Έντυπη Έκδοση

ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΕΡΟ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

Ο Αρης στάζει!

ΤΗΝ ύπαρξη ρέοντος, αλμυρού νερού μπορεί να μαρτυρούν σκοτεινοί επιμήκεις σχηματισμοί στα βουνά και τα τοιχώματα κρατήρων του Αρη, που αποτυπώνονται σε φωτογραφίες από τον Κόκκινο Πλανήτη. Μιλάμε για ενδείξεις και όχι αποδείξεις, τονίζουν οι επιστήμονες, τα ευρήματά τους όμως ανοίγουν νέους δρόμους στην αναζήτηση κάποιας μορφής ζωής στον Αρη. Ισως και ενός μέλλοντος με πόσιμο νερό για την ανθρωπότητα.

Πλήρες θέμα...

 • Κίνα

  • Η Κίνα αρνείται ότι είναι πίσω από τις 72 κυβερνοεπιθέσεις
   Στην αντεπίθεση περνά η Κίνα, διαψεύδοντας κατηγορηματικά ότι είναι αυτή πίσω από την επίθεση στον κυβερνοχώρο εναντίον 72 κυβερνητικών θεσμών και μεγάλων εταιρειών, αλλά και υποδεικνύοντας ως πιο πιθανό ένοχο την αμερικανική κυβέρνηση.
 • Λιβύη

  • ΛΙΒΥΗ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ, ΧΑΜΙΣ Ενας ανεπιβεβαίωτος θάνατος
   Αντιφατικές ήταν οι πληροφορίες σχετικά με την τύχη του γιου του Καντάφι, Χάμις, που οι εξεγερμένοι της Βεγγάζης ανακοίνωσαν χθες ότι σκοτώθηκε τα ξημερώματα στη διάρκεια ΝΑΤΟϊκού βομβαρδισμού της πόλης Ζλίταν, στη βορειοδυτική Λιβύη.
 • Συρία

  • Συρία: το καθεστώς σπέρνει θάνατο, οι εξεγερμένοι θερίζουν ελπίδα
   Πέντε μήνες και κάτι τώρα, οι Σύροι εξεγερμένοι, στο όνομα του εκδημοκρατισμού της χώρας τους, παρακολουθούν με προσοχή τις εξελίξεις στις άλλες αραβικές χώρες όπου πρωτοέπνευσαν οι άνεμοι αυτού που ονομάστηκε Αραβική Ανοιξη -εξακολουθούν να εμπνέονται από το διωγμό του Ζίνε ελ Αμπιντίν Μπεν Αλι από την Τυνησία και του Χόσνι Μουμπάρακ από την Αίγυπτο.
 • Ισπανία

  • ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΥΕΡΤΑ ΝΤΕΛ ΣΟΛ Με βία στην πλατεία
   Τα λουλούδια, που πρόσφεραν οι διαδηλωτές στους αστυνομικούς, δεν απέτρεψαν τη χρήση των κλομπ εναντίον τους (φωτ. Reuters) Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν χθες τη νύχτα στη Μαδρίτη και τουλάχιστον 20 άτομα τραυματίστηκαν, όταν διαδηλωτές συγκρούστηκαν με αστυνομικούς στην πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ.
 • Ιταλία

  • Η Ιταλία καλεί το ΝΑΤΟ για τους πρόσφυγες
   Ιταλική κυβέρνηση και ΝΑΤΟ προβληματίζονται για το πώς θα εμποδίσουν την επανάληψη ακόμα μιας τραγωδίας με ανθρώπινες ζωές προσφύγων από τη Λιβύη, χαμένων μέσα στα νερά της Μεσογείου, ενώ η Υπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες του ΟΗΕ στη Ρώμη υπολογίζει σε πάνω από 1.500 τις χαμένες αυτές ζωές ανδρών, γυναικών και παιδιών από το ξέσπασμα της βίας στη βορειοαφρικανική χώρα, στα μέσα Μαρτίου.
 • Χιλή

  • ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΤΑ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΟΙ ΧΙΛΙΑΝΟΙ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ ΑΓΩΝΙΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΟΥΣΙΟ Αλλοι για τη σύνταξη και άλλοι πίσω στις στοές
   Η αποζημίωσή τους ήταν περίπου 10.000 ευρώ. Ο ένας αντιμετωπίζει πρόβλημα αλκοολισμού, ο άλλος προσπαθεί να ανοίξει συνεργείο αυτοκινήτων, αλλά υποφέρει από τους θορύβους, ενώ ένας τρίτος υποφέρει, όπως κι άλλοι συνάδελφοί του, από εφιάλτες. Από τους εφιάλτες στις στοές, η ζωή ζει τον εφιάλτη της σκληρής καθημερινότητας (φωτ. Ass. Press, ΑΠΕ) Περισσότεροι από τους μισούς θέλουν να επιστρέψουν και πάλι στη δουλειά τους στα ορυχεία. Ενα χρόνο μετά το ατύχημα που τους παγίδευσε στα έγκατα της γης για 69 ημέρες και τη συγκινητική διάσωσή τους οι χιλιανοί μεταλλωρύχοι αγωνίζονται για να κερδίσουν και πάλι την καθημερινότητά τους.