Έντυπη Έκδοση

* ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ 15

Προεκπτώσεις... δέλεαρ, σφιγμένοι οι καταναλωτές

Τρώει τις σάρκες η αγορά εν μέσω κρίσης, με την κατακόρυφη πτώση της κατανάλωσης να ωθεί τους καταστηματάρχες σε μεγάλες προεκπτώσεις και προσφορές που ξεπερνούν το 50%, διχάζοντας τον εμπορικό κόσμο εν όψει της έναρξης θερινών εκπτώσεων σε δέκα ημέρες.

Η περίοδος των εκπτώσεων ξεκινά την Πέμπτη 15 Ιουλίου και ολοκληρώνεται την Τρίτη 31 Αυγούστου, ωστόσο ήδη εδώ και πολλές ημέρες πολυκαταστήματα και μικρότερες εμπορικές επιχειρήσεις επιδίδονται σε ανταγωνισμό προεκπτώσεων για να δελεάσουν τους καταναλωτές που, πάντως, παραμένουν «σφιγμένοι», έχοντας περιορίσει δραματικά τις δαπάνες τους για είδη ένδυσης, υπόδησης, σπιτιού κ.ά.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου έσπευσε χθες με νέα ανακοίνωσή της να καταδικάσει το φαινόμενο των γενικευμένων προσφορών, τονίζοντας ότι πλήττουν την αξιοπιστία του θεσμού των εκπτώσεων. Πάγια θέση της ΕΣΕΕ είναι ότι οι προεκπτώσεις εξυπηρετούν τα συμφέροντα των πολυεθνικών εμπορικών ομίλων, που από τη μία αισχροκερδούν και από την άλλη «παίζουν» με τις τιμές. Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Β. Κορκίδης δήλωσε ότι βρίσκεται σε τακτική συνεννόηση με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου για τον επανασχεδιασμό του θεσμικού πλαισίου της αγοράς αναφορικά με τις εκπτώσεις ώστε να επιτευχθούν προϋποθέσεις για προσιτές τιμές όλο τον χρόνο.

5% ακριβότερο το οικογενειακό καλάθι

Στο μεταξύ χθες το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ) δημοσιοποίησε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία το «οικογενειακό καλάθι» έγινε ακριβότερο κατά 5% τον Μάιο σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, με το μηνιαίο κόστος να φτάνει τα 2.120,68 ευρώ.

Σύμφωνα με το ΕΛΚΕΚΑ, η αύξηση στις «μεταφορές» φτάνει το 20%, στα «αλκοολούχα ποτά και τον καπνό» το 17%, στη «στέγαση» το 8%, ενώ στην ομάδα «άλλα αγαθά και υπηρεσίες» το 5%.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Εμπόριο
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
ΙΟΒΕ για Μνημόνιο
Στουρνάρας: μέτρα στιλ Μνημονίου μέχρι το 2020
Έλλειμμα
Στα 7,9 δισ. ευρώ το έλλειμμα φέτος, έναντι 13,5 πέρυσι
Γ. Παπακωνσταντίνου
«Θέλουμε συγκράτηση των μισθών με διαπραγμάτευση των εταίρων»
Τουρισμός
208 εκατ. κόστισαν τα επεισόδια Απριλίου-Μαΐου
Κομισιόν
Δεν έρχεται ο Ρεν - Αξιολόγηση τον Σεπτέμβριο
Κτηνοτρόφοι
Σε κινητοποιήσεις επιβίωσης και οι κτηνοτρόφοι
Αυτοκίνητο
Βουτιά στις πωλήσεις των αυτοκινήτων 40% τον Ιούνιο
Αγρότες
35 λεπτά ζητούν οι ροδακινοπαραγωγοί
Εκπτώσεις
Προεκπτώσεις... δέλεαρ, σφιγμένοι οι καταναλωτές
Φυσικό αέριο
Η Βουλγαρία μάς εντάσσει στον μίνι Nabucco της
Και η ΔΕΗ σπεύδει να επωφεληθεί από το φτηνότερο «ιδιωτικό» αέριο
Άλλες ειδήσεις
Φήμες για πτώχευση της Ουκρανίας