Έντυπη Έκδοση

Η κυβέρνηση οχυρώνεται πίσω από τις συγκλίσεις εργοδοτών-ΓΣΕΕ

Αντίλογος 4 σημείων στην τρόικα

Θα μιλήσει «ρεαλιστικά» ο Στρος-Καν. Φαντασία έχουμε, καταλάβαμε
ΜΕ τέσσερα σημεία διαπραγμάτευσης, τα οποία προέκυψαν από τη σύνθεση των απόψεων συνδικάτων και εργοδοτών, η κυβέρνηση πηγαίνει να συμφωνήσει με την τρόικα το θέμα των μισθών του ιδιωτικού τομέα. Τα 4 σημεία είναι: * θα επεκτείνονται σε όλους τους εργαζομένους οι συμβάσεις * οι ειδικές επιχειρησιακές, που θα προβλέπουν μικρότερες αμοιβές, θα υπογράφονται μόνο από σωματεία * απαλείφεται το ποσοστό μείωσης μισθών 12% και * η διάρκεια της σύμβασης θα είναι ετήσια και θα επανεξετάζεται κάθε χρόνο. Το σχέδιο νόμου συζητείται την Πέμπτη. Κρίσιμες διαπραγματεύσεις ξεκινούν σήμερα στις Βρυξέλλες. Συνεχίζονται την Τρίτη στην Αθήνα με τη διαδοχική έλευση του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν και του επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων Ολι Ρεν. Την Τετάρτη «κλειδώνουν» οι οικονομικές δεσμεύσεις του Μνημονίου.

Πλήρες θέμα...

Για το ίδιο θέμα

 • Διαβουλεύσεις με την τρόικα

  • ΤΑ ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΤΙΒΑΡΟ ΣΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ Από τον Στρος στον Ολι και στο βάθος Μέρκελ
   Ευτυχώς, ακόμα κάτι ψάχνει στο βάθος και όχι στον πάτο Κρίσιμο τετραήμερο διαβουλεύσεων ξεκινά από σήμερα στις Βρυξέλλες με τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών και συνεχίζεται από αύριο στην Αθήνα με τη διαδοχική άφιξη του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν και του αρμόδιου για οικονομικά θέματα επιτρόπου Ολι Ρεν.
  • Παπανδρέου: Συμβάσεις, επιμήκυνση οι δύο στόχοι για συνεννόηση με Ν.Δ.
   Η συνεννόηση με την αξιωματική αντιπολίτευση που επιδιώκει ο πρωθυπουργός και η ανακωχή που έχει ζητήσει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ θα εξαρτηθούν εν πολλοίς και από το αποτέλεσμα που θα έχει ο μαραθώνιος των διαβουλεύσεων που αρχίζει σήμερα η κυβέρνηση με τους παράγοντες της τρόικας για την επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ και για τις επιχειρησιακές συμβάσεις.
  • ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΘΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕΙ Ο ΣΤΡΟΣ-ΚΑΝ Επιμήκυνση με κλειδιά ΔΕΚΟ και νοσοκομεία
   Κομιστής σοβαρών ανησυχιών για τις διεθνείς οικονομικές εξελίξεις στο αμέσως προσεχές διάστημα, που ενδεχομένως να επηρεάσουν αρνητικά και το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, φέρεται να είναι ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν, που φτάνει αύριο στην Αθήνα.
  • Μονοπαραταξιακό είναι πλέον το προεδρείο στη ΓΣΕΕ
   ΔΙΑΛΥΣΗ... κορυφής στη ΓΣΕΕ την ώρα του Μνημονίου, με αφορμή τις επαφές Παναγόπουλου με εργοδότες.
 • Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς

 • Νέος σχεδιασμός υπουργείου Εθνικής Άμυνας

  • ΠΕΝΤΑΕΤΕΙΣ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ Εκτός Στρατού 20.000 ένστολοι
   Θα αδειάσουν και καρέκλες ανωτάτων Περισσότεροι από 20.000 ένστολοι θα βρεθούν εκτός των τάξεων του Στρατού, σύμφωνα με τον νέο σχεδιασμό του υπουργείου Αμυνας. Ο πέλεκυς αναμένεται να πέσει κυρίως σε πενταετούς θητείας και εθελοντές μακράς κατάταξης.
 • Υπουργείο Εσωτερικών

  • Μεταβατικές λύσεις στις μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων
   Αλλαγή του συστήματος των μετατάξεων με στόχο την ευελιξία και την αξιοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων μέσα από ένα σχεδιασμό που θα περιλαμβάνει μεταβατικές λύσεις και πολλαπλές ταχύτητες ετοιμάζει το υπουργείο Εσωτερικών.
 • Υπόθεση Siemens

  • Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΑΝΕΣΥΡΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ Καίει τη μαμά-Siemens ο δίσκος της Τσακάλου
   Ο σκληρός δίσκος από τον υπολογιστή της Κ. Τσακάλου γραμματέως του Μ. Χριστοφοράκου, έδωσε στοιχεία για άμεση εμπλοκή της μητρικής εταιρείας στο σκάνδαλο Λίγες μόνον ημέρες πριν από την παράδοση του πορίσματος για το σκάνδαλο της Siemens στον πρόεδρο της Βουλής, ένας σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή φαίνεται πως δημιουργεί νέες ενδείξεις εμπλοκής της μητρικής εταιρείας στο μέγα σκάνδαλο.
  • Μαντέλης: Νόμιμα όλα τα εισοδήματά μου
   Τ. Μαντέλης Με αφορμή δημοσιεύματα ότι η επιτροπή ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης της Βουλής, η οποία εξέτασε σειρά «πόθεν έσχες» πρώην υπουργών εμπλεκομένων στο σκάνδαλο της Siemens, διαπίστωσε μεγάλες διαφορές μεταξύ των δηλωθέντων εισοδημάτων με τα αντίστοιχα ποσά των τραπεζικών τους καταθέσεων, ο Τάσος Μαντέλης με ανακοίνωσή του δηλώνει:
 • Άλλες ειδήσεις

  • Υποδοχή έντασης στον Πρόεδρο
   ΛΑΜΙΑ. Με πανό και διαμαρτυρίες υποδέχτηκαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια οικολόγοι που έκαναν λόγο για παραπλάνηση του Προέδρου σχετικά με τις μεταλλευτικές δραστηριότητες της εταιρείας ΕΛΜΙΝ στο όρος Οίτη της Φθιώτιδας.
  • Επιβάλλουν αναγνώριση όλων των μειονοτικών ενώσεων
   Σε πλήρη αμφισβήτηση τίθεται η αρχή της αμοιβαιότητας της Συνθήκης της Λωζάννης, με βάση την οποία αντιμετωπίζονται θέματα θρησκευτικών μειονοτήτων σε Ελλάδα και Τουρκία, ύστερα από απόφαση που έλαβε, η -υπό τουρκική προεδρία- Επιτροπή των Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, την περασμένη Παρασκευή στο Στρασβούργο.
  • Μαζικό «παρών» στον Γοργοπόταμο
   Για δεύτερη φορά χθες, όπως άλλωστε γίνεται κάθε χρόνο, τιμήθηκαν η Εθνική Αντίσταση και η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου.
  • Ελληνοτουρκική άσκηση
   Σε ελληνοτουρκική μετατράπηκε τελικά η ΝΑΤΟϊκή κατά τα άλλα άσκηση που πραγματοποιείται εδώ και περίπου μία εβδομάδα στην Αγία Μαρίνα Αττικής, διότι μόνον η Τουρκία έστειλε ικανό αριθμό δυνάμεων.