Έντυπη Έκδοση

ΟΙΚΟΔΟΜΗ: ΤΟ ΥΠΕΚΑ ΖΗΤΕΙ ΠΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΣΠΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΕΩΣ 15.000 ΕΥΡΩ

Μέτρα 800 εκατ. ευρώ μήπως σταματήσει ο κατήφορος

Στη δίνη της προεκλογικής παροχολογίας, το υπουργείο Περιβάλλοντος ρίχνει πακέτο μέτρων για την ενίσχυση της οικοδομής, συνολικού ύψους 800 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο στηρίζεται αφενός σε αξιοποίηση πόρων του ΕΣΠΑ για εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης δημόσιων και ιδιωτικών κτηρίων, και αφετέρου σε φοροαπαλλαγή των ιδιοκτητών για δαπάνες εργασιών έως 15.000 ευρώ.

Πλήρες θέμα...

 • Αρθρα/Σχολιασμοί

  • «Με την αύξηση κεφαλαίου διασφαλίζεται η επένδυση του ΤΣΜΕΔΕ»
   Η Γενική Συνέλευσης της 13ης Οκτωβρίου, καθοριστική για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank Εμείς οι μηχανικοί, βασικοί μέτοχοι με 51% της Τράπεζας Αττικής, στηρίζουμε και θα στηρίξουμε την αυτόνομη πορεία αυτής και είμαστε βέβαιοι ότι στο μέλλον αφ' ενός θα ισχυροποιηθεί οικονομικά και αφ' ετέρου με τον τρόπο αυτό διασφαλίζουμε τα συμφέροντα του Ταμείου μας από ενδεχόμενη νέα κλοπή των αποθεματικών μας.
  • Η καινοτομία και πώς θα την αναγνωρίσουμε «Λύσεις μόνο με καινοτόμες επενδύσεις»
   Ηπροσπάθεια όλων μας είναι να επιτύχουμε ανάπτυξη μέσω επενδύσεων. Οι επενδύσεις, όπως ισχυρίζονται, πρέπει να είναι καινοτόμες. Στόχος μας είναι οι καινοτόμες επενδύσεις για να είμαστε ανταγωνιστικοί. Η καινοτομία είναι το ζητούμενο, είναι το επίκεντρο των επιδιώξεών μας.
  • Η ΚΡΙΣΗ, ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ Η «ΚΑΛΗ ΠΙΣΤΗ» Τα δάνεια και το νομικό πλαίσιο ρύθμισής τους
   Κλειδί, η «απρόοπτος μεταβολή των συνθηκών» ** Οι δικαστές πρέπει να είναι αλληλέγγυοι προς τον αδύνατο Για όσα δάνεια-στεγαστικά, καταναλωτικά, επιχειρηματικά, είχαν συναφθεί με τα πιστωτικά ιδρύματα προ της απρόβλεπτης οικονομικής κρίσης, υπάρχει νομικό πλαίσιο, ώστε να μπορούν οι δανειολήπτες να ζητήσουν από τα δικαστήρια τη ρύθμισή τους κατά τρόπο ικανοποιητικό και ανακουφιστικό γι' αυτούς;
 • Ασφαλιστικό

  • Η τρόικα ζητεί 12 αλλαγές και τα βάζει όλα στο τραπέζι ΝΕΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ στο Ασφαλιστικό
   Ανοικτά όλα τα θέματα για την τρόικα ** Οι αλλαγές θα πλήξουν νέους και παλιούς ασφαλισμένους ΝΕΕΣ περικοπές στις επικουρικές συντάξεις αλλά και στα εφάπαξ, όπου οι μειώσεις θα ισχύσουν αναδρομικά για συνταξιοδοτήσεις που έγιναν από τον Σεπτέμβριο του 2013, προβλέπουν οι «αλλαγές» που ζητεί και πάλι η τρόικα, ανοίγοντας όλα τα ζητήματα του Ασφαλιστικού. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις αρχές του χρόνου ξεκινά η εφαρμογή του νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων, ενώ στο στόχαστρο των δανειστών βρίσκεται ξανά και το ΕΚΑΣ, με αίτημα τη θέσπιση αυστηρότερων όρων για την καταβολή του. Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΛΤΗ
 • Γερμανία

  • «SPIEGEL»: ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΤΟΝ ΠΗΧΥ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΟ 1,5%, ΑΠΟ 1,9% «Η Γερμανία πατάει φρένο»
   Στο Βερολίνο μπορεί κανείς να μην τολμάει να αμφισβητήσει το δόγμα του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού, αλλά... Οι προβλέψεις του ΔΝΤ για τη γερμανική οικονομία επρόκειτο να αναθεωρηθούν προς τα κάτω, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα του «Spiegel».
 • Οικονομικές έρευνες