Έντυπη Έκδοση

ΤΑ ΜΑΤ ΞΥΛΟΦΟΡΤΩΣΑΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ, ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ, ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ, ΕΝΩ ΠΡΟΣΗΓΑΓΑΝ ΑΝΥΠΟΠΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥΣ

Ανάποδες κλομπιές και χημικά, ελέω Γκάουκ

Η πλέον παράπλευρη... απώλεια της χθεσινής απαγόρευσης ήταν επτά περαστικοί, που προσήχθησαν από αστυνομικούς με πολιτικά κοντά στο Πολεμικό Μουσείο, επειδή απλά... υπήρχαν. Με ανάποδα κλομπ, «ασπιδιές» και χημικά στο πρόσωπο, επειδή παράκουσαν... τις υποδείξεις, υποδέχτηκαν οι άνδρες των ΜΑΤ τα μέλη του ΠΑΜΕ, που αψήφησαν την αστυνομική απαγόρευση -ελέω Γιόαχιμ Γκάουκ- και πέρασαν από τον αστυνομικό κλοιό που είχε στηθεί στο ύψος της Παλιάς Βουλής, για να πάνε στο υπουργείο Οικονομικών.

Οι λόγοι «δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής», που οδήγησαν στην απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων, πορειών, εξαιτίας της επίσκεψης του Γερμανού προέδρου στην Αθήνα, φαίνεται πως ανάγκασαν τις αστυνομικές δυνάμεις να τραυματίσουν έξι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ -ανάμεσά τους και τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Χαράλαμπο Αγγουράκη-, να χτυπήσουν φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφους και να προσαγάγουν λίγη ώρα αργότερα πολίτες από την περιοχή του Βυζαντινού Μουσείου επειδή απλά υπήρχαν.

Η κινητοποίηση, που είχε διοργανωθεί κατά της ανεργίας από τα Συνδικάτα Οικοδόμων, Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού και Δέρματος, Μετάλλου και άλλα σωματεία, είχε κάνει λίγο νωρίτερα στάση στο υπουργείο Εργασίας, επί της οδού Σταδίου 29, προκειμένου να συναντηθούν εκπρόσωποί τους με την πολιτική του ηγεσία.

Η κινητοποίηση είχε διοργανωθεί κατά της ανεργίας από τα Συνδικάτα Οικοδόμων, Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού και Δέρματος, Μετάλλου και άλλα σωματεία Η κινητοποίηση είχε διοργανωθεί κατά της ανεργίας από τα Συνδικάτα Οικοδόμων, Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού και Δέρματος, Μετάλλου και άλλα σωματεία Η προγραμματισμένη συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς απουσίαζε η ηγεσία του υπουργείου. Ετσι, τα συνδικάτα αποφάσισαν να πάνε στο υπουργείο Οικονομικών, που ήταν στη ζώνη απαγόρευσης, προκειμένου να συναντηθούν με κάποιον από την κυβέρνηση. Αλλά τελικά ούτε αυτό έγινε, καθώς όσοι κατάφεραν να περάσουν τον αστυνομικό κλοιό που είχε στηθεί στην Παλαιά Βουλή, αναγκάστηκαν να σταματήσουν τη διαδρομή τους στο ύψος του πολυκαταστήματος «Attica», όπου οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν εκ νέου χρήση χημικών.

Η ανακοίνωση ΚΚΕ

Με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ καταδίκασε «την αυταρχική και προκλητική στάση της κυβέρνησης εναντίον της κινητοποίησης που πραγματοποίησαν σήμερα συνδικάτα, διεκδικώντας μέτρα προστασίας των ανέργων», και επισημαίνει μεταξύ άλλων πως τραυματίστηκαν δεκάδες διαδηλωτές, ανάμεσα στους οποίους και ο ευρωβουλευτής του κόμματος.

«Περιποιήθηκαν» και τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Χαράλαμπο Αγγουράκη «Περιποιήθηκαν» και τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Χαράλαμπο Αγγουράκη Για «απρόκλητη επίθεση της Αστυνομίας σε διαδηλωτές, που οδήγησε και στον τραυματισμό του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ κ. Αγγουράκη», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, που μεταξύ άλλων τονίζει ότι «η βία και ο αυταρχισμός των αστυνομικών δυνάμεων είναι το τελευταίο όπλο μιας κυβέρνησης που καταρρέει».

Τα εργατικά συνδικάτα πάντως δεν ήταν τα μόνα που παράκουσαν τα μέτρα απαγόρευσης. Η κινητοποίηση διαμαρτυρίας που είχε διοργανωθεί για τις 12.30 το μεσημέρι, στην πλατεία Κλαυθμώνος, από την ΠΟΕ-ΟΤΑ και την ΟΛΜΕ με τη συμμετοχή σχολικών φυλάκων, εκπαιδευτικών, καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, εργαζομένων της πρώην ΕΡΤ κ.ά., φαίνεται πως... διατάραξε την κοινωνικοοικονομική ζωή του Κολωνακίου.

Οι διαδηλωτές, που θα πραγματοποιούσαν πορεία προς το υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης κι από εκεί στη Βουλή προκειμένου να καταθέσουν ψήφισμα, αφού είδαν ότι υπήρχε ο φραγμός, έστρεψαν προς Πανεπιστημίου, κι όταν και εκεί αντιμετώπισαν την ίδια κατάσταση, κινήθηκαν προς την οδό Σκουφά όπου τους περίμεναν και πάλι οι αστυνομικές δυνάμεις.

Η πλέον παράπλευρη... απώλεια της χθεσινής απαγόρευσης ήταν όμως η απλή ύπαρξη επτά περαστικών, που προσήχθησαν από αστυνομικούς με πολιτικά κοντά στο Πολεμικό Μουσείο. Οπως κατήγγειλαν αυτόπτες μάρτυρες στο enet.gr, οι προσαχθέντες ούτε συναθροίζονταν ούτε διαδήλωναν, απλά έτυχε να βρεθούν στο Βυζαντινό Μουσείο (βρίσκεται δίπλα από το Πολεμικό) επί της Βασιλίσσης Σοφίας, τη στιγμή που γινόταν μέσα σε αυτό η εκδήλωση προς τιμήν του Γερμανού προέδρου.

Ποιοι ήταν οι προσαχθέντες; Ενα νεαρό ζευγάρι που είχε ραντεβού σε εκείνο το σημείο και αρνήθηκε να φύγει, και περαστικοί που αντέδρασαν στην προσαγωγή του!

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

1 σχόλιο

1 Ο/Η λείπει ένας Βελουχιώτης, χορεύουν τα ποντίκια έγραψε: (πριν 6 έτη)
Σιγά μην τολμούσε να τα κάνει αυτά ο κάθε Αντωνάκης, πριν 80 και 90 χρόνια, όταν το "Κ"ΚΕ ήταν πραγματικό ΚΚΕ χωρίς εισαγωγικά στο Κ.

Άντε να πάγαινε για χάρη του κάθε ναζί Γκάουκ ο καλαματιανός ακροδεξιάτζας Αντωνάκης κι ο κάθε κωλόμπατσος να κάνει αυτά στο ΚΚΕ της δεκαετίας του 20 και του '30 το οποίο τότες, πάνω στα ντουζένια του και πάνω στις σταλινικές του γκάβλες, ΓΑΜΟΥΣΕ κι ΕΔΕΡΝΕ καθότι δεν είχε προλάβει να εκφυλιστεί πλήρως σε ένα γραφειο-σταλινικό παραμάγαζο στο οποίο ο "Εθνάρχης" έδωσε τη χαριστική βολή μεταπολιτευτικά νομιμοποιώντας το.
Νομίζω;;

Διότι, ποιοί κωλόμπατσοι θα τολμούσαν το '20 και το '30 να σηκώσουν χέρι σε κουκουέ που ο κουκουές θα άρπαζε το χεράκι πριν ΚΑΝ προλάβει να σηκωθεί και θα το επέστρεφε στον κωλόμπατσο περιποιημένο και σενιαρισμένο;

Είναι έτσι όπως τα λέω ή όχι, κύριε Ελεγκτά των σχολίων;

Αλλά για να είναι σήμερις το "Κ"ΚΕ ένα ξεπουλημένο μέχρι το μεδούλι κώμα, συμβιβασμένο και αισχρά θεατρινίστικο, παγαίνει να κάνει για το θεαθήναι την "επαναστατική" σουηδική του, μαζεύει τις φάπες του και μετά ..."καταδικάζει" τις αυταρχικές ενέργειες!
Άκουσον, άκουσον!! Άντε να έλεγες σε σταλινικό του '30: κάτσε πειθήνια να φας βρωμόξυλο από τους πολιτσμάνους Μανιαδάκη και μετά θα έχεις τη δυνατότης (λες κι είσαι ο Γκάντι) να ..."καταδικάσεις"!!

Όχι δηλαδής αλλά άμα λέω τίποτις παράλογο, κύριε Ελεγκτά των σχολίων, να μού το πείς.
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 1

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Συναντήσεις/Συμφωνίες/Συνομιλίες/Διαπραγματεύσεις
Σχετικά θέματα: Αστυνομικό ρεπορτάζ
Ο d.j. σκότωσε για ένα τραγούδι
Πιάστηκε κι άλλος από τους δραπέτες των Τρικάλων
Του έραψαν κοστούμι 4.014.028 ευρώ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
ΔΗΜΑΡ
«Χωρίς πλάνο η αγροτική οικονομίας»
Σωφρονιστικό σύστημα
Δεν ιδρώνει το αυτί τους για το νοσοκομείο-γκέτο
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Σε δεύτερο βαθμό η δίκη για τις φωτιές στην Ηλεία
Ο Δήμος Αθηναίων συμπαραστάθηκε στον «Συμπαραστάτη του Δημότη»
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Ο d.j. σκότωσε για ένα τραγούδι
Ανάποδες κλομπιές και χημικά, ελέω Γκάουκ
Πιάστηκε κι άλλος από τους δραπέτες των Τρικάλων
Του έραψαν κοστούμι 4.014.028 ευρώ
Κοινωνικά θέματα
Ουρές ανασφάλιστων στο Κοινωνικό Ιατρείο
ΣτΕ
ΣτΕ: Ναι στην εξόρυξη στις Σκουριές
Κακοποίηση
Τρία στα δέκα Ελληνόπουλα θύματα ή θύτες μπούλινγκ
Μετανάστες
Νέα καταδίωξη και πυρά κατά μεταναστών
ΣΕΕΔΔ
156 οι δημοτικοί αστυνομικοί με τα πλαστά δικαιολογητικά
Ανθρώπινα
Ανθηρή η «Μικρή Ελλάδα» στο Σοχούμι Αμπχαζίας
Βασίλισσα του δάσους