Έντυπη Έκδοση

Απιστίας γονίδιον...

Ισως είναι από τις έρευνες που αν όχι όλοι... αρκετοί περίμεναν... καθώς το πόρισμά της «βρίσκει» την απιστία στα γονίδιά μας.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (SUNY) ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν το γονίδιο DRD4, το οποίο επηρεάζει το επίπεδο της χημικής ουσίας ντοπαμίνης στον εγκέφαλο αυξάνοντας τις πιθανότητες «παραστρατήματος».

Εχοντας μελετήσει το γονιδιακό προφίλ 180 νέων ανδρών και γυναικών σε συνδυσμό με τις απόψεις τους για τις σχέσεις, οι Αμερικανοί ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το 1/4 του δείγματος, που είχε το γονίδιο, είχε και διπλάσιες πιθανότητες να απατήσει το σύντροφό του. «Προκύπτει ότι το σύστημα απόλαυσης-ανταμοιβής του εγκεφάλου ενεργοποιείται από την απελευθέρωση της ντοπαμίνης στους νευρώνες στις περιπτώσεις της απιστίας, όπου συνυπάρχουν το υψηλό ρίσκο και η ανάλογη ανταμοιβή», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας, Τζάστιν Γκαρσία.

Στην έρευνα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό PLoS ΟΝΕ, αναφέρεται επίσης ότι το 1/4 με το γονίδιο της απιστίας δεν... υποκύπτει μόνο μία φορά, αλλά μάλλον κατ' εξακολούθηση. Και στον πυρήνα του πορίσματος βρίσκεται η διαπίστωση: «Λόγω της επίδρασης της ντοπαμίνης στον εγκέφαλο, η προοπτική απιστίας δημιουργεί στους ανθρώπους με το DRD4 το ίδιο αίσθημα με αυτό ενός χαρτοπαίκτη που βλέπει την τύχη του να αλλάζει προς το καλύτερο ή ενός αλκοολικού που απολαμβάνει ακόμη ένα ποτό».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ιατρικές έρευνες & μελέτες
Άλλα θέματα στην κατηγορία Διεθνή της έντυπης έκδοσης
Ε.Ε.
Χρυσοί ευρωδιπλωμάτες
WikiLeaks
«Η επιβίωσή μας εξαρτάται από εσάς»
Με στίχους απαντάει στις αποκαλύψεις
Η αμερικανική διπλωματία ζει το «μαρτύριο της σταγόνας»
Ρόμπαϊ: «Κανείς δεν πιστεύει στο Αφγανιστάν»
Ακτή Ελεφαντοστού
Μία Ακτή, δύο πρόεδροι
Πλημμύρες
Τα Βαλκάνια σε κατάσταση πνιγμού
Ισραήλ
Τουρκία-Ισραήλ: η πυρκαγιά τούς έφερε πιο κοντά
Παλαιστινιακό
«Ρουκέτα» από Λούλα, η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους
Ισπανία
Ανοιχτοί αιθέρες στην Ισπανία
Ρωσία
Δορυφόροι: ρωσική αποτυχία
Άλλες ειδήσεις
Απιστίας γονίδιον...
Πιο ψηλά, πιο μακριά