Έντυπη Έκδοση

Βαθύ: η παραλία έγινε... λεωφόρος για Ι.Χ. και φορτηγά

Η γεωγραφική ιδιαιτερότητα της περιοχής που βρίσκεται ο οικισμός, τόσο στην ξηρά όσο και στη θάλασσα, ευθύνεται για το τοπωνύμιο.

Τα οχήματα εν δράσει πάνω στο κύμα Τα οχήματα εν δράσει πάνω στο κύμα Στη δε ξηρά επειδή το επίπεδο αυτής είναι αισθητά χαμηλότερο από τα υψώματα που την περιβάλλουν, στη δε θάλασσα λόγω των μεγάλων βυθισμάτων κοντά στην ακτή. Αρχαιολογικά ευρήματα στην περιοχή μαρτυρούν τη συνεχιζόμενη κατοίκιση της περιοχής από τους μυκηναϊκούς χρόνους. Ενα μοναδικό τοπίο και μια υπέροχη παραλία με γραφικά ταβερνάκια δίπλα στο κύμα αναδεικνύουν το Βαθύ σε ιδανικό τόπο διακοπών.

Αυτά σημειώνονται στους τουριστικούς οδηγούς της Σίφνου, αυτά διαβάζουν οι ενδιαφερόμενοι, αλλά οι επισκέπτες άλλα αντικρίζουν. Δύο αναγνώστες μας οι οποίοι τα τελευταία πέντε χρόνια παραθερίζουν με τις οικογένειές τους στο Βαθύ της Σίφνου, έναν τόπο ευλογημένο από τη φύση, όπου δεν υπάρχει δρόμος στην παραλία, και τα παιδιά παίζουν με ασφάλεια στην άμμο, διαπίστωσαν ότι η παραλία μετετράπη σε... λεωφόρο για φορτηγά και Ι.Χ.

«Επί πέντε χρόνια βλέπουμε σχεδόν καθημερινά, πρωί και βράδυ, αυτοκίνητα ιδιωτικά και επαγγελματικής χρήσης να περνάνε από την παραλία και ο περίβολος του Ιερού Ναού των Ταξιαρχών συχνά να μετατρέπεται σε τόπο στάθμευσης και φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων. Τη Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009 και περί ώρα 23.30 μ.μ., ιδιωτικό αυτοκίνητο τύπου τζιπ εισήλθε στην παραλία (άμμο) με τέτοια ταχύτητα ώστε πραγματικά κινδύνεψαν τα παιδιά μας, που αμέριμνα περπατούσαν λίγα μέτρα μπροστά από εμάς, πάνω στην άμμο.

Το Βαθύ επιλέξαμε ως τόπο διακοπών εξαιτίας ακριβώς αυτής της ιδιαιτερότητας: Δεν κυκλοφορεί κανένα τροχοφόρο όχημα στην παραλία. Και απ' ό,τι γνωρίζουμε, στον αιγιαλό στην Ελλάδα, δεν επιτρέπεται να περνάει κανένα όχημα!» τονίζουν ο Ηλίας Μπόβαλης και ο Γιώργος Σουρμελάκης.

Οι ίδιοι ζήτησαν από τις δημόσιες αρχές (δήμο, νομαρχία, υπουργεία, λιμεναρχείο) να τους απαντήσουν για το νομοθετικό πλαίσιο που επιτρέπει ή απαγορεύει τη διέλευση οχημάτων στην παραλία του Βαθιού, ποιων οχημάτων, ποιες ώρες, ποιες ημέρες, ποιους μήνες και ποιες είναι οι κυρώσεις για τους παραβάτες.

«Στην Αστυνομία που απευθυνθήκαμε αμέσως, μας είπαν ότι δεν μπορούν να περιφρουρούν την περιοχή αυτή όλο το 24ωρο (!) και ότι δεν μπορούν να κόψουν κλήση σε κανέναν εάν δεν τον πιάσουν επ' αυτοφώρω (!). Είναι κρίμα τοπικά συμφέροντα να αγνοούν κανόνες και να καταστρέφουν τα λιγοστά όμορφα μέρη που μας έχουν μείνει ...».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Στρατόπεδα μεταναστών
Απεργία πείνας οι πρόσφυγες, «ασπίδα» παραμονής οι πολίτες
Λαθρομετανάστευση
Η νταλίκα έκρυβε... 10 Κούρδους
Διακοπές
Τα γκατζετάκια της παραλίας
Περιβάλλον
Εισαγγελική παρέμβαση για το «τσιμέντο» στον Υμηττό
«Πόντιος Πιλάτος η Πολεοδομία και το Δασαρχείο»
Σύρος
Ερμ(αι)ούπολη των οχημάτων;
Για Γιωτόπουλο - Τζωρτζάτο
Υποσχέθηκαν μέτρα προστασίας
Υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών
Επιδότηση 350 ευρώ για οπτικές ίνες
Υπουργείο Παιδείας
Υπερωρίες για τις άδειες κολεγίων
Δήμος Αθηναίων
«Ξήλωσαν» τραπεζοκαθίσματα
Θοδωρής Ηλιόπουλος
Ζητούν μεταφορά στο νοσοκομείο φυλακών
Νέα γρίπη
Πάνω από 1.000 τα κρούσματα της νέας γρίπης
Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων
Ωρα ελέγχου για το «κράτος» της Ζαχάρως
Υπόθεση Βλαστού
Β. Στεφανάκος: «Εκοψαν και έραψαν τις συνομιλίες»
Χανιά
Οι έμποροι κατά του Δημοσίου για Kannabishop
Άλλες ειδήσεις
Απλωσε χέρι και τον έκαψε
Βαθύ: η παραλία έγινε... λεωφόρος για Ι.Χ. και φορτηγά
Αιτήσεις για διορισμό στην πρωτοβάθμια
Κοινό πρόγραμμα υπ. Παιδείας και Πολιτισμού για τους μαθητές των σχολείων
33 της Δοκίμων νοσηλεύονται με πυρετό