Έντυπη Έκδοση

Ρεπορτάζ απ' του Αιγαίου τα νησιά

Από τα αδέσποτα σκυλάκια μέχρι την άγρια φύση της Πάρου (ναι, υπάρχει!) και από τους φρέσκους βουλευτές Κυκλάδων ώς τα δρομολόγια των πλοίων, το περιοδικό «Paros Life and Naxos Life» καλύπτει όλο το «πακέτο» της Παροναξίας.

Ολα όσα συμβαίνουν στην Πάρο και τη Νάξο, αλλά και στην Αντίπαρο, στην Αμοργό και τις Μικρές Κυκλάδες. Με έμφαση, φυσικά, στα ενδιαφέροντα της διεθνούς κοινότητας των νήσων, όπως αφήνει να εννοηθεί και το αγγλόφωνο όνομά του.

«Τον πρώτο χειμώνα που πέρασα στην Πάρο (το 1992), συνειδητοποίησα πόσο μεγάλη ήταν η παραπληροφόρηση και η έλλειψη επικοινωνίας στην ξένη κοινότητα», μας εξηγεί η εκδότρια του «Paros Life and Naxos Life» Βίκι Πρέστον, συμπληρώνοντας: «Φαινόταν ότι η έκδοση ενός ενημερωτικού δελτίου τουλάχιστον, ήταν απολύτως αναγκαία». Κάπως έτσι προέκυψε το Μάρτιο του 1998 το περιοδικάκι «The Foreigner», το οποίο στη συνέχεια μετεξελίχθηκε σε «Paros Life». Ακολούθως, γεννήθηκε το «Naxos Life», το οποίο ενώθηκε εν τέλει με το «Paros Life» και μας προέκυψε το παρόν έντυπο.

*Το διά ταύτα; Η κ. Πρέστον επανέρχεται: «Προσφέρουμε πληροφορίες που δεν βρίσκονται στα αγγλικά σε κανένα άλλο έντυπο -από μια απλή αζέντα εκδηλώσεων και χρήσιμες πληροφορίες (δρομολόγια κ.λπ.) κάθε μήνα, μέχρι και την δυνατότητα να μάθει ο αναγνώστης περισσότερα για την ελληνική νησιωτική ζωή (για παράδειγμα τις δραστηριότητες των συλλόγων, τα κοινωνικά και πολιτικά θέματα που απασχολούν τους κατοίκους) και να συμμετέχει ενεργά στην τοπική κοινωνία. Και όπως λέει η παροιμία «το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο το πρόσωπο», όταν οι ξένοι έχουν αυτή τη δυνατότητα, τα νησιά ωφελούνται επίσης, γιατί ο πληθυσμός εδώ έχει πολλά ταλέντα και γνώσεις να προσφέρει εάν έχει την ευκαιρία. Οπως για παράδειγμα στην Πάρο, όπου έχουμε μία πολύγλωσση εθελοντική ομάδα στο Κέντρο Υγείας, ενώ και στα δύο νησιά υπάρχουν πολλοί καλλιτέχνες που οργανώνουν συχνά εκθέσεις και συναυλίες».

*Η ίδια, πάλι, πώς αισθάνεται έπειτα από τόσα χρόνια στην Ελλάδα; «Εξαρτάται... Μερικές μέρες αισθάνομαι ξένη παντού και ότι δεν "ανήκω" πουθενά. Αλλες μέρες αισθάνομαι πολύ τυχερή να είμαι "πολίτης του κόσμου" και ότι έχω περισσότερες από μια "πατρίδες". Τον περασμένο Μάιο είχαμε ένα συνέδριο στην Πάρο με τίτλο "Η Γυναίκα στη νησιωτική Ελλάδα-Ανοιχτοί Δρόμοι", που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Νάουσας. Μια ομιλήτρια (που δεν είναι από την Πάρο) είπε "Η πρώτη φορά που αισθάνθηκα ότι ανήκω σε αυτό το νησί ήταν όταν άρχισα να σχεδιάζω ένα μέλλον εδώ μαζί με άλλους". Νομίζω ότι αυτό εκφράζει και εμένα».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Media
Με λέξεις-κλειδιά
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ)
Άλλα θέματα στην κατηγορία Media της έντυπης έκδοσης
Διαδίκτυο
Τέλος στις δωρεάν ειδήσεις
«Καλοδεχούμενο ό,τι αυξάνει τα έσοδα των εφημερίδων»
«Εχει δίκιο ο Μέρντοχ σε ορισμένες περιπτώσεις»
Περιοδικός Τύπος
Ρεπορτάζ απ' του Αιγαίου τα νησιά