Έντυπη Έκδοση

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΧΑΜΗΛΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ 40.000-50.000 ΕΥΡΩ

Αναζητούν φορο-συντελεστές για αναθέρμανση της οικοδομής

Πακέτο στήριξης της αγοράς ακινήτων επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών. Στόχος είναι να στηρίξει τον κλάδο, τα έσοδα, αλλά και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που βασίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην ιδιωτική περιουσία. Οι προτάσεις που εισηγούνται αρμόδια στελέχη περιλαμβάνουν αλλαγή στους φόρους μεταβίβασης ακινήτων.

Πλήρες θέμα...

 • Τράπεζες

  • ΑΝΑΣΑ ΚΑΙ Η ΜΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΚΑΛΥΜΜΕΝΩΝ ΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΑΠΟ FITCH Ικανοποίηση τραπεζιτών από την επιστροφή καταθετών στα γκισέ
   Πολύτιμες ανάσες στη ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία προσφέρει η επιστροφή ποσών που είχαν αποσυρθεί παλαιότερα λόγω ανησυχιών και η μη υποβάθμιση ελληνικών χρεογράφων από τη Fitch, αναφέρουν τραπεζίτες.
 • Ενέργεια

  • * ΑΠΟ ΓΑΛΛΟΥΣ Το 2ο μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο θα γίνει στη Σκάλα Λακωνίας
   Σε έκταση 1.500 στρεμμάτων θα εγκατασταθεί το φωτοβολταϊκό πάρκο συνολικού προϋπολογισμού 200 εκατομμυρίων ευρώ και ισχύος 70 MW Την έγκριση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας έλαβε η εταιρεία ΕΕΝ Hellas, 100% θυγατρική του γαλλικού κολοσσού EDF Energies Nouvelles, για την κατασκευή του δεύτερου μεγαλύτερου σε ισχύ φωτοβολταϊκού πάρκου της χώρας, συνολικής ισχύος 70 MW, στην περιοχή της Σκάλας Λακωνίας.
  • Στο 15% το μερίδιο των εναλλακτικών
   Σχέδιο πρώτης αναθεώρησης του Κώδικα Διαχείρισης του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου θέτει προς διαβούλευση η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ουσιαστική έναρξη λειτουργίας της απελευθερωμένης αγοράς φυσικού αερίου.
  • ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ, ΠΕΚΙΝΟ, ΜΟΣΧΑ, ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, ΤΕΧΕΡΑΝΗ * ΑΠΟ ΔΙΠΛΑ ΚΑΙ Η ΑΓΚΥΡΑ Σκληρό ιρανοαμερικανικό πόκερ στους υδρογονάνθρακες της Κασπίας
   Σε σημαντικό παίκτη στον διεθνή καταμερισμό και την αξιοποίηση ενεργειακών πηγών και μέσων επιδιώκει να εδραιωθεί το Ιράν, διευρύνοντας τις συνεργασίες και τις εμπορικές του σχέσεις με την περιφερειακή κοινότητα. Η Ουάσιγκτον όμως επιδιώκει με κάθε τρόπο την πλήρη απομόνωση του Ιράν και εναντιώνεται σε κάθε ενδεχόμενο ανάμειξής του στη διεθνή αγορά ενέργειας.
  • Πλανητική αποθήκη
   Η περιοχή της Κασπίας είναι ενεργειακά από τις πιο πλούσιες του πλανήτη. Τα αποθέματα υδρογονανθράκων εκτιμώνται στα 250 δισ. βαρέλια πετρελαίου και 300 τρισ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου.
  • Παράταση για φωτοβολταϊκά αγροτών
   Παράταση τριών μηνών, για να προσκομίσουν τα απαιτούμενα έγγραφα ώστε να συνδεθούν με το δίκτυο, δίνει η ΔΕΗ στους αγρότες που έχουν ξεκινήσει την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών μονάδων.
 • Υπουργείο Οικονομικών

 • Καύσιμα

  • Πλαφόν βενζίνης σε Δωδεκάνησα, Κυκλάδες και Χίο
   Πλαφόν στην τιμή πώλησης της αμόλυβδης, προκειμένου να ελεγχθούν οι κερδοσκοπικές τάσεις, επιβάλλουν σε 3 νομούς της χώρας από σήμερα τα υπουργεία Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
 • Πληθωρισμός

  • ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΛΟΓΩ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΠΤΩΣΕΩΝ Επεσε στο 2,4% ο πληθωρισμός, αλλά τα τρόφιμα ξέφυγαν με 3,7%
   Εντονα ανοδικά κινήθηκε το καλάθι της νοικοκυράς, με τα νωπά λαχανικά να φτάνουν το +8,9% Κρίση, προεκπτώσεις και μειωμένες τιμές στα φάρμακα συγκράτησαν στο 2,4% τον πληθωρισμό τον Ιούλιο, έναντι 3,3% ένα μήνα πριν. Παρ' όλ' αυτά στα τρόφιμα η ακρίβεια συνεχίζεται, ροκανίζοντας το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών με τον αντίστοιχο δείκτη να αυξάνει με ρυθμό 3,7%.
 • ΗΠΑ

  • ΜΑΥΡΟΙ ΚΑΙ ΙΣΠΑΝΟΦΩΝΟΙ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΜΑΡΜΑΡΟ Η κρίση βάθυνε το φυλετικό χάσμα
   Θύματα της κατάρρευσης της αγοράς κατοικίας το 2006 και της ύφεσης που ακολούθησε στη συνέχεια υπήρξαν οι μειονότητες στις ΗΠΑ Διευρύνεται το χάσμα ανάμεσα σε λευκούς, μαύρους και ισπανόφωνους στις Ηνωμένες Πολιτείες, ως συνέπεια της κατάρρευσης του εγχώριου χρηματοπιστωτικού συστήματος προ διετίας και της βαθιάς ύφεσης που ακολούθησε, σύμφωνα με έρευνα της Pew Research Center, μίας εκ των σημαντικότερων «δεξαμενών σκέψης» της χώρας, με έδρα την Ουάσιγκτον.
  • Στην Καλιφόρνια μας ξεπέρασαν: πουλάνε και τα πάρκα
   Ελίζαμπεθ Γκόλντστεϊν: «Αντιπεριβαλλοντική, αντικοινωνική, αλλά και αντιπαραγωγική η απόφαση να κλείσουν 70 πάρκα της Καλιφόρνιας ώστε να περικοπεί το τεράστιο έλλειμμα». Η οικονομική κρίση που πλήττει σήμερα τον κόσμο -από την Αμερική του Ομπάμα μέχρι την... Ενωμένη Ευρώπη - μπορεί να συμπαρασύρει και τα πάρκα πνεύμονες ζωής για τον πολίτη; Αυτό πάντως συμβαίνει ήδη στην Καλιφόρνια, όπου ο κυβερνήτης Τζέρι Μπράουν αποφάσισε να κλείσει 70 από τα συνολικά 278 δημόσια πάρκα της Πολιτείας, για να περικόψει το τεράστιο έλλειμμα της Καλιφόρνιας.
 • Τουρισμός

  • ΑΣ ΟΨΟΝΤΑΙ ΚΡΙΣΗ, ΖΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΑΒΕΒΑΙΟ ΜΕΛΛΟΝ Ακτοπλοΐας - κρουαζιέρας ισχύς εν τη συνενώσει
   Οι ακτοπλόοι ευελπιστούν με έναν ενιαίο και ισχυρό φορέα στην καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων τα οποία επιδείνωσε η κρίση Στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι διεργασίες των εκπροσώπων της Ενωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας (ΕΕΝ) και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), προκειμένου να συμφωνήσουν και να προχωρήσουν στην ίδρυση μιας Ενωσης, που ύστερα από 35 χρόνια θα εκπροσωπεί το σύνολο των ναυτιλιακών εταιρειών του κλάδου στη χώρα.
 • ΠΑΣΕΓΕΣ

  • * ΑΓΟΡΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ Ανοίγει η ψαλίδα τιμών παραγωγού - καταναλωτή
   Ενδιαφέρουσες ανακατατάξεις φαίνεται να γίνονται φέτος στην αγορά των ροδάκινων, σύμφωνα με μελέτη του Θ. Βλουτή και της Υπηρεσίας Αγροτικής Οικονομίας της ΠΑΣΕΓΕΣ. Κατά 12,5% προβλέπεται πως θα μειωθεί η παραγωγή βιομηχανικού ροδάκινου το 2011, ενώ οι τιμές παραγωγού θα σημειώσουν άνοδο (20%) κι αυτό την ώρα που τα επιτραπέζια ροδάκινα θα έχουν αύξηση 10% (20.000 τόνους), ενώ οι τιμές παραγωγού θα πέσουν!
 • Έρευνα ΙΟΒΕ

  • ΕΡΕΥΝΑ ΙΟΒΕ** ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ 68,4% η πτώση δεκαετίας στο ένδυμα
   Η μείωση του κόστους παραγωγής και η εξωστρέφεια αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την ενδυνάμωση του κλάδου έτοιμου ενδύματος, που έχει χάσει το πλεονέκτημα του χαμηλού κόστους εργασίας, τονίζει έρευνα του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) για τον κλάδο.
 • Άλλες ειδήσεις

  • -39,3% οι πωλήσεις αυτοκινήτων στο 7μηνο
   Συνεχίζεται η ελεύθερη πτώση της τάξης του 39,3% στην κυκλοφορία νέων αλλά και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.
  • Συμφωνία για το πρώτο Village Fun Park
   Η εισηγμένη REDS συμφώνησε με τη Village Roadshow για τη δημιουργία του πρώτου Village Fun Park στο Εμπορικό Πάρκο Smart Park στην περιοχή Γυαλού στα Σπάτα.
  • Βραβείο στο τμήμα IR της Εθνικής
   Το τμήμα Investor Relations (Σχέσεις με Θεσμικούς Επενδυτές και Αναλυτές) της Εθνικής Τράπεζας ψηφίστηκε ως το καλύτερο στην Ελλάδα «Best Investor Relations by a Greek Company 2011» στο πλαίσιο της ετήσιας πανευρωπαϊκής αξιολόγησης του περιοδικού IR Magazine.
  • Πρώτη υπογραφή για την πρόωρη συνταξιοδότηση καπνοπαραγωγών
   Την ενεργοποίηση του μέτρου για ένταξη στο καθεστώς πρόωρης συνταξιοδότησης καπνοπαραγωγών ενέκρινε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης, προωθώντας τη σχετική ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) προς υπογραφή.
  • Ο τουρισμός έχει κέφια
   Αύξηση τουριστών σε Ρόδο και Κέρκυρα τον Ιούλιο.