Έντυπη Έκδοση

Ο Δήμος Αθηναίων συμπαραστάθηκε στον «Συμπαραστάτη του Δημότη»

Την πλειονότητα των υποδείξεων του «Συμπαραστάτη του Δημότη» και της Επιχείρησης αποδέχθηκε ο Δήμος Αθηναίων κατά τη χρονιά που πέρασε προχωρώντας σε διορθωτικές παρεμβάσεις υπέρ των πολιτών.

Αυτό τόνισε κατά την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης του φορέα στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης υπογραμμίζοντας ότι «το γεγονός ότι ο δήμος αποδέχθηκε το 72% των προτάσεων του Συμπαραστάτη αποδεικνύει εμπράκτως το σεβασμό που δείχνουμε στο θεσμό και την ανεξάρτητη λειτουργία του. Είμαστε ένας από τους 19 δήμους, μεταξύ 270, που τον έχουν υιοθετήσει».

Κατά το 2013 ο Συμπαραστάτης δέχθηκε 308 καταγγελίες, για τις 228 των οποίων έγινε διαμεσολάβηση προς τις υπηρεσίες του δήμου. Οι βάσιμες υποθέσεις έχουν σε ποσοστό 71,05% επιλυθεί ήδη υπέρ των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Υπέρμαχος του θεσμού και η «Ανοιχτή Πόλη» (ΣΥΡΙΖΑ) καταγράφει στα θετικά του τη διαφάνεια με την οποία λειτούργησε, δηλαδή την ανάρτηση στη σχετική ιστοσελίδα των δημοσιοποιήσιμων στοιχείων καθώς και την επικοινωνία με τα κοινωνικά δίκτυα. Προχωρώντας σε προτάσεις για την ενδυνάμωση του θεσμού, πρότεινε να ληφθούν περαιτέρω μέτρα για τη γνωστοποίηση της ύπαρξής του, να εξεταστεί άμεσα η θεσμική συμμετοχή του Συμπαραστάτη στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και να προχωρήσει η δημόσια ανάρτηση όλων των αιτημάτων που υποβάλλονται γραπτά, διαδικτυακά ή τηλεφωνικά ώστε να βελτιωθεί η ανταπόκριση των υπηρεσιών του δήμου.

«Η ετήσια έκθεση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης Δήμου Αθηναίων δικαίωσε την επιμονή της "Ανοιχτής Πόλης" στο να λειτουργήσει ο θεσμός, παρά την αδιαφορία που είχαν επιδείξει τόσο η δημοτική πλειοψηφία όσο και οι περισσότερες παρατάξεις» τονίζεται σε χθεσινή ανακοίνωση του συνδυασμού. «Για την πολύ καλή λειτουργία του θεσμού έχει σημασία φυσικά και το πρόσωπο που εξελέγη στη θέση του Συμπαραστάτη. Ο κ. Σωτηρόπουλος υπηρέτησε το θεσμό με βαθιά επιστημονική γνώση αλλά και μεγάλη αφοσίωση, συμβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο στην ανάδειξή του».

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δήμος Αθηναίων
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Σχετικά θέματα: Τοπική Αυτοδιοίκηση
Σε δεύτερο βαθμό η δίκη για τις φωτιές στην Ηλεία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
ΔΗΜΑΡ
«Χωρίς πλάνο η αγροτική οικονομίας»
Σωφρονιστικό σύστημα
Δεν ιδρώνει το αυτί τους για το νοσοκομείο-γκέτο
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Σε δεύτερο βαθμό η δίκη για τις φωτιές στην Ηλεία
Ο Δήμος Αθηναίων συμπαραστάθηκε στον «Συμπαραστάτη του Δημότη»
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Ο d.j. σκότωσε για ένα τραγούδι
Ανάποδες κλομπιές και χημικά, ελέω Γκάουκ
Πιάστηκε κι άλλος από τους δραπέτες των Τρικάλων
Του έραψαν κοστούμι 4.014.028 ευρώ
Κοινωνικά θέματα
Ουρές ανασφάλιστων στο Κοινωνικό Ιατρείο
ΣτΕ
ΣτΕ: Ναι στην εξόρυξη στις Σκουριές
Κακοποίηση
Τρία στα δέκα Ελληνόπουλα θύματα ή θύτες μπούλινγκ
Μετανάστες
Νέα καταδίωξη και πυρά κατά μεταναστών
ΣΕΕΔΔ
156 οι δημοτικοί αστυνομικοί με τα πλαστά δικαιολογητικά
Ανθρώπινα
Ανθηρή η «Μικρή Ελλάδα» στο Σοχούμι Αμπχαζίας
Βασίλισσα του δάσους