Έντυπη Έκδοση

ΠΟΤΑΜΙ

Στον Frontex τα σύνορα, στους ιδιώτες τα πανεπιστήμια

Κατασταλάζει η πολιτική ταυτότητα του Ποταμιού, το οποίο πρακτικά τοποθετείται στο χώρο της δεξιάς του κέντρου, με θέσεις που διακρίνονται για το δεξιό τους περιεχόμενο και τη δημόσια εκφορά τους με κεντρώα (ήπια) ρητορική και ευρωπαϊκό περιτύλιγμα.

Χαρακτηριστικές είναι οι θέσεις που διατύπωσε για το μεταναστευτικό ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη διάρκεια περιοδείας του στον Αγιο Παντελεήμονα την Κυριακή το πρωί.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τάχθηκε υπέρ της αποκλειστικής από τον Frontex φύλαξης των συνόρων της χώρας, λέγοντας ότι η χώρα θα εξοικονομήσει 60 εκατ. ευρώ και υποστήριξε θέσεις όπως η επαναπροώθηση των μεταναστών που εισέρχονται παράνομα στην Ελλάδα στις χώρες προέλευσής τους.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ακόμη ότι η χώρα και στη μετανάστευση κινείται μεταξύ του «δεξιού» και «αριστερού λάθους», σημειώνοντας ότι πρέπει να «δεχόμαστε νόμιμους μετανάστες ανάλογα με τις ανάγκες που έχουμε σε δουλειές». Ταυτόχρονα, τάχθηκε υπέρ της παροχής «ευρωπαϊκού ασύλου» στους πρόσφυγες και όχι ελληνικού, ιταλικού, ισπανικού κ.λπ. ασύλου.

Το σύνολο των θέσεών του για το μεταναστευτικό που σε πολλά σημεία αν όχι στο σύνολό του προσομοιάζει με τις θέσεις της Ν.Δ., ο Σταύρος Θεοδωράκης το ενέταξε στο πλαίσιο της ανάγκης «να κρατήσουμε τα παιδιά μας στη χώρα, να ανθήσει η επιχειρηματικότητα στις γειτονιές και ν' αναστηθεί η μεσαία τάξη».

Εν τω μεταξύ, ο Σταύρος Θεοδωράκης τάχθηκε υπέρ των «μη κρατικών» πανεπιστημίων στο όνομα της απελευθέρωσης της ιδιωτικής οικονομίας (Σκάι), θέση που αποτελεί προμετωπίδα της ιδεολογικής ταυτότητας της Ν.Δ. εδώ και δεκαετίες.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Το Ποτάμι
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική
Φτωχές ελαφρύνσεις, πολλά νέα μέτρα
ΣΥΡΙΖΑ
«Το πάρτι τελείωσε. Δεν τους φοβόμαστε...»
Νέα Δημοκρατία
Ακάλυπτες υποσχέσεις μιας σαραντάχρονης
ΔΗΜΑΡ
Εχασε τους βουλευτές, κέρδισε το συνέδριο
ΚΚΕ
Κοντά οι κάλπες, λέει το ΚΚΕ
Το Ποτάμι
Στον Frontex τα σύνορα, στους ιδιώτες τα πανεπιστήμια
ΑΟΖ
Προκαλεί ένταση για την ΑΟΖ
Αρθρα/Σχολιασμοί
Ο πόλεμος δεν έχει «ξέφωτα»
Ενωτικά, όχι διχαστικά
Σεισάχθεια τώρα. Ζητείται... Σόλων
Κυπριακό
Μπάιντεν: Ξέρω από κατοχή
Φοροδιαφυγή
Αρπαχτές στην Κύπρο από Ελλαδίτες καλλιτέχνες
Μνημόνιο
Μνημόνιο σ' όλη την Ευρώπη θέλει ο Βενιζέλος
Άλλες ειδήσεις
NEO TΣOYNAMI στο Ασφαλιστικό