Έντυπη Έκδοση

Συλλαλητήριο από το ΚΚΕ και νέο οργανωτικό σχήμα

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα διοργανώνει το ΚΚΕ τη Δευτέρα 18 Απριλίου, απευθύνοντας κάλεσμα «συμπόρευσης, οργάνωσης και αντεπίθεσης για την απόκρουση και την ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής που οδηγεί το λαό στην πτώχευση για τα συμφέροντα των μονοπωλίων».

Λίγες ημέρες νωρίτερα η Αλέκα Παπαρήγα θα δώσει συνέντευξη Τύπου με θέμα: «Η απάντηση και η λύση για το λαό απέναντι στην πτώχευση που το οδηγούν κυβέρνηση - Ευρωπαϊκή Ενωση - ΔΝΤ και πλουτοκρατία».

Στο μεταξύ σε συνδιάσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής έγινε γνωστό ότι αποφασίστηκε η διαμόρφωση δύο νέων ενιαίων οργανώσεων. Από τις Κομματικές Οργανώσεις Αθήνας (ΚΟΑ), Πειραιά (ΚΟΠ) και τη Νομαρχιακή Οργάνωση Αττικής ήδη συγκροτήθηκε η Κομματική Οργάνωση Αττικής.

Αντίστοιχα προέκυψε η Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας, που θα προέρχεται από την Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης και των γύρω περιοχών.

Σύμφωνα με την Αλέκα Παπαρήγα, «η ενιαία Οργάνωση δεν υπηρετεί στενά έναν οργανωτικό στόχο. Η ανάπτυξη της κομματικής οικοδόμησης με ποιοτικούς δείκτες και με ουσιαστικούς ρυθμούς σημαίνει ότι έχει ανεβεί η παρέμβαση του Κόμματος στο κίνημα, έχουμε συμβάλει, όσο γίνεται δυνατό και εξαρτάται από εμάς, στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης, στην ιδεολογικοπολιτική αντιπαράθεση, στην αλλαγή συσχετισμών δύναμης».

Στόχος επίσης, σύμφωνα με στελέχη του ΚΚΕ, είναι η αντιστοίχηση με την οικονομική δραστηριότητα, καθώς έχει αλλάξει η διάρθρωση των επιχειρήσεων.

«Τα οργανωτικά σχήματα διαμορφώνονται με βάση τις ανάγκες», έλεγε χαρακτηριστικά στέλεχος του ΚΚΕ περιγράφοντας τις αλλαγές που έγιναν. Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, πριν αποφασιστούν οι αλλαγές τοποθετήθηκαν οι κομματικές οργανώσεις και έκριναν ότι θα ήταν προς όφελός του η ενοποίησή τους, ώστε να αντιμετωπιστούν από κοινού τα προβλήματα στην Αττική και στην Κεντρική Μακεδονία.

Βολές σε όλους

«Ο δρόμος του Μνημονίου» της κυβέρνησης, το «άλλο μείγμα» που προτείνει η Ν.Δ., η «καλύτερη εφαρμογή του», που λέει ο Καρατζαφέρης και η «αναδιάρθρωση του χρέους», που προτείνουν οι διάφορες τάσεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα: το λαό στην πτώχευση και στη διασφάλιση των συμφερόντων της πλουτοκρατίας, που ευθύνεται για την κρίση και το χρέος», αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του. Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «λύση για το λαό υπάρχει με λαϊκή συμμαχία, οργάνωση και ισχυρό ΚΚΕ για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και στην εξουσία προς όφελός του».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
ΚΚΕ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
Απεργία στον Τύπο με παρασπονδίες
Business as usual
Οι ΣΣΕ και η «Ελευθεροτυπία»
«Εγκλημα» και τιμωρία
Οικονομική πολιτική
«Δεν χρειάζονται 180 ψήφοι για τα νέα μέτρα»
Γαϊτανάκι αναδιάρθρωσης
ΟΔΔΗΧ
Στα χέρια του ΟΔΔΗΧ και χρέος και διαθέσιμα
Βουλή
Κόντρες στη Βουλή με φόντο την αναδιάρθρωση
Ευρωζώνη
Ντόμινο από αναδιαρθρώσεις αν ξεκινήσει η Ελλάδα
Συζητούν για Πορτογαλία και νέο «κοστούμι»
Νέα Δημοκρατία
Συνταγματική αναθεώρηση 7 σημείων προτείνει ο Σαμαράς
ΠΑΣΟΚ
«Βλέποντας και κάνοντας»
Δήμος Αθηναίων
Απειλές και τελεσίγραφα
Ερώτηση στον πρωθυπουργό από την Αλέκα
Υπόθεση υποβρυχίων
Προκαταρκτική εξπρές για τα υποβρύχια
ΚΚΕ
Συλλαλητήριο από το ΚΚΕ και νέο οργανωτικό σχήμα
Πολεοδομία
Αντιδρούν στην καμπάνα για τα αυθαίρετα στο τζαμί
Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Κινητοποίηση «Δεν πληρώνω» το Σάββατο
ΑΚΟΑ
Πανελλαδική σύσκεψη ΑΚΟΑ
Προεδρία της Δημοκρατίας
Να μειωθεί ο αριθμός των βουλευτών