
Αυτοκίνητο
Βουτιά στις πωλήσεις των αυτοκινήτων 40% τον Ιούνιο
Αγρότες
35 λεπτά ζητούν οι ροδακινοπαραγωγοί
Εκπτώσεις
Προεκπτώσεις... δέλεαρ, σφιγμένοι οι καταναλωτές
Φυσικό αέριο
Η Βουλγαρία μάς εντάσσει στον μίνι Nabucco της
Και η ΔΕΗ σπεύδει να επωφεληθεί από το φτηνότερο «ιδιωτικό» αέριο
Άλλες ειδήσεις
Φήμες για πτώχευση της Ουκρανίας