Έντυπη Έκδοση

Πλημμύρα προβλημάτων

Εκκενώνεται σταδιακά από χθες το χωριό Μουζακαίοι των Ιωαννίνων, όπου σημειώνονται συνεχώς κατολισθήσεις και καθιζήσεις. Προβλήματα από τις συνεχείς βροχοπτώσεις σημειώθηκαν σε όλη την Ηπειρο και τη Θεσσαλία, ενώ η Ηλεία δοκιμάστηκε και πάλι από τυφώνα.

Περιουσίες καταστράφηκαν σε πολλά χωριά των Ιωαννίνων Περιουσίες καταστράφηκαν σε πολλά χωριά των Ιωαννίνων Η εκκένωση των Μουζακαίων, στα ορεινά των Ιωαννίνων, αποφασίστηκε καθώς από τις συνεχείς κατολισθήσεις περιμετρικά και μέσα στο χωριό υπάρχει τεράστιος κίνδυνος ο μοναδικός δρόμος, που οδηγεί στα τελευταία 25 σπίτια, να κατρακυλήσει και οι κάτοικοι να εγκλωβιστούν.

Καθιζήσεις σημειώθηκαν και σε σπίτια των χωριών Δρακότρυπα, Οξυά, Ανθοχώρι και Βατσουνιά.

Σοβαρά προβλήματα εντοπίζονται στα οδικά δίκτυα Πωγωνίου, Λάκκας Αώου, Λάκκας Σουλίου, Τζουμέρκων (εκεί καταστράφηκε η γέφυρα Γκόγκου) και στα χωριά Κληματικά-Βαγενίτι-Σπήλαιο-Κοκκινόχωμα. Σε κατάσταση επιφυλακής παραμένουν οι υπηρεσίες για τα κατολισθητικά φαινόμενα σε Δαφνούλα, Ανήλιο και Μέτσοβο.

Το απόγευμα του Σαββάτου και όλη την ημέρα χθες, η κίνηση των επιβατικών οχημάτων στο 91ο χιλ. της Εθν. οδού Ιωαννίνων - Κοζάνης διεξαγόταν μέσω της παλιάς γέφυρας, διότι η νέα γέφυρα υπέστη ζημιές από το μεγάλο όγκο νερού του Γοργοπόταμου. Την εκτροπή αποφάσισε η διεύθυνση Ελέγχου Συντήρησης Εργων της Περιφέρειας Ηπείρου, διότι στη νέα γέφυρα διαπιστώθηκε υποσκαφή σε μεταβατικό επίχωμα.

Το Σάββατο το πρωί υποχώρησε μέρος της ιδιωτικής γέφυρας στο εργοτάξιο του ΙΚΕΑ, στα Ιωάννινα, την ώρα που πάνω σε αυτό δούλευαν εργάτες. Η υποχώρηση ήταν αργή και οι εργάτες έφυγαν έγκαιρα.

* Στην Αρτα, πτώση δέντρου εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας «φράκαρε» την κυκλοφορία στην είσοδο της πόλης, εντείνοντας τα προβλήματα της περασμένης εβδομάδας, που προκάλεσαν ζημιές σε δενδρο-καλλιέργειες (ελιές, πορτοκάλια, μανταρίνια), αραβόσιτο και ζωικό κεφάλαιο.

* Στη Θεσπρωτία από την υπερχείλιση του Αχέροντα πλημμύρισαν τα χωριά Γλυκή, Ποταμιά, Παραμυθιά και Γαρδίκι. Προβλήματα σημειώθηκαν στον κάμπο των Φιλιατών, από την υπερχείλιση του Καλαμά.

* Στα Τρίκαλα ισχυροί άνεμοι σε συνδυασμό με τις έντονες βροχοπτώσεις γκρέμισαν μαντρότοιχο, τμήμα του πρώην στρατοπέδου Παπαστάθη (παραχωρήθηκε στο δήμο ως χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων). Δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα καταπλακώθηκαν και άλλα δύο υπέστησαν ζημιές.

* Στην Ηλεία, τυφώνας παρέσυρε στέγες σπιτιών, κατέστρεψε καλλιέργειες και θερμοκήπια. Οι άνεμοι προκάλεσαν προβλήματα και στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Φυσικές καταστροφές & ακραία καιρικά φαινόμενα
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Μετέωρη η σύνδεση με τρομοκρατική ενέργεια
«Χάλασε» η συνδεσμολογία της ΕΛ.ΑΣ.
Ηπειρος - Θεσσαλία - Ηλεία
Πλημμύρα προβλημάτων
Τακτοποίηση (;) ημιυπαίθριων
Το ΣτΕ «γκρεμίζει» τους ημιυπαίθριους
Ξεκινούν απεργία πείνας
Κι άλλος νεκρός στο κελί
Κακοποίηση βρέφους
Κακοποίησαν το μωρό τους μέχρι θανάτου
Εκπαίδευση
Αναγνώριση, 28 χρόνια μετά, επαγγελματικών δικαιωμάτων
ΑμεΑ
Κλείνουν το «Στέκι» 60 παιδιών με αναπηρία
Εκδηλώσεις για την επέτειο της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου
Αθήνα, απαγορευμένη πόλη
Υγεία
Γκρίζες ζώνες στο σχέδιο συγχώνευσης
Αμεσο μπάι-πας χρειάζεται το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης
Άλλες ειδήσεις
Ενοπλο σώμα ασφαλείας Λιμενικό - Ακτοφυλακή
Αναβλήθηκε η δίκη για την πύρινη τραγωδία στην Αρεόπολη
Συνελήφθη δόκτωρ για παιδική πορνογραφία
Πυροβόλησε αλλοδαπό
ΟΚΑΝΑ στην αναμονή
Υγιεινή διατροφή από κούνια
Καθαροί πολίτες