Έντυπη Έκδοση

Οι μισθοί, οι συμβάσεις η κρίση και ο Σιόπα

Η οικονομική κρίση, το Μνημόνιο, το «μαχαίρι» σε μισθούς και συντάξεις είναι το επίκεντρο των συζητήσεων σε τρεις εκπομπές από ισάριθμες διαφορετικές σκοπιές.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου στο αποψινό «Πρόσωπο με πρόσωπο» (Alter, 21.30) επιχειρεί μια διαφορετική προσέγγιση στα όσα βιώνει η ελληνική κοινωνία τους τελευταίους μήνες. Με τους Μίμη Ανδρουλάκη, Γιάννη Κακουλίδη, Σταμάτη Φασουλή, Γιάννη Πανούση, Μιχάλη Ρέππα, Χρήστο Χωμενίδη και Γιώργο Δελαστίκ αναζητεί απαντήσεις -σχετικά με τις αιτίες που μας οδήγησαν στην οικονομική κρίση-, μακριά από τα γνωστά κλισέ και τα μισόλογα των πολιτικών. Στην εκπομπή παρεμβαίνουν ο γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών και καθηγητής στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννης Στουρνάρας αλλά και νέοι που μιλούν για τη σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν στην εγχώρια αγορά εργασίας.

Στους «Νέους Φακέλους» (Σκάι, 23.00) ο άμισθος σύμβουλος του Ελληνα πρωθυπουργού για θέματα οικονομίας (οικονομολόγος και τραπεζίτης που διετέλεσε και υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας) Τομάζο Πάντοα Σιόπα μιλά για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και δίνει τις δικές του αναλύσεις και προβλέψεις. Στην ίδια εκπομπή ο Αλέξης Παπαχελάς συζητά με τον Γιάννη Παπαθανασίου, τον τελευταίο υπουργό Οικονομικών πριν από την έλευση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα.

Ο Γιάννης Πρετεντέρης πάλι στην αποψινή «Ανατροπή» (ΜΕΓΚΑ, 24.00) συζητά για το πώς διαμορφώνεται η νέα κατάσταση στη χώρα με το «μαχαίρι» σε μισθούς και συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα και τη σύγκρουση εργαζομένων και εργοδοτών. Στην εκπομπή μιλούν οι Κώστας Σκανδαλίδης (υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης), Νότης Μηταράκης (αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της Ν.Δ.), Γιάννης Δημαράς (ανεξάρτητος βουλευτής) και ο πρόεδρος του «Φόρουμ για την Ελλάδα» Ανδρέας Ανδριανόπουλος. Παρεμβαίνουν επίσης οι Γιάννης Παναγόπουλος (πρόεδρος ΓΣΕΕ) και Βασίλης Κορκίδης (πρόεδρος ΕΣΕΕ).

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Τηλεόραση
Σχετικά θέματα: Τηλεόραση
Επιστροφή στη μυθοπλασία
«Υπόθεση Γρηγορόπουλου»
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Εικαστικά
Η τρομοκρατία της κατανάλωσης - Η κατανάλωση της καταστολής
Κινηματογράφος
Ηρθε η ώρα των ανεξάρτητων
Μουσική
Και ο Σαββόπουλος έπλασε τον κόσμο
Μια ευχάριστη έκπληξη από τη Λυρική
Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
Με πρωταγωνιστές τους εργάτες
Τηλεόραση
Επιστροφή στη μυθοπλασία
Οι μισθοί, οι συμβάσεις η κρίση και ο Σιόπα
«Υπόθεση Γρηγορόπουλου»