Έντυπη Έκδοση

Ταιριαστό μουσείο για τη Νικόπολη

Σε κτίριο που κατασκευάστηκε μεταξύ 1999-2003, προβάλλεται τόσο η ρωμαϊκή πόλη όσο και η παλαιοχριστιανική

Το νέο Μουσείο της Νικόπολης Πρέβεζας είναι έτοιμο και η πρώτη ξενάγηση για τους εκπροσώπους του Τύπου θα γίνει αύριο στις 11.00 πμ. Την ξενάγηση θα κάνει ο προϊστάμενος της ΛΓ' Εφορείας Αρχαιοτήτων Γ. Ρήγινος και οι συνεργάτες του.

Μεταξύ Πρέβεζας και αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης, το νέο μουσείο θα φιλοξενεί και εκθέσεις σύγχρονης τέχνης Μεταξύ Πρέβεζας και αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης, το νέο μουσείο θα φιλοξενεί και εκθέσεις σύγχρονης τέχνης Το Μουσείο Νικόπολης, μεταξύ της πόλης της Πρέβεζας και του αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης, στεγάζεται σε νεόδμητο κτίριο, που κατασκευάστηκε μεταξύ των ετών 1999-2003. Η ομάδα αρχιτεκτονικής μελέτης ήταν οι: Δ. Κατζουράκης, Η. Παπαγιαννόπουλος, Ε. Τσαούσης, Γρ. Τσαμπέρης.

Ιδιαίτερα προβάλλεται η μεγαλοπρεπής ρωμαϊκή Νικόπολη, η πόλη-σύμβολο μιας μεγαλειώδους νίκης, που ιδρύθηκε για να επιδείξει την ισχύ του Οκταβιανού Αυγούστου, του πρώτου Ρωμαίου Αυτοκράτορα και η οποία ξεκινά ως μία ρωμαϊκή πόλη κατοικημένη από Ελληνες, για να αναπτυχθεί σε ένα επιβλητικό κέντρο στο πλαίσιο της Pax Romana.

Επιπλέον, παρουσιάζεται η παλαιοχριστιανική πόλη, που μετά την κατάρρευση των ρωμαϊκών συνόρων, τη μεταφορά της πρωτεύουσας της αυτοκρατορίας από τη Δύση στην Ανατολή και την επικράτηση του χριστιανισμού, ανασυντάσσεται και ανακτά τον μεγαλοπρεπή χαρακτήρα της, αποτελώντας καίριο θρησκευτικό και διοικητικό κέντρο.

Το νέο αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης έχει εντάξει στο πρόγραμμά του για το καλοκαίρι του 2009 (έως 27 Σεπτεμβρίου) έκθεση έργων της Μαρίας Ζιάκα με θεματική εμπνευσμένη από την αρχαία Νικόπολη.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Μουσεία και Αρχαιολογικοί χώροι
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Εκθεση
Ο αγιογράφος Γουόρχολ μπαίνει στο Βυζαντινό Μουσείο
Λογοτεχνία
Θα ζήσουμε κι εδώ την μπολανιομανία;
Συνέντευξη: Lolek
Η μόνη μουσική σκηνή που υπάρχει είναι... των ματαιόδοξων
Συνέντευξη: Νικαίτη Κοντούρη
«Οι δικές μου «Τρωάδες» έχουν όνομα και ιστορία»
Κριτική κινηματογράφου
Στον καναπέ του ψυχιάτρου...
Κοκό Σανέλ
Παριζιάνικο σικ και αντισημιτισμός
Μουσεία
Ταιριαστό μουσείο για τη Νικόπολη
Τηλεόραση
Στα κουλουάρ του Βερολίνου
Εκτός American Idol η Αμπντούλ
Ψηφιακά ταξίδια
«Οι άλλοι»