Έντυπη Έκδοση

ΛΑΡΙ ΚΙΛΜΑΝ: Εκπρόσωπος τύπου της WAN-IFRA

«Καλοδεχούμενο ό,τι αυξάνει τα έσοδα των εφημερίδων»

«Αν το ψάξει κανείς λίγο παραπάνω, θα δει ότι υπάρχουν μυριάδες επιχειρηματικές στρατηγικές για το Ιντερνετ και ότι οι εκδότες των εφημερίδων πειραματίζονται με πολυάριθμα εισπρακτικά μοντέλα.

Για την ώρα ωστόσο τίποτε δεν καταφέρνει να υπερβεί τα έσοδα των τυπωμένων εκδόσεων. Οπότε, καλοδεχούμενο είναι οτιδήποτε μπορεί να αυξήσει τις εισπράξεις των εταιρειών παραγωγής ειδησεογραφίας προς όφελος της ενημέρωσης.

»Φυσικά, η τρέχουσα οικονομική κρίση και τα δεινά που έχει επιφέρει στις εφημερίδες έχουν φουντώσει τη διαμάχη για το κατά πόσο μπορεί να προσφέρεται δωρεάν το κάθε είδους "περιεχόμενο" στο Ιντερνετ. Πιστεύω ότι οι καταναλωτές της ειδησεογραφίας έχουν σιγά σιγά αρχίσει να επιδεικνύουν μεγαλύτερη κατανόηση στην ιδέα ότι δεν μπορούν επ' άπειρον να προσφέρονται τζάμπα οι ειδήσεις. Είναι κάτι που τώρα το συνειδητοποιούν.

»Από την άλλη, ωστόσο, οι εταιρείες που προσφέρουν links στο περιεχόμενο των ειδησεογραφικών ιστοσελίδων έχουν αντίθετη άποψη. Για την ώρα, ολόκληρη η βιομηχανία του έντυπου τύπου παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις πρωτοβουλίες του Ρούπερτ Μέρντοχ. Κι αν προχωρήσει τελικά στα σχέδιά του, πιστεύω ότι θα αποκτήσει πολυάριθμους συνοδοιπόρους».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Media
Με λέξεις-κλειδιά
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ)
Πληροφορική και διαδίκτυο
Σχετικά θέματα: Διαδίκτυο
Τέλος στις δωρεάν ειδήσεις
«Εχει δίκιο ο Μέρντοχ σε ορισμένες περιπτώσεις»
Άλλα θέματα στην κατηγορία Media της έντυπης έκδοσης
Διαδίκτυο
Τέλος στις δωρεάν ειδήσεις
«Καλοδεχούμενο ό,τι αυξάνει τα έσοδα των εφημερίδων»
«Εχει δίκιο ο Μέρντοχ σε ορισμένες περιπτώσεις»
Περιοδικός Τύπος
Ρεπορτάζ απ' του Αιγαίου τα νησιά