Έντυπη Έκδοση

ΣΤΟΙΧΕΙΑ-ΣΟΚ από τον επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα «βρόμικου» χρήματος

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ λήστευαν 5 τράπεζες

«Εγκληματίες με μάστερ και ντοκτορά» ** «Διοικητής είχε 150 offshore!» ** Πώς «πέταξαν» εκατομμύρια από Proton, FBB, Τ.Τ., Τράπεζα Χαλκίδας και Τράπεζα Πελοποννήσου

Τα κόλπα της μαφίας είχαν ξεσηκώσει ευυπόληπτοι τραπεζίτες μας, μετατρέποντας τραπεζικά ιδρύματα στη χώρα μας σε κέντρα απόλυτης αδιαφάνειας και διαφθοράς. Τα στοιχεία που παρέθεσε ο επικεφαλής της αρχής για το ξέπλυμα του «βρόμικου» χρήματος Παναγιώτης Νικολούδης άφησαν εμβρόντητους τους βουλευτές της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Πλήρες θέμα...

 • Διαφθορά

  • Οι πρώην «υπεράνω υποψίας»
   Τρία από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα, που έφεραν πρώην προέδρους τραπεζικών ιδρυμάτων αλλά και σημαντικούς επιχειρηματίες αντιμέτωπους με κακουργηματικές πράξεις, βρίσκονται αυτή την περίοδο στα χέρια της ελληνικής Δικαιοσύνης.
 • Αποζημιώσεις

  • ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Παρέμβαση Παπούλια για τις επανορθώσεις-σιωπή από Γκάουκ
   «Η Ελλάδα δεν παραιτήθηκε ποτέ των διεκδικήσεών της έναντι της Γερμανίας και απαιτείται η επίλυση του προβλήματος με την ταχύτερη δυνατή έναρξη συνομιλιών», δήλωσε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Γερμανίας, Γιόαχιμ Γκάουκ, θέτοντας κατ' αυτόν τον τρόπο ευθέως και ανοιχτά στη γερμανική πλευρά το ζήτημα της καταβολής των γερμανικών επανορθώσεων στην Ελλάδα. Ο Γερμανός αξιωματούχος αναφέρθηκε από την πλευρά του στη διαχρονική στήριξη που έχει προσφέρει κατά το παρελθόν και εξακολουθεί να προσφέρει η Γερμανία στην Ελλάδα, αποφεύγοντας ωστόσο να απαντήσει στον κ. Παπούλια.
  • Δεν πήγε στην Καισαριανή...
   Μια κυβέρνηση της Αριστεράς θα απαιτήσει τις επανορθώσεις είπαν στον Γιόαχιμ Γκάουκ ο Αλέξης Τσίπρας και ο Μανώλης Γλέζος Δύο θέματα, αυτό της ανθρωπιστικής κρίσης που προκύπτει από τη λιτότητα καθώς και το ιστορικό, ηθικό και υλικό χρέος των Γερμανών απέναντι στην Ελλάδα, απασχόλησαν τη συνάντηση του Γερμανού προέδρου Γιόαχιμ Γκάουκ με τον Αλέξη Τσίπρα που συνοδευόταν από τον Μανώλη Γλέζο και τη Νάντια Βαλαβάνη.
 • Ομιλίες

  • Αφήγηση σε στιλ πάστορα
   Ενώπιον ενός κοινού που σηκώθηκε όρθιο χειροκροτώντας τον στην είσοδό του, ο πρόεδρος της Γερμανίας, Γιόαχιμ Γκάουκ, μίλησε στο Μουσείο της Ακρόπολης σε εκδήλωση της γερμανικής πρεσβείας και του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) με θέμα «Ευρώπη: Η κοινή μας κληρονομιά και το μέλλον μας».
 • Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

  • Στην Ευρωβουλή το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων
   Ζητώντας απάντηση στο αν «είναι δυνατή η ασφάλεια δικαίου στην Ε.Ε.» και αν «συμβάσεις με φυσικά πρόσωπα είναι δυνατόν να τροποποιηθούν αναδρομικά και εν μια νυκτί», ο Γερμανός μικροομολογιούχος ΟΚΗΚ έφερε στην Ευρωβουλή το θέμα του «κουρέματος» των ελληνικών ομολόγων, που ζημίωσε ιδιαίτερα τους μικροεπενδυτές.
 • Τράπεζες & χρηματοπιστωτικό σύστημα

  • ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΤΡΟΪΚΑ Είπαν και δύο «όχι» για τα μάτια του κόσμου
   Τις «κόκκινες γραμμές» θυμήθηκε η κυβέρνηση, διαμηνύοντας στους δανειστές ότι δεν πρόκειται να νομοθετήσει για τις ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και να αποδεχτεί νέες απολύσεις στο Δημόσιο το 2015, ώστε να κατευνάσει τις αντιδράσεις των βουλευτών. Ανοιχτό παραμένει το θέμα των τραπεζών.
 • ΜΚΟ

  • ΤΡΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΕΙ Ο ΣΤ. ΣΥΡΜΟΓΛΟΥ Αγνοούνται 13,5 εκατομμύρια
   Ο Στ. Συρμόγλου ισχυρίζεται ότι ενημέρωνε, αλλά κανένας δεν αντέδρασε Θέμα για πολιτικές ευθύνες αλλά και για... εισαγγελέα ανοίγει ο κ. Στέλιος Συρμόγλου με την περίφημη (μη)ΜΚΟ «Εργο Πολιτών». Προσπαθώντας να «μπαλώσει» τρύπα μισού εκατομμυρίου ευρώ, αποκαλύπτει ότι από έγγραφα εμφανίζεται να αγνοείται συνλικό ποσό...14 εκατομμυρίων ευρώ.
 • Βουλή

  • Νέα... αριθμητική δημοκρατία
   Εξερράγη ο Β. Κεγκέρογλου κατά του Χρήστου Μαρκογιαννάκη Αν κανείς στοιχηματίζει ότι τα έχει δει όλα σ' αυτή τη Βουλή, σίγουρα θα χάσει τα λεφτά του. Χθες βράδυ λίγο πριν από τα μεσάνυχτα το Κοινοβούλιο ψήφισε άρθρο νομοσχεδίου χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη πλειοψηφία, καθώς «ναι» είπε μόνο η Ν.Δ., ενώ το ΠΑΣΟΚ συντάχθηκε με την αντιπολίτευση και καταψήφισε.
  • Απο-ρύθμιση του «πόθεν έσχες» των πολιτικών
   Το διαφαινόμενο αδιέξοδο ως προς τον αναδρομικό έλεγχο των «πόθεν έσχες» των πολιτικών οι οποίοι είχαν διατελέσει από το 1974 πρωθυπουργοί, αρχηγοί κομμάτων, υπουργοί και υφυπουργοί προκάλεσε αναταραχή στη Βουλή, με την κυβέρνηση να αποδέχεται και στη συνέχεια να απορρίπτει τροπολογία που στόχευε, κατά τους συντάκτες της, στην επίλυση των προβλημάτων, που είχαν εντοπιστεί.
 • ΠΑΣΟΚ

  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗ ΠΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΚΡΑΤΑΙΟ ΚΟΜΜΑ «Το ΠΑΣΟΚ πέθανε...»
   Προβληματισμό στη Χαριλάου Τρικούπη προκάλεσε η δημοσκόπηση της ALCO και το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ κινείται δύο μονάδες κάτω από το πρωτοεμφανιζόμενο Ποτάμι, λίγο πριν από τη Συνδιάσκεψη του Σαββατοκύριακου, στην οποία ποντάρει για να βελτιώσει την εικόνα του και να επαναφέρει στο προσκήνιο την υπόθεση της ελληνικής ΕΛΙΑΣ.
 • ΔΗΜΑΡ

  • Επαφές Κουβέλη με την ομάδα των Ευρωσοσιαλιστών
   Μαριλένα Κοππά, Μάρτιν Σουλτς, Φώτης Κουβέλης, χθες στις Βρυξέλλες Στην ανάγκη αναπροσανατολισμού της ευρωπαϊκής πολιτικής που αφορά το Νότο και την Ελλάδα και για το μείζον ζήτημα της κοινωνικής συνοχής αναφέρθηκαν οι Μάρτιν Σουλτς και Φώτης Κουβέλης κατά την ημίωρη κατ' ιδίαν συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες.
 • Βιβλίο

  • Σίριαλ δηλώσεων για το βιβλίο Κουφοντίνα
   Συνεχίστηκαν και χθες οι αντιδράσεις για βιβλίο του Δ. Κουφοντίνα «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη», με τη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ να ξιφουλκούν με αφορμή τον πρόλογο, που συνέγραψε ο Ν. Γιαννόπουλος.