Έντυπη Έκδοση

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΕΙ 4 ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

Προκαταρκτική εξπρές για τα υποβρύχια

Απόφαση για την απευθείας σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για το σκάνδαλο των υποβρυχίων ενδέχεται να λάβει, όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση. Κοινοβουλευτικές πηγές ανέφεραν χθες ότι οι όποιοι σχεδιασμοί θα γίνουν άμεσα και αν τα στοιχεία της δικογραφίας είναι επαρκή, τότε θα παρακαμφθεί η εξεταστική επιτροπή (ο Κανονισμός της Βουλής το επιτρέπει) και θα συσταθεί προκαταρκτική επιτροπή.

Τις διαφαινόμενες προθέσεις της κυβέρνησης διατύπωσε άλλωστε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στην Ολομέλεια του σώματος, όταν προκλήθηκε από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ.

Και Siemens

Ο Χρ. Πρωτόπαπας απαντώντας στον Γ. Καρατζαφέρη, αλλά και μιλώντας αργότερα σε δημοσιογράφους, περιέγραψε τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για απευθείας σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για τα υποβρύχια.

Αποκάλυψε επίσης ότι οι ίδιοι χειρισμοί πρόκειται να γίνουν και για την υπόθεση της Siemens καθώς, όπως υποστήριξε, το αδίκημα για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος είναι διαρκές και κατά συνέπεια δεν παραγράφεται.

Την ίδια στιγμή έφτασε χθες στη Βουλή η περιβόητη δικογραφία για το σκάνδαλο των υποβρυχίων. Πρόκειται για 50 ογκωδέστατους φακέλους που διανεμήθηκαν στα κόμματα προκειμένου να τους επεξεργαστούν.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό έγγραφο, στο στόχαστρο μπαίνει, όπως άλλωστε ήταν γνωστό, ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος και τα λοιπά μέλη της κυβέρνησης που αποφάσισαν την απευθείας ανάθεση της ναυπήγησης τεσσάρων υποβρυχίων τύπου 214 στα Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε. και τα Γερμανικά Ναυπηγεία FS/HDW, την απευθείας ανάθεση της επισκευής υποβρυχίων τύπου 209 στα ίδια Ναυπηγεία και την κατάρτιση των 8/200 και 13/2002 συμβάσεων Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων, που απορρέουν από τις δύο πρώτες αναθέσεις.

Το δεύτερο σκέλος της δικογραφίας αφορά, πάντα κατά το διαβιβαστικό, τα μέλη των κυβερνήσεων (δεν τα κατονομάζει) που κατά καιρούς επόπτευαν την υλοποίηση των παραπάνω συμβάσεων.

Ποιοι εμπλέκονται

Υπενθυμίζεται ότι κατά πληροφορίες η υπόθεση αφορά το χρονικό διάστημα 1998-2009 και κατά συνέπεια εκτός από τον Ακη Τσοχατζόπουλο εμπλέκονται οι πρώην υπουργοί Εθνικής Αμυνας Γ. Παπαντωνίου, Σπ. Σπηλιωτόπουλος και Β. Μεϊμαράκης.

Σημειώνεται ότι για την κατάθεση πρότασης για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής απαιτείται η συλλογή υπογραφών τουλάχιστον 30 βουλευτών. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Κυβέρνηση
Στρατιωτικοί εξοπλισμοί
Διαφθορά
Βουλή
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
Απεργία στον Τύπο με παρασπονδίες
Business as usual
Οι ΣΣΕ και η «Ελευθεροτυπία»
«Εγκλημα» και τιμωρία
Οικονομική πολιτική
«Δεν χρειάζονται 180 ψήφοι για τα νέα μέτρα»
Γαϊτανάκι αναδιάρθρωσης
ΟΔΔΗΧ
Στα χέρια του ΟΔΔΗΧ και χρέος και διαθέσιμα
Βουλή
Κόντρες στη Βουλή με φόντο την αναδιάρθρωση
Ευρωζώνη
Ντόμινο από αναδιαρθρώσεις αν ξεκινήσει η Ελλάδα
Συζητούν για Πορτογαλία και νέο «κοστούμι»
Νέα Δημοκρατία
Συνταγματική αναθεώρηση 7 σημείων προτείνει ο Σαμαράς
ΠΑΣΟΚ
«Βλέποντας και κάνοντας»
Δήμος Αθηναίων
Απειλές και τελεσίγραφα
Ερώτηση στον πρωθυπουργό από την Αλέκα
Υπόθεση υποβρυχίων
Προκαταρκτική εξπρές για τα υποβρύχια
ΚΚΕ
Συλλαλητήριο από το ΚΚΕ και νέο οργανωτικό σχήμα
Πολεοδομία
Αντιδρούν στην καμπάνα για τα αυθαίρετα στο τζαμί
Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Κινητοποίηση «Δεν πληρώνω» το Σάββατο
ΑΚΟΑ
Πανελλαδική σύσκεψη ΑΚΟΑ
Προεδρία της Δημοκρατίας
Να μειωθεί ο αριθμός των βουλευτών