Έντυπη Έκδοση

ΖΑΧΑΡΩ

Οι Αυστραλοί αποσύρουν τα λεφτά για το «αμαρτωλό» δημαρχείο

Τέλος στο παράνομο και «αμαρτωλό» δημαρχείο της Ζαχάρως ύστερα από μήνες διαβουλεύσεων έβαλε και επίσημα προχθές η αυστραλιανή κυβέρνηση καθώς απέσυρε την οικονομική βοήθεια ύψους 1.800.000 ευρώ προς τον δήμο μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ουσιαστικά τη δικαίωση της δημοσιογραφικής έρευνας της «Ε» που πρώτη αποκάλυψε με στοιχεία το καραμπινάτο σκάνδαλο που επιχειρήθηκε να στηθεί από τη δημοτική αρχή της Ζαχάρως με τη βοήθεια της Πολεοδομίας Ζαχάρως και άλλων παραγόντων της Ηλείας.

Η συγκεκριμένη ενέργεια από την πλευρά της αυστραλιανής κυβέρνησης ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενη ειδικά μετά την αριθμ. 25/4.6.2009 δικαστική διάταξη «φωτιά» της αντεισαγγελέως Πρωτοδικών Πύργου, που εκδόθηκε τον περασμένο Αύγουστο, η οποία επιβεβαίωσε τις προκλητικές παρανομίες στον Δήμο Ζαχάρως Ηλείας κάνοντας λόγο για παραπλάνηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της αυστραλιανής κυβέρνησης και επισημαίνοντας ότι:

Ουδέποτε έγινε αποδοχή της δωρεάς από το δημοτικό συμβούλιο ή τη δημαρχιακή επιτροπή, ούτε παραλαβή των χρημάτων, ούτε ελήφθη σχετική απόφαση για τον χώρο και τον τρόπο κατασκευής του νέου δημαρχείου από το δημοτικό συμβούλιο, ούτε και νόμιμη ανάθεση δημόσιου έργου.

Θυμίζουμε ότι σάλος ξέσπασε μετά την αποκάλυψη της «Ε» ότι το ποσό του 1,8 εκατ. ευρώ που πρόσφερε η αυστραλιανή κυβέρνηση χρησιμοποιήθηκε για να χτιστεί, χωρίς διαγωνισμό και με απ' ευθείας ανάθεση στην εταιρεία FORUM Α.Ε. και στη συνέχεια να κατασκευαστεί από την ΕΟΜΕΚΑ Ο.Ε., καίτοι δεν επιτρεπόταν η υπεργολαβία, το δημαρχείο της πόλης, αντί τα χρήματα να δοθούν σε εκείνους που τα είχαν ανάγκη.

Η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Πύργου στο πολυσέλιδο σκεπτικό της χαρακτήριζε ευθέως παράνομη την ανέγερση του δημαρχείου της Ζαχάρως και επικαλούμενη το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, έκανε λόγο για παραπλάνηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από τον δήμαρχο της Ζαχάρως.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο ΕΕΣ από τις 20 Ιουνίου 2008 διέκοψε κάθε χρηματική καταβολή για την κατασκευή του έργου, ύστερα από τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης του δήμου στην αυστραλιανή κυβέρνηση και στις ελληνικές δικαστικές αρχές. Μέχρι εκείνο το σημείο ο ΕΕΣ είχε εκταμιεύσει το ποσό των 500.000 ευρώ, χρήματα τα οποία είναι άγνωστο αν επιστραφούν ή όχι σε αυτόν καθώς αυτά χρησιμοποιήθηκαν για την εκτέλεση ενός παράνομου έργου με παράνομο τρόπο.

Οπως έγινε γνωστό, το ποσό του 1,8 εκατ. ευρώ η αυστραλιανή κυβέρνηση έχει αποφασίσει να το διαθέσει σε άλλο πυρόπληκτο δήμο της Ηλείας -πιθανόν στην Ωλενα- προκειμένου να χρησιμοποιηθεί με διαφανή τρόπο στην εκτέλεση κάποιου έργου που δεν έχει αποφασιστεί ακόμα.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Ζαχάρως, Γιώργος Μπούσμπουρας, με αφορμή τη συγκεκριμένη εξέλιξη ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία του δημάρχου Πανταζή Χρονόπουλου και των συνεργατών του οι οποίοι -όπως είπε- πρόσβαλαν με τον πλέον άθλιο τρόπο τον δήμο και τη χώρα μας απέναντι σε ένα ξένο κράτος.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Νέα γρίπη
Κλειστό το 25% των ΜΕΘ
ΠΟΥ: Ταχύτατη εξάπλωση του Η1Ν1 στο βόρειο ημισφαίριο
Πιο αξιόπιστη παρακολούθηση ζητά το υπουργείο Παιδείας από τα σχολεία
Στην εντατική 36χρονη σε κρίσιμη κατάσταση
Προγράμματα Stage
Stage: Διέξοδος με μόρια
Δυναμικό «παρών» σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη
Απογοήτευση και αγανάκτηση σε χιλιάδες που μένουν χωρίς δουλειά
Πανελλαδικές Εξετάσεις
Συμφώνησαν στην κατάργηση της βάσης 10
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Συνεχίζεται ο πόλεμος ΠΑΣΠ - ΔΑΠ στο Οικονομικό
Δήμος Αθηναίων
Ρυθμίσεις οφειλών αποφάσισε ο Δήμος της Αθήνας
Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Αποζημίωση-μαμούθ για διαπλάτυνση της εθνικής οδού Χαλκιδικής-Θεσσαλονίκης
Οικοδομή
Σε εξάμηνη ομηρία η οικοδομή
Δήμος Ζαχάρως
Οι Αυστραλοί αποσύρουν τα λεφτά για το «αμαρτωλό» δημαρχείο
ΕΛΑΣ
Νέο δίδυμο στην ΕΛ.ΑΣ.
Δίκη Σεργιανόπουλου
Πρότεινε ενοχή χωρίς κανένα ελαφρυντικό
Οδική ασφάλεια
Ενας στους 4 θεωρεί τη ζώνη... αξεσουάρ
Δίκη ΕΛΑ
Υιοθέτησε... Κυριακίδου
Υπουργείο Δικαιοσύνης
Συμβολισμοί και υποσχέσεις...
Εκθεση του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου
Νέο... κύμα ναρκωτικών
Περιβάλλον
«Καταστροφική εκτροπή και για την Πίνδο»
Βοτανικός
Επιμένει στην κατασκευή Βωβοκτιρίου στον Βοτανικό
Κέντρα Υποδοχής Μεταναστών
80 στρέμματα του στρατού για Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων
Άλλες ειδήσεις
Συγκέντρωση μαθητών