Έντυπη Έκδοση

ΕΛ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΜΕ ΥΠΑΡΧΗΓΟ ΤΟΝ Ι. ΡΑΧΩΒΙΤΣΑ

Νέο δίδυμο στην ΕΛ.ΑΣ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας την περίοδο των συλλήψεων για την τρομοκρατία, το καλοκαίρι του 2002, που τότε ήταν αστυνόμος και τώρα αντιστράτηγος, Ελευθ. Οικονόμου, ορίστηκε χθες νέος αργηγός της ΕΛ.ΑΣ. και ως υπαρχηγός θα τον πλαισιώσει ο Ιωάννης Ραχωβίτσας, που προήχθη σε αντιστράτηγο και θεωρείται ένας από τους λίγους επιχειρησιακούς εναπομείναντες ανώτατους αξιωματικούς.

Ελ. Οικονόμου, Ι. Ραχωβίτσας Ελ. Οικονόμου, Ι. Ραχωβίτσας Η προαγωγή Ραχωβίτσα παρέσυρε στην αποστρατεία τους αρχαιότερους υποστρατήγους Δημητρουλάκο και Γκαλογιάννη, όπως και η επιλογή Οικονόμου ως αρχηγού αποστράτευσε τους αντιστρατήγους Μπούτσικα, Αποστολίδη και Φράγγο.

Το νέο δίδυμο ηγεσίας είναι της απολύτου επιλογής Χρυσοχοΐδη και θεωρείται συμπληρωματικό, καθώς διαθέτει ευέλικτο επικοινωνιακά αρχηγό και έναν σκληρό επιχειρησιακό τον οποίο επιστράτευσε και πριν από δύο χρόνια η προηγούμενη κυβέρνηση για να φέρει μια σχετική τάξη στην περιοχή του Μυλοποτάμου στην Κρήτη, μετά τα δραματικά γεγονότα των Ζωνιανών. Ακόμη και εάν δεν άλλαζε η κυβέρνηση μάλλον το ίδιο δίδυμο ηγεσίας θα προέκυπτε στις τακτικές κρίσεις, καθώς και οι δύο ήταν της απολύτου εμπιστοσύνης Μαρκογιαννάκη. Δεν μπορούν λοιπόν να θεωρηθούν κομματικές, αλλά σχετικά αξιοκρατικές και ισορροπημένες επιλογές.

Ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης μιλώντας χθες στους δημοσιογράφους προανήγγειλε αλλαγή τού πράγματι αναχρονιστικού για να μην πούμε αστείου συστήματος αξιολόγησης, κρίσεων και προαγωγών, αλλά μετά τις τακτικές κρίσεις του προσεχούς Μαρτίου. Επίσης ανέφερε ότι θα γίνουν άμεσες αλλαγές ουσίας σε καίριες υπηρεσίες, όπως η Αντιτρομοκρατική, η Ασφάλεια και η Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Τόνισε ότι θα αλλάξει το προβληματικό σύστημα χορήγησης δήθεν αναρρωτικών αδειών. Ενδεικτικά ανέφερε ότι περίπου 25 αστυνομικοί που αποσπάστηκαν από το Μαξίμου αρρώστησαν ομαδικά και δεν εμφανίστηκαν στις νέες υπηρεσίες τους. Το βράδυ φάνηκε ένα μέρος των διαθέσεών του καθώς το Συμβούλιο Κρίσεων αποστράτευσε τον διευθυντή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Δημ. Χωριανόπουλο και της Κρατικής Ασφάλειας Παντ. Γιαννακόπουλο κατά τη διαδικασία κρίσης των ταξιαρχών. Προήχθησαν σε υποστρατήγους οι Π. Νικολαΐδης, Φ. Γεωργόπουλος, Νικ. Στίγκας, Δημ. Παπαδόπουλος, Σωτ. Χρονόπουλος και Κων. Σκαλτσάς.

Στην Πυροσβεστική αρχηγός ορίστηκε ο 56χρονος, μέχρι χθες υπαρχηγός, Στ. Στεφανίδης, για τον οποίο υπουργοί της προηγούμενης κυβέρνησης θεωρούσαν ότι ατύχησε στην πυρκαγιά του Αυγούστου στην Ανατολική Αττική, ενώ ο ίδιος έλεγε ότι δεν διατέθηκαν τα μέσα που είχε ζητήσει σε συγκεκριμένο χρόνο. Πάντως θεωρείται καταρτισμένος και έμπειρος αξιωματικός. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Κυβέρνηση
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Νέα γρίπη
Κλειστό το 25% των ΜΕΘ
ΠΟΥ: Ταχύτατη εξάπλωση του Η1Ν1 στο βόρειο ημισφαίριο
Πιο αξιόπιστη παρακολούθηση ζητά το υπουργείο Παιδείας από τα σχολεία
Στην εντατική 36χρονη σε κρίσιμη κατάσταση
Προγράμματα Stage
Stage: Διέξοδος με μόρια
Δυναμικό «παρών» σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη
Απογοήτευση και αγανάκτηση σε χιλιάδες που μένουν χωρίς δουλειά
Πανελλαδικές Εξετάσεις
Συμφώνησαν στην κατάργηση της βάσης 10
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Συνεχίζεται ο πόλεμος ΠΑΣΠ - ΔΑΠ στο Οικονομικό
Δήμος Αθηναίων
Ρυθμίσεις οφειλών αποφάσισε ο Δήμος της Αθήνας
Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Αποζημίωση-μαμούθ για διαπλάτυνση της εθνικής οδού Χαλκιδικής-Θεσσαλονίκης
Οικοδομή
Σε εξάμηνη ομηρία η οικοδομή
Δήμος Ζαχάρως
Οι Αυστραλοί αποσύρουν τα λεφτά για το «αμαρτωλό» δημαρχείο
ΕΛΑΣ
Νέο δίδυμο στην ΕΛ.ΑΣ.
Δίκη Σεργιανόπουλου
Πρότεινε ενοχή χωρίς κανένα ελαφρυντικό
Οδική ασφάλεια
Ενας στους 4 θεωρεί τη ζώνη... αξεσουάρ
Δίκη ΕΛΑ
Υιοθέτησε... Κυριακίδου
Υπουργείο Δικαιοσύνης
Συμβολισμοί και υποσχέσεις...
Εκθεση του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου
Νέο... κύμα ναρκωτικών
Περιβάλλον
«Καταστροφική εκτροπή και για την Πίνδο»
Βοτανικός
Επιμένει στην κατασκευή Βωβοκτιρίου στον Βοτανικό
Κέντρα Υποδοχής Μεταναστών
80 στρέμματα του στρατού για Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων
Άλλες ειδήσεις
Συγκέντρωση μαθητών