Έντυπη Έκδοση

«Με τις ελίτ τα περισσότερα ΜΜΕ»

Αμα επαινεί ο Τσόμσκι κάποιον, οφείλεις να τον προσέξεις κι εσύ. Γράφει, ας πούμε, για την περίπτωση της κολεκτίβας «Media Lens»: «Ποτέ δεν ήταν πιο απαραίτητη η κριτική ανάλυση των media, η κάλυψη κρίσιμων κενών και η αποκατάσταση των στρεβλώσεων που προκαλούν οι ιδεολογικές αγκυλώσεις.

Πλήρες θέμα...

 • YouTube

  • Βιντεάκια σουρεάλ
   Μέσα στο απέραντο σκουπιδαριό που κυκλοφορεί στο Ιντερνετ, ελάχιστα είναι, πλέον, τα πράγματα που μπορούν να σε διασκεδάσουν.
 • Συνέντευξη

  • ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΑΝΤΕΣΗ «Αν άκουγα τους μεγάλους, θα είχα καταστραφεί»
   Τον πρώτο της τηλεοπτικό ρόλο τής τον έδωσε ο Μανουσάκης, ενώ φέτος τη βλέπουμε ως Ζωή στο «LAPD» που προβάλλεται στο Mega. Η Χριστίνα Μαντέση δεν έχει, λέει, καμιά ιστορία να διηγηθεί για το πώς έγινε ηθοποιός. «Απλώς, κάποια στιγμή ένιωσα ότι αν δεν κάνω αυτό στη ζωή μου, θα πάθω ασφυξία». Κοριτσίστικο καπρίτσιο, είπαν τότε οι γονείς της και την πείσμωσαν τόσο, που πήρε πράγματα και χαρτζιλίκι για να βρεθεί από την επαρχία στην Αθήνα και στη δραματική σχολή. Εκτός από πεισματάρα είναι, κατά δήλωσή της, εσωστρεφής και ενοχική. Ομορφη μην τη χαρακτηρίσεις, γιατί τσιτώνει, μια και διόλου δεν το πιστεύει. Οσο για το επαγγελματικό της μέλλον, αισιοδοξεί και προβληματίζεται ταυτόχρονα.
 • Άλλες ειδήσεις

  • Για τον τηλεθεατή του μεσονυκτίου
   Μπορεί να έχουμε συνηθίσει τα παράθυρα και το ατέλειωτο μπλα μπλα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι δημοσιογραφικές εκπομπές στην TV πρέπει να είναι πάντα έτσι. Τα «Αποτυπώματα» διαφέρουν, αλλά κι αυτά το έχουν το πάνελ τους. Τι είναι τηλεοπτική δημοσιογραφία; Πάντως, όχι να μιλάς συνεχώς σαν υστερικός στα παράθυρα των καναλιών και να λες χωρίς σταματημό τη γνώμη σου. Αυτό δεν είναι δημοσιογραφία, ακόμη και αν είσαι ο Μποντριγιάρ ή ο Τρούμαν Καπότε. Αυτό είναι μια ελληνική πατέντα, «κάτσε να σου πω εγώ τι συμβαίνει στη ζωή».