Έντυπη Έκδοση

ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 1 ΕΒΔΟΜΑΔΑ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ * ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΟΥΣΕΛΑ ΜΕ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ

Τους ξαμόλησε να μαζέψουν 6 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο

Πιέσεις σε εφόρους για να βρεθούν έσοδα 6 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο αναμένεται να ασκήσει σήμερα το υπουργείο Οικονομικών. Οι προϊστάμενοι όλων των εφοριών «μαζεύονται» σε σύσκεψη υπό τον Δ. Κουσελά, με στόχο να επιταχυνθούν οι εισπράξεις από ληξιπρόθεσμες οφειλές, από την περαίωση, αλλά και οι έλεγχοι.

Οι έφοροι αναμένεται να ζητήσουν ενημέρωση για τις εφορίες που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν, ενώ αναμένεται να τους ζητηθεί να ξεκινήσουν την επιλογή του προσωπικού που θα μετατεθεί στα ελεγκτικά κέντρα.

Οι αποφάσεις θα περιλαμβάνονται στο φορονομοσχέδιο, του οποίου η ανακοίνωση εκτιμάται ότι θα αναβληθεί για ακόμη μία εβδομάδα, με αφορμή την κάθοδο των εκπροσώπων της Κομισιόν και του ΔΝΤ στην Αθήνα.

Και ξήλωμα προϊσταμένων

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο αναμένεται να ασκήσει πιέσεις σε εφορίες με χαμηλά αποτελέσματα είτε σε ελέγχους είτε σε εισπράξεις ΦΠΑ, λέγοντας ότι αναμένεται να οδηγήσουν ακόμη και σε «ξήλωμα» προϊσταμένων.

Τον ίδιο στόχο θα έχει και η προαναγγελία των αλλαγών που φέρνει ο νέος νόμος, επιβάλλοντας σκληρές ποινές σε επίορκους υπαλλήλους, αλλά και «μπόνους» σε όσους έχουν καλές επιδόσεις.

Αναφερόμενος στις συγχωνεύσεις των εφοριών, ο υφυπουργός αναμένεται να τους ζητήσει να εξετάσουν το προσωπικό που θέλουν να κρατήσουν και τους υπαλλήλους που θα μετατεθούν σε ελεγκτικές υπηρεσίες. Με το νέο νόμο οι εφορίες θα είναι μικρές και ευέλικτες σε σχήμα, με κύριο στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Αναμένεται να ασκηθούν πιέσεις στις εφορίες για την επιτάχυνση της είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών όσων δεν ανταποκρίθηκαν στις 2 ρυθμίσεις που έγιναν μέσα στο 2010 (φθάνουν στα 32 δισ. ευρώ).

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων συνεχίζει διασταυρώσεις οφειλετών με μεγάλο εισόδημα ή ακριβά ακίνητα, αλλά το ζήτημα είναι τα ποσά να εισπραχθούν από τις εφορίες.

Επίσης, θα ζητηθεί να προωθηθούν άμεσα οι υποθέσεις που εκκρεμούν στα νομικά τμήματα των εφοριών, να επισπεύσουν τυχόν υποθέσεις δηλώσεων εισοδήματος (ακόμη και παλαιών ετών) που δεν έχουν εκκαθαριστεί, αλλά και να αυξηθούν οι κανονικοί έλεγχοι οι οποίοι πρέπει να κλείνουν άμεσα. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Εφορία και φορολογική πολιτική
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
Ε.Ε.
Credit Suisse: Αδύνατη η σταθεροποίηση του χρέους με αυτά τα επιτόκια
Αντι-ευρω-παϊκό κόμμα, η φοβία Σόιμπλε
Διοικητής ΤτΕ
Πλάτη Προβόπουλου στο «Μνημόνιο - ευκαιρία»
Μενού ιδιωτικοποιήσεων
Δεν χόρτασαν με τα φιλέτα Παμπούκη
Αγροτική πολιτική
Ηπειρώτες αγρότες, στ' άρματα για τη «Δωδώνη»
Ενεργειακή Αιγαίου
Αρχισε η γεώτρηση στον Πρίνο για αύξηση δυναμικότητας 50%
Υπογραφή ΣΣΕ
Ελάτε να υπογράψουμε, λένε οι άλλοι ακτοπλόοι
Φορολογία
Τους ξαμόλησε να μαζέψουν 6 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο
Άλλες ειδήσεις
Αγρότες εισέπραξαν 18 εκατ. ευρώ με εικονικά τιμολόγια
Auto Show με τρία νέα μοντέλα