Έντυπη Έκδοση

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΑΝΕΣΥΡΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ

Καίει τη μαμά-Siemens ο δίσκος της Τσακάλου

Λίγες μόνον ημέρες πριν από την παράδοση του πορίσματος για το σκάνδαλο της Siemens στον πρόεδρο της Βουλής, ένας σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή φαίνεται πως δημιουργεί νέες ενδείξεις εμπλοκής της μητρικής εταιρείας στο μέγα σκάνδαλο.

Ο σκληρός δίσκος από τον υπολογιστή της Κ. Τσακάλου γραμματέως του Μ. Χριστοφοράκου, έδωσε στοιχεία για άμεση εμπλοκή της μητρικής εταιρείας στο σκάνδαλο Ο σκληρός δίσκος από τον υπολογιστή της Κ. Τσακάλου γραμματέως του Μ. Χριστοφοράκου, έδωσε στοιχεία για άμεση εμπλοκή της μητρικής εταιρείας στο σκάνδαλο Πρόκειται για το σκληρό δίσκο του υπολογιστή της πρώην γραμματέως του Μ. Χριστοφοράκου, Κατερίνας Τσακάλου, που κατασχέθηκε από τα γραφεία της Siemens στην Αθήνα τον περασμένο Ιούλιο.

Το υλικό εστάλη στη Διεύθυνση δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος και περί τα τέλη του περασμένου μήνα παραδόθηκε στο Κοινοβούλιο, στα χέρια της εξεταστικής επιτροπής που διερευνά την υπόθεση.

Πρόκειται για χιλιάδες καταχωρίσεις, ηλεκτρονικά μηνύματα, φωτογραφίες από εκδηλώσεις, καθώς και άλλα στοιχεία.

Ωστόσο και σύμφωνα με μαρτυρίες, στον ίδιο σκληρό δίσκο ήταν καλά κρυμμένες πληροφορίες που μαρτυρούσαν το ενδιαφέρον της μητρικής εταιρείας για την πρόοδο της υπόθεσης στην Ελλάδα, αλλά και στοιχεία για τις μίζες που μοιράζονταν αφειδώς σε πρόθυμους να εξυπηρετήσουν, με το αζημίωτο, πολιτικούς και κρατικούς αξιωματούχους.

Χωρίς ονόματα

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί ονόματα, οι αποκαλύψεις αυτές έχουν βαρύνουσα σημασία, σύμφωνα με μέλη της επιτροπής, καθώς αναιρούν στον πυρήνα τους τα όσα ισχυρίζονταν τα στελέχη της Siemens AEG (βλ. ταξίδι των μελών της εξεταστικής επιτροπής στο Μόναχο) περί άγνοιας της μητρικής εταιρείας για τους πακτωλούς χρημάτων από τα «μαύρα ταμεία» προς τις βαθιές τσέπες συμπατριωτών μας.

Γνώστες της υπόθεσης δηλώνουν, αντιθέτως, πως τα στοιχεία αυτά αποτελούν ακόμη μία ένδειξη ότι ευσταθούν οι κατηγορίες περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Κάτι που αν αποδειχθεί, όπως υπογραμμίζουν, είναι πιθανόν να επιφέρει τον αποκλεισμό της Siemens από διαγωνισμούς εντός της Ε.Ε. Επίσης, ενδυναμώνει τα επιχειρήματά μας για την απαίτηση αποζημιώσεων.

Τι περιέχει, λοιπόν, μεταξύ άλλων ο σκληρός δίσκος;

Κατ' αρχάς, αναλυτικά ορισμένες από τις συμβάσεις που σύναψε η γερμανική εταιρεία με το ελληνικό Δημόσιο (π.χ. ΟΤΕ) και τις αντίστοιχες μίζες που δόθηκαν. Μάλιστα για τις τελευταίες, λένε οι πληροφορίες, υπήρχε και η κωδική ονομασία (risk).

Αναλυτικό πίνακα (προφανώς μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου) με τους κατηγορουμένους, τις κατηγορίες που τους έχουν αποδοθεί, αλλά και το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η υπόθεση.

Μεγάλο αριθμό μηνυμάτων μεταξύ Γερμανών δικηγόρων, νομικών συμβούλων της Siemens AEG προς Ελληνες συναδέλφους τους για τις συνέπειες που μπορεί να έχει το σκάνδαλο στο μέλλον της εταιρείας.

Οι εξελίξεις αυτές αναμένεται να συζητηθούν σήμερα το μεσημέρι, κατά την προγραμματισμένη συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Υπόθεση Siemens
Σχετικά θέματα: Υπόθεση Siemens
Μαντέλης: Νόμιμα όλα τα εισοδήματά μου
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Διαβουλεύσεις με την τρόικα
Πρώτα τρόικα - Στρος Καν, μετά το υπουργικό, για τις συμβάσεις
Από τον Στρος στον Ολι και στο βάθος Μέρκελ
Παπανδρέου: Συμβάσεις, επιμήκυνση οι δύο στόχοι για συνεννόηση με Ν.Δ.
Επιμήκυνση με κλειδιά ΔΕΚΟ και νοσοκομεία
Μονοπαραταξιακό είναι πλέον το προεδρείο στη ΓΣΕΕ
Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς
Ο Τσίπρας αντιπρόεδρος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς
Νέος σχεδιασμός υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Τουλάχιστον 20.000 εκτός στρατεύματος
Υπουργείο Εσωτερικών
Μεταβατικές λύσεις στις μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων
Υπόθεση Siemens
Καίει τη μαμά-Siemens ο δίσκος της Τσακάλου
Μαντέλης: Νόμιμα όλα τα εισοδήματά μου
Άλλες ειδήσεις
Υποδοχή έντασης στον Πρόεδρο
Επιβάλλουν αναγνώριση όλων των μειονοτικών ενώσεων
Μαζικό «παρών» στον Γοργοπόταμο
Ελληνοτουρκική άσκηση