Έντυπη Έκδοση

Πιο ψηλά, πιο μακριά

Ελεύθερος στον αέρα με ορθάνοιχτα πανιά. Η καταγωγή του, ταπεινή ή βασιλική, δεν αγγίζει την ομορφιά της κίνησης που «κλειδώνει» το βλέμμα. Δεν μειώνει τον ενδόμυχο πόθο τού «θα 'θελα να 'μουν...». Ελεύθερος κι ατρόμητος, χαρούμενος, ατίθασος κι απρόβλεπτος συνάμα.

Με το φόβο και το θαυμασμό τους να ζω, σαν την εκδίκηση του Καλού, που τρόμο προκαλεί σε κόλακες, δειλούς κι υποταγμένους. Που ξεβολεύει άρχοντες και στοιχισμένους. Που σβήνει διαχωριστικές, που ξεκρεμάει ταμπέλες και τη στιγμή αιωνιότητα συμπαντικά βαφτίζει.Η ζέστη, αφύσικη τέτοια εποχή στον Λίβανο, η αποπνικτική ατμόσφαιρα και ο υδράργυρος που φλερτάρει με τους 30oC, έσπρωξαν τον πιτσιρικά. Με τη γύμνια της αλήθειας του σαλτάρει από το βράχο στα κρύα νερά του ποταμού Λιτάνι, που περνάει έξω από το χωριό Ντέιρ Ζανόν, στην κοιλάδα Μπεκαά.

Το ίδιο και ο χρυσαετός. Απογειώνεται από το χέρι του εκπαιδευτή του, στο φαράγγι Τσένγκλεσι του Καζακστάν. Ο ετήσιος διαγωνισμός κυνηγιού με χρυσαετούς ξεκίνησε και οι «βασιλιάδες» θα αναμετρηθούν στου ουρανού την πίστα. Επαθλο, μια άγρια κραυγή· και κόκκινο χαλί, οι παλμοί της καρδιάς που σπάνε τα κοντέρ της λογικής. Πιο ψηλά, πιο μακριά από ποτέ, γιατί ποτέ άλλοτε δεν ρίζωναν τόσο εύκολα οι αλυσίδες (φωτ. Reuters)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Λίβανος
Καζακστάν
Άλλα θέματα στην κατηγορία Διεθνή της έντυπης έκδοσης
Ε.Ε.
Χρυσοί ευρωδιπλωμάτες
WikiLeaks
«Η επιβίωσή μας εξαρτάται από εσάς»
Με στίχους απαντάει στις αποκαλύψεις
Η αμερικανική διπλωματία ζει το «μαρτύριο της σταγόνας»
Ρόμπαϊ: «Κανείς δεν πιστεύει στο Αφγανιστάν»
Ακτή Ελεφαντοστού
Μία Ακτή, δύο πρόεδροι
Πλημμύρες
Τα Βαλκάνια σε κατάσταση πνιγμού
Ισραήλ
Τουρκία-Ισραήλ: η πυρκαγιά τούς έφερε πιο κοντά
Παλαιστινιακό
«Ρουκέτα» από Λούλα, η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους
Ισπανία
Ανοιχτοί αιθέρες στην Ισπανία
Ρωσία
Δορυφόροι: ρωσική αποτυχία
Άλλες ειδήσεις
Απιστίας γονίδιον...
Πιο ψηλά, πιο μακριά