Έντυπη Έκδοση

Τρία στα δέκα Ελληνόπουλα θύματα ή θύτες μπούλινγκ

Λεκτική βία, εκφοβισμός με απειλές, σπρωξιές, μπουνιές, κλοτσιές ή ακόμη και με τη χρήση μαχαιριών, στην πιο ακραία μορφή. Τα τρία στα δέκα Ελληνόπουλα έχουν πέσει θύματα βίας ή έχουν ασκήσει βία, ενώ το 34,69% απαντά ότι έχει πέσει θύμα εκφοβισμού.

Τα ανησυχητικά στοιχεία προκύπτουν έπειτα από πανελλήνια έρευνα του Παρατηρητηρίου κατά της Βίας του υπουργείου Παιδείας, στην οποία συμμετείχαν 61.000 μαθητές και παρουσιάστηκε χθες, στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού.

Τα απανωτά περιστατικά βίας στα σχολεία (Bullying) με συμπεριφορές που μπορεί να περιλαμβάνουν λεκτική βία, εκφοβισμό με απειλές, σπρωξιές, μπουνιές, κλοτσιές, ή ακόμη και με τη χρήση μαχαιριών, στην πιο ακραία μορφή τους, καθώς φαίνεται συμβαίνουν πια και στα ελληνικά σχολεία και είναι ώρα εκπαιδευτικοί και γονείς να σκύψουν πιο επισταμένα στο πρόβλημα.

Οπως προέκυψε από την έρευνα, βία ασκήθηκε σε ποσοστό 33% λόγω του τόπου καταγωγής του θύματος, 19% επειδή ανήκε σε άλλη ομάδα-παρέα, 11% επειδή ανήκε σε μειονότητα, 4% λόγω του φύλου του και 33% για κανέναν από τους παραπάνω λόγους. Το 34,69% απαντά ότι έχει πέσει θύμα εκφοβισμού, ενώ το 65,11% απαντά αρνητικά. Στην ερώτηση «Εχεις ασκήσει βία;» απαντά θετικά το 34,01% και το 65,69% αρνητικά.

Ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει λάβει η Πολιτεία για τον περιορισμό του φαινομένου. Ανάμεσα σ' αυτά είναι ο ορισμός υπεύθυνου εκπαιδευτικού σε κάθε σχολική μονάδα, ώστε κάθε παιδί και κάθε γονέας να μπορεί να απευθυνθεί και να συζητήσει μαζί του οποιοδήποτε θέμα το απασχολεί.

Οπως αναφέρθηκε, έχει αναλάβει πιο ενεργό ρόλο το Παρατηρητήριο για την Πρόληψη της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού μέσω και των 13 συντονιστών δράσης που ορίστηκαν, ενώ γίνονται και επιμορφώσεις εκπαιδευτικών.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Παιδί
Σχολεία
Βία
Κακοποίηση
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
ΔΗΜΑΡ
«Χωρίς πλάνο η αγροτική οικονομίας»
Σωφρονιστικό σύστημα
Δεν ιδρώνει το αυτί τους για το νοσοκομείο-γκέτο
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Σε δεύτερο βαθμό η δίκη για τις φωτιές στην Ηλεία
Ο Δήμος Αθηναίων συμπαραστάθηκε στον «Συμπαραστάτη του Δημότη»
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Ο d.j. σκότωσε για ένα τραγούδι
Ανάποδες κλομπιές και χημικά, ελέω Γκάουκ
Πιάστηκε κι άλλος από τους δραπέτες των Τρικάλων
Του έραψαν κοστούμι 4.014.028 ευρώ
Κοινωνικά θέματα
Ουρές ανασφάλιστων στο Κοινωνικό Ιατρείο
ΣτΕ
ΣτΕ: Ναι στην εξόρυξη στις Σκουριές
Κακοποίηση
Τρία στα δέκα Ελληνόπουλα θύματα ή θύτες μπούλινγκ
Μετανάστες
Νέα καταδίωξη και πυρά κατά μεταναστών
ΣΕΕΔΔ
156 οι δημοτικοί αστυνομικοί με τα πλαστά δικαιολογητικά
Ανθρώπινα
Ανθηρή η «Μικρή Ελλάδα» στο Σοχούμι Αμπχαζίας
Βασίλισσα του δάσους