Έντυπη Έκδοση

Επιστροφή στη μυθοπλασία

Να ξαναμπεί στην αγορά των σειρών μυθοπλασίας επιχειρεί η ΕΡΤ, από την επόμενη όμως τηλεοπτική σεζόν (2011-2012).

Ηδη στην ιστοσελίδα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης έχει αναρτηθεί σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος, με στόχο, όπως φαίνεται, τη δημιουργία συνολικά πέντε ελληνικών σειρών που, αν τελικά γίνει πραγματικότητα, θα τονώσει αρκετά τη συγκεκριμένη αγορά, ενώ σήμερα αναμένεται και η ανάρτηση προκήρυξης για άλλες 126 θέσεις συμβασιούχων στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της ΕΡΤ δεν πρόκειται να μπει σε μια διαδικασία με ιδιαίτερα αυξημένο κόστος παρά μόνο αν τα ποσά κυμαίνονται σε λογικά επίπεδα. Παράλληλα θα αναζητηθούν κυρίως μεταφορές στη μικρή οθόνη από έργα ελληνικής ή ξένης λογοτεχνίας. Οπως λέγεται, το επόμενο χρονικό διάστημα θα επιχειρηθούν και επαφές με γνωστούς σκηνοθέτες και σεναριογράφους με στόχο να εξασφαλιστούν πιθανές συνεργασίες, με δεδομένο όμως να μην υπάρξουν υπέρογκα κόστη στη δημιουργία των σειρών.

Στην εκδήλωση ενδιαφέροντος φαίνεται ότι η διοίκηση της ΕΡΤ αναζητεί για την επόμενη τηλεοπτική σεζόν συνολικά πέντε σίριαλ. Πρόκειται για τρεις δραματικές σειρές που θα αποτελούνται από οκτώ έως και 26 επεισόδια 45λεπτής διάρκειας το καθένα. Ο σχεδιασμός της ΕΡΤ είναι το ένα εξ αυτών να αρχίσει να μεταδίδεται τον Οκτώβριο του 2011, άλλο ένα τον Ιανουάριο του 2012 και το τρίτο τον Οκτώβριο του 2012, ουσιαστικά δηλαδή τη μεθεπόμενη τηλεοπτική σεζόν (2012-2013). Η δημόσια τηλεόραση βάζει πλώρη και για δύο κωμικές σειρές, που θα αποτελούνται από οκτώ έως και 20 επεισόδια επίσης 45λεπτης διάρκειας το καθένα. Σύμφωνα με το σχεδιασμό το ένα κωμικό σίριαλ θα ενταχθεί στο τηλεοπτικό πρόγραμμα της επόμενης σεζόν (δηλαδή τον Οκτώβριο του 2011) και το άλλο τον Ιανουάριο του 2012.

Σύμφωνα με την πρόσκληση ενδιαφέροντος, οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί και δημιουργοί θα πρέπει να υποβάλουν τις προτάσεις τους για σειρές μυθοπλασίας μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου 2011 και η γενική διεύθυνση τηλεόρασης της ΕΡΤ θα απαντήσει σε όλους μέσα σε ένα δίμηνο μετά από την παραπάνω ημερομηνία λήξης της προθεσμίας. Κάτι που σημαίνει ότι μέχρι τα τέλη Μαρτίου - αρχές Απριλίου η διοίκηση της ΕΡΤ θα έχει αποφασίσει ποιες σειρές θα μπουν σε στάδιο παραγωγής για την επόμενη και τη μεθεπόμενη τηλεοπτική σεζόν. Μέσα στο Μάρτιο αναμένεται η ΕΡΤ να προχωρήσει και σε σχετική εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη δημιουργία άλλων προγραμμάτων (εκπομπές, ντοκιμαντέρ κ.ά.), επίσης για την επόμενη τηλεοπτική σεζόν, που θα είναι και η πρώτη πλήρης της νέας διοίκησης, καθώς αυτή τη σεζόν αντιμετωπίζονται ακόμα προβλήματα με παραγωγές που για διάφορους λόγους άργησαν ή δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα, με την πρόσληψη των συμβασιούχων που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί κ.ά. Σήμερα πάντως αναμένεται να αναρτηθεί και νέα προκήρυξη πρόσληψης συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, οι οποίοι θα καλύψουν συνολικά 126 θέσεις.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Τηλεόραση
Σχετικά θέματα: Τηλεόραση
Οι μισθοί, οι συμβάσεις η κρίση και ο Σιόπα
«Υπόθεση Γρηγορόπουλου»
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Εικαστικά
Η τρομοκρατία της κατανάλωσης - Η κατανάλωση της καταστολής
Κινηματογράφος
Ηρθε η ώρα των ανεξάρτητων
Μουσική
Και ο Σαββόπουλος έπλασε τον κόσμο
Μια ευχάριστη έκπληξη από τη Λυρική
Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
Με πρωταγωνιστές τους εργάτες
Τηλεόραση
Επιστροφή στη μυθοπλασία
Οι μισθοί, οι συμβάσεις η κρίση και ο Σιόπα
«Υπόθεση Γρηγορόπουλου»