Έντυπη Έκδοση

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΤΙΔΑ

Ο «πονοκέφαλος» των διακοπών

Το καλοκαίρι αποτελεί αναμφισβήτητα την πιο ανέμελη περίοδο του χρόνου. Αρκετά συχνά όμως ένας ανεπιθύμητος επισκέπτης έρχεται να χαλάσει την ηρεμία του καλοκαιριού και των καλοκαιρινών διακοπών και να προκαλέσει ακόμα και σοβαρές παρενέργειες, ιδιαίτερα σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Η γαστρεντερίτιδα αποτελεί ένα συνηθισμένο καλοκαιρινό «πονοκέφαλο» για ανθρώπους όλων των ηλικιών, η οποία, πέραν της αναστάτωσης που προκαλεί, μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους για την υγεία των ασθενών.

Πλήρες θέμα...

 • Γαστρεντερολογία

  • Γαστρεντερίτιδες σε παιδιά
   Οι οξείες γαστρεντερίτιδες, που συνήθως εμφανίζονται στα παιδιά, αλλά μπορεί να ταλαιπωρήσουν αρκετά και τους ενήλικες, μπορεί να χαλάσουν τις διακοπές σας, καθώς τα συμπτώματά τους -κυρίως εμετοί και διάρροιες- είναι ιδιαίτερα ενοχλητικά, ακόμη και επικίνδυνα.
 • Καρδιολογία

  • Καρδιά και καλοκαιρινές διακοπές
   Γενικά το καλοκαίρι στην Ελλάδα δημιουργεί ευχάριστη και χαλαρή διάθεση λόγω της επαφής με τη θάλασσα και τη φύση· έτσι οι καλοκαιρινές διακοπές γενικά ευνοούν τους ασθενείς με παθήσεις της καρδιάς. Χρειάζεται όμως ένας τυπικός καρδιολογικός έλεγχος πριν από τις διακοπές έτσι ώστε να δώσει και ο καρδιολόγος μας το ελεύθερο, αφού βέβαια του εξηγήσει ο ασθενής πού σκέφτεται να περάσει τις διακοπές του και τι είδους δραστηριότητες πρόκειται να έχει κατά τη διάρκεια των διακοπών.
 • Οφθαλμιατρική

  • Προστατέψτε τα μάτια σας από τον ήλιο
   Η υπεριώδης ακτινοβολία, σε ό,τι αφορά τα μάτια, αποτελεί καρκινογόνο παράγοντα για το δέρμα των βλεφάρων και είναι συνδεδεμένη με αλλοιώσεις στον κρυσταλλοειδή φακό (καταρράκτης), καθώς και στα βαθύτερα στρώματα του ματιού (ηλιακή εκφύλιση ωχράς κηλίδας).
 • Παιδί

  • Οι πρώτες διακοπές του παιδιού μαζί με τον παππού και τη γιαγιά
   Το καλοκαίρι είναι περίοδος ξεγνοιασιάς, ανεμελιάς και ξεκούρασης τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ενήλικες. Οι πολυήμερες διακοπές ολόκληρης της οικογένειας συχνά αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων καθώς και της έλλειψης οικονομικών πόρων από την πλευρά των γονιών. Εξαιτίας των παραπάνω δυσκολιών οι γονείς συχνά επιλέγουν το παιδί τους να παραθερίσει κοντά στον παππού και τη γιαγιά διότι έχουν επίγνωση ότι το σπιτικό τους θα του παρέχει ασφάλεια και θαλπωρή.
 • Υγιεινή

  • Απολύμανση
   Το σούπερ όπλο κατά ιών και μικροβίων Πρόκειται για μια απλή, αλλά απαραίτητη προφύλαξη τώρα το καλοκαίρι, που μπορεί να μας γλιτώσει από μεγάλους μπελάδες. Κι αυτό επειδή τα βακτήρια, οι ιοί και άλλα μικρόβια δεν πάνε... διακοπές! Αντίθετα, είναι δίπλα μας όπου κι αν βρεθούμε, αόρατα μεν, επικίνδυνα δε!: