Έντυπη Έκδοση

ΤΟ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Εισαγγελική παρέμβαση για το «τσιμέντο» στον Υμηττό

Την παρέμβαση των εισαγγελικών Αρχών προκαλεί το περιβαλλοντικό έγκλημα στον Υμηττό με την οικοδόμηση 36 κατοικιών για αξιωματικούς σε πευκόφυτη περιοχή. Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ μετά τη μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε, χθες, το υπουργείο Αμυνας είναι υποχρεωμένο να προσκομίσει όλα τα έγγραφα με τα οποία εγκρίθηκε η ανέγερση και μέχρι σήμερα αρνούνταν να γνωστοποιήσει.

Οι 36 κατοικίες αξιωματικών στην καρδιά του Υμηττού χτίζονται με άδεια της... Αεροπορίας! Οι 36 κατοικίες αξιωματικών στην καρδιά του Υμηττού χτίζονται με άδεια της... Αεροπορίας! Για το ίδιο θέμα παρενέβη και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αλλά είχε ήδη διαταχθεί η σχετική έρευνα από τον εκτελούντα χρέη προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δημ. Σαββαΐδη.

«Ευελπιστούμε ότι η εισαγγελική έρευνα θα ματαιώσει με ευαισθησία τα σχέδια για την τσιμεντοποίηση του Υμηττού και θα κλείσει την κερκόπορτα στους καραδοκούντες επιτήδειους οικοπεδοφάγους», καταλήγει η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) και δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Γ. Χαρδαλιάς.

Οπως καταγγέλλει, το ΓΕΑ όλως αυθαιρέτως αποφάσισε και άρχισε να υλοποιεί την κατασκευή 36 κατοικιών σε έκταση 2.000 τ.μ. στη β' ζώνη του Υμηττού. Για την κατασκευή δεν εξεδόθη οικοδομική άδεια από το Δασαρχείο ή άλλη αρμόδια Αρχή, καθώς, σύμφωνα με τον ισχυρισμό του ΓΕΑ, οι ένοπλες δυνάμεις με πρόσχημα το απόρρητο των στρατιωτικών εγκαταστάσεων μπορούν να εκδίδουν μόνες τους τις σχετικές άδειες. «Ο ισχυρισμός αυτός», αναφέρεται στην αναφορά, «είναι έωλος και παράνομος, δεδομένου ότι οι κατοικίες των αξιωματικών δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση στρατιωτικό υπηρεσιακό σχεδιασμό, όπου πράγματι ενδεχομένως να ίσχυε το απόρρητο. Οπως συμβαίνει συνήθως, όταν πρόκειται για παράνομες πράξεις, υπήρξε και στην περίπτωση αυτή το "άλλοθι". Το υπουργείο Αμυνας με το πρόσχημα της ανακαίνισης των παλαιών κτισμάτων 1.000 περίπου τ.μ. του στρατόπεδου, ξεκίνησαν συγχρόνως και την κατασκευή των 36 κατοικιών».

Είχαν προηγηθεί αιτήσεις του ΣΠΑΥ προς το ΓΕΑ και προς την Εισαγγελία προκειμένου να λάβει γνώση των εγγράφων του υπουργείου Αμυνας (άδεια Πολεοδομίας κ.λπ.) ώστε να προσβάλλει την παράνομη πράξη στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Δεν είχαν γίνει δεκτές, με την επίκληση του απορρήτου των στρατιωτικών εγκαταστάσεων. Τελικά, χθες εγκρίθηκε εισαγγελική παραγγελία με την οποία το ΓΕΕΘΑ καλείται να προσκομίσει τις άδειες για την κατασκευή του έργου.

«Χαιρετίζουμε την παρέμβαση του εισαγγελέα και της άμεσης διενέργειας έρευνας και καλούμε την ηγεσία του ΓΕΑ, με βάση την εισαγγελική παραγγελία, να σεβαστεί την Ελληνική Δικαιοσύνη και να μας καταθέσει άμεσα τα σχετικά στοιχεία που αφορούν στο έργο της κατασκευής των 36 κατοικιών εντός της β' ζώνης Υμηττού», δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς. «Είναι ώρα να συνειδητοποιήσουμε άπαντες ότι με πυροτεχνήματα και ευχολόγια επικοινωνιακού χαρακτήρα δεν λύνονται τα προβλήματα που αφορούν στην προστασία του Υμηττού. Είναι ώρα αγώνα και ενεργοποίησης όλων των ενεργών πολιτών για τη θωράκιση του τελευταίου πνεύμονα πρασίνου του Λεκανοπεδίου». *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Περιβάλλον & οικολογία
Υπουργείο Εθνικής Αμυνας (ΥΠΕΘΑ)
Σχετικά θέματα: Περιβάλλον
«Πόντιος Πιλάτος η Πολεοδομία και το Δασαρχείο»
Για το ίδιο θέμα
«Πόντιος Πιλάτος η Πολεοδομία και το Δασαρχείο»
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Στρατόπεδα μεταναστών
Απεργία πείνας οι πρόσφυγες, «ασπίδα» παραμονής οι πολίτες
Λαθρομετανάστευση
Η νταλίκα έκρυβε... 10 Κούρδους
Διακοπές
Τα γκατζετάκια της παραλίας
Περιβάλλον
Εισαγγελική παρέμβαση για το «τσιμέντο» στον Υμηττό
«Πόντιος Πιλάτος η Πολεοδομία και το Δασαρχείο»
Σύρος
Ερμ(αι)ούπολη των οχημάτων;
Για Γιωτόπουλο - Τζωρτζάτο
Υποσχέθηκαν μέτρα προστασίας
Υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών
Επιδότηση 350 ευρώ για οπτικές ίνες
Υπουργείο Παιδείας
Υπερωρίες για τις άδειες κολεγίων
Δήμος Αθηναίων
«Ξήλωσαν» τραπεζοκαθίσματα
Θοδωρής Ηλιόπουλος
Ζητούν μεταφορά στο νοσοκομείο φυλακών
Νέα γρίπη
Πάνω από 1.000 τα κρούσματα της νέας γρίπης
Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων
Ωρα ελέγχου για το «κράτος» της Ζαχάρως
Υπόθεση Βλαστού
Β. Στεφανάκος: «Εκοψαν και έραψαν τις συνομιλίες»
Χανιά
Οι έμποροι κατά του Δημοσίου για Kannabishop
Άλλες ειδήσεις
Απλωσε χέρι και τον έκαψε
Βαθύ: η παραλία έγινε... λεωφόρος για Ι.Χ. και φορτηγά
Αιτήσεις για διορισμό στην πρωτοβάθμια
Κοινό πρόγραμμα υπ. Παιδείας και Πολιτισμού για τους μαθητές των σχολείων
33 της Δοκίμων νοσηλεύονται με πυρετό