Έντυπη Έκδοση

Προσλήψεις συμβασιούχων, επανακοστολόγηση προγραμμάτων

Σε αποφάσεις για προσλήψεις συμβασιούχων, νέες παραγωγές αλλά και επανακοστολόγηση προγραμμάτων προχώρησε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ.

Το Δ.Σ. της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης αποφάσισε την παραγωγή 20 ημίωρων επεισοδίων ψυχαγωγικής-ενημερωτικής εκπομπής, με τίτλο «Ποδήλατο παντού», με συνολικό κόστος 181.500 (πλέον ΦΠΑ). Ενέκρινε επίσης την παραγωγή 65 δεκαπεντάλεπτων επεισοδίων καθημερινής εκπομπής, με τίτλο «art@ert.gr», συνολικού κόστους 268.710 ευρώ, καθώς και δώδεκα 45λεπτων ντοκιμαντέρ, με προσωρινό τίτλο «Κυριακή στο Μουσείο» ή «Το μουσείο αλλιώς», κόστους 206.388 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).

Η διοίκηση της ΕΡΤ προχώρησε και στην πρόσληψη πέντε ραδιοφωνικών παραγωγών, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, ενώ απέρριψε αίτημα για αναπροσαρμογή κοστολογίου της τηλεοπτικής σειράς «Γυναίκες που σκότωσαν» στα 15.339 ευρώ ανά επεισόδιο, εμμένοντας στα 14.883 ευρώ, που έχουν εγκριθεί. Τροποποίησε και το κόστος της παραγωγής «Νέες ματιές στον κινηματογράφο», καθώς η διεύθυνση προγράμματος έκρινε ότι υπήρχε αναντιστοιχία μεταξύ τελικού αποτελέσματος και εγκεκριμένου. Ετσι, αναθεωρήθηκε το αρχικό κόστος και από 15.110 ευρώ (ανά επεισόδιο) αναπροσαρμόστηκε στα 9.136 ευρώ. Το Δ.Σ. της ΕΡΤ αποφάσισε και την αύξηση από 5.000 σε 6.000 ευρώ του κόστους αρχειακού υλικού για το «Πανόραμα μιας επταετίας», χωρίς να αναπροσαρμοστεί, όμως, το συνολικό κόστος ανά επεισόδιο (19.290 ευρώ), καθώς υπήρξε ανακατανομή στις λοιπές δαπάνες.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Τηλεόραση
Απασχόληση και ανεργία
ΕΡΤ
Σχετικά θέματα: Τηλεόραση
Ψηφιακός κάμπος
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Αρχαιολογία
Ωδή στην ελληνικότητα της Μακεδονίας
Τετ α τετ με τον Χρυσό Αιώνα
Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
190 συγγραφείς και νέοι σύμμαχοι
Λογοτεχνία
Η πρώτη και η τελευταία λέξη του Β. Αλεξάκη
Κόμικς
Σέξπιρ με στιλ μάνγκα
Νέες ταινίες
Αποκάλυψη τώρα!
Θέατρο
Υστερόγραφο από τον Δημήτρη Μαρωνίτη
Τηλεόραση
Ψηφιακός κάμπος
Προσλήψεις συμβασιούχων, επανακοστολόγηση προγραμμάτων